31 Okt mini bildbomb

Hej hallå hej hej hallå!

 

Idag har det varit en vanlig måndag som innebär att jag har Sam nästan all by myself hela dagen!

Vi har städat playroom, vart ute en del och spelat tennis och hoppat studsmatta. Jag fick honom äntligen att somna så han fick en liten tupplur och ja, sen har vi inte gjort så mycket mer. Pysslat och donat. Tvättat såklart också.

Rolig måndag trots allt. Fast det inte hänt något speciellt. Humöret har varit på topp (eftersom allt jag har i huvudet just nu är i Sydney)

Imorgon är det lizas städdag så jag laddar inför det med massa sömn. Först ett SATC avsnitt förståss!

En mini-bildbomb får ni också, bara för att det var ett så tråkigt inlägg.

Puss på er!

Det vankades rugby final! Fransmännen var i full gång :)
Nya Zeeland också! Flaggan var GIGANTISK
De äldsta pojkarnas första friidrottsträning. Här är det kulstötning på G
Rätt stort, rätt många människor. Detta är bara en bråkdel
Happy Birthday to Sam! Gullungen fyllde ju 3 i fredags!
Nu - Natti natti!

Från Facebook

Bilden säger allt. Leendet är uppe vid öronen. FÖR JAG SKA TILL SYDNEY OCH FIRA NYÅR!!!!!!!

30 Okt OBS 12TIM TIDSSKILLNAD

Då var även denna helgen över!

En skön helg.

Först: Nu skiljer det 12tim mellan oss eftersom ni fick vintertid idag!

Helgen då;

fredag vet ni ju eftersom jag skrev ett fantastiskt långt inlägg! lördag gick jag upp (hör och häpna) TIO! Hur skönt som helst! Okej att jag hade vaknat några gånger innan men det var så himla skönt att somna om och vakna efter nio!

Jag åkte i alla fall in till stan vid ett, gick raka vägen ner till poolen som lägenheten har och tog mig en simtur!

Därefter träffade jag Erica! Vi gick på stan. Köpte lite smått och gått och fikade. Sen gick vi hem till lägenheten och började slinga mitt hår! Har mått fruktansvärt dåligt av min utväxt men det fixade erica galant så nu är jag påväg mot ljusare tider (hö-hö).

Två vinflaskor och en del nachochips senare somnade vi! :)

Vaknade, åkte hem och idag har jag BARA slappat. Kollat lejonkungen och gråtit en skvätt och bara chillat. Imorgon börjar en ny vecka och jag är mer exalterad än någonsin. (av någon konstig anledning)

 

Så, nu kryper jag till kojs! Hoppas ni får en bra dag :)

Puss älskar er!

 



28 okt. varning; ganska långt.

Herregud vilken dag. Kan helt ärligt vara en av de bättre dagarna jag haft här!

Ska försöka skriva om varenda detalj men detta är en sån dag som jag bara önskar att ni var små små människor som satt på min axel och följde med mig hela dagen!

Men i alla fall:

 

Dagen började med att öppna presenter, Sam fyllde 3år och ja, det var ju inte lite presenter att öppna! När pojkarna åkte till skolan började vi såklart leka med allt. Bygga ihop lego (jag var i himlen), måla, skjuta med leksakspistolerna osvosv. Sedan blåste vi upp ballonger inför barnkalaset som skulle bli, jag gick ut o tog en powerwalk/sprang (ja, jag sprang faktiskt) och sedan åt jag lunch! DÄREFTER serni. Skulle liza ta den stora familjebilen by herself till skolan för att vara med på Pet-day. Jag och vovven tog oss ner dit och möttes av…alldeles för många djur. Ni kan inte tänka er. Eller jo. Försök. Tänk er en gräsmatta med 13 olika klasser, 20-30 barn i varje klass och alla hade varsitt husdjur/gossedjur med sig. Det var en miljard hundar,katter och kaniner, några lamm, getter, ANKOR, höns, ödlor, och en…sten? En liten tjej hade en målad sten i koppel. Jaja. Men seriöst, förstår ni hur kul det var?! Ljudnivån var på en miljard decibel och de va tävlingar så som ”look like your pet” och därefter var det en parad där varje klass fick gå runt och visa sitt djur. Åh herregud vilken upplevelse det var. Jösses.

Sedan i alla fall, åkte vi hem och där var partyt nästintill redan igång. Farmor, farfar, mormor och kusiner hade redan kommit och det roliga var att min hostmamam sa att ”det är bara ett litet party med närmsta vännerna”. Hm okej, vi var kanske 20 vuxna och 15 barn… ”litet party”. Jaja.Det var hur kul som helst och vi har ju verkligen världens skönaste grannar. Stod o pratade med henne i säkert 2 timmar.  De bjöds på champange, roliga godislekar m.m. och jag träffade världens skönaste människor. Jag kommer definivtivt visa er lite kort från födelsedagen.Det kändes lite som ett amerikanskt barnkalas men om jag ska vara ärlig så kändes det tillslut som om party var för de vuxna... ;) Kul var det iallafall!

Nu sitter jag i sängen, klockan är kvart i elva och jag är ledig imorgon. Jag är överlycklig och önskar jag filmat hela dagen för den har varit SÅ rolig och så himla mycket nya saker. AAAAH ni förstår inte hur glad jag är över att vara här. Jag vill aldrig åka hem.

Nu ska jag sova och försöka sova längre än till nio imorgon. Har besämt mig för att inte gå upp förrens åtminstone.

 

Juste, en sak att tillägga. Vi har förövrigt haft över 20 grader här två dagar i rad. Jag har gått runt i  shorts och sagt att jag svettas ihjäl. Alla bara skrattar åt mig och säger att ”sommaren har inte ens börjat än”. Hoho.

Förlåt för långt inlägg men gud, ni förstår inte vilken dag detta varit.

Imorgon åker jag till stan i alla fall. Det vankas hårfärgning, utgång och mycket mera hoppas jag.

 

Jag kan inte sluta skriva, haha. Vill berätta allt i minsta lilla detalj men då kommer detta säkert sluta som en bok.

Nu får ni ha en fantastisk dag så ska jag ha en fantastiskt skön sovstund!

Love you.



hothothot

Jag vet att jag inte borde klaga, men herregud vad varmt det är!!!!!!!!!

25 Okt. Stressa stressa

Oj, detta får bli ett snabbt inlägg (jag får skriva snabbt med andra ord) innan de är bums i säng för att sova innan det är morgon igen!
Idag har det varit en konstig dag. Jag har hunnit med MASSVIS och mitt huvud har varit upp och ner vänt. Jag ungefär känt mig såhär:
När jag vaknade i morse mådde jag bättre. Efter att mamman åkt för att lämna pojkarna vilade jag en stund innana jag gick ner för att äta frukost. Sen stod det städastädastäda på schemat och GUD vad jag städade. Torkade listor, tvättade fönster och ja...allt! Fick något knäpp förmodligen men det var skönt när allt var klart. Då var det in i duschen, skriva en sak till AuPairLink (som jag kan berätta om en annan gång) och sen var det lite lunch innan vi skulle hämta pojkarna för att åka till parken och leka. Väl hemma därifrån med några tårar, en liten olycka och trötta barn var det läxor - middag - bad - SOVDAGS.
Jag kan höra hur detta låter jätte ostressig och som en lugn dag för er. Nej, mitt huvud dunkar och jag är super trött!
Det värsta är att morgondagen blir ÄNNU mer stressigare och jag har super mycket att göra. De är dessutom pojkarnas första friidrottsträning som jag ska hjälpa till på, Jo ska ut med sina vänner och jag måste förbereda för 1. Pet-day på fredag, 2. Sams födelsedagskalas på fredag. Juste, jag måste baka till fredag också. Attans. Allt händer på fredag!
Nåväl, jag skrev de där megafort så jag har redan glömt av vad jag skrev i början. Nu ska jag borsta gaddarna och sen sova. Hoppas jag vaknade med huvudet åt rätt håll imorgon!
PUSS PÅ ER

24 Okt

NU sitter jag i sängen hemma i Kumeu efter en lång och otroligt ohändelserik helg.

Allt pajades när jag blev sjuk i lördags och inte orkade röra mig på hela dagen. Att gå ut och fixa något att äta var fruktansvärt jobbigt med tanke på allt folk. För er som inte visste så är det Rugby World Cup i Nya Zeeland och ja, det var ju inte lite folk med tanke på att det på söndagen vankades final! Nya Zeeland (All blacks) VS Frankrike. Och vet ni? Nya Zeeland vann!

De har inte vunnit på 24 år om jag fattat det rätt. Ganska imponerande att de inte förlorat en enda match på hela VM heller! Rugby är förövrigt en otroligt rolig sport. Blod, svett och inga tårar. Killarna har ju inte LITE muskler heller och vissa av dem hade jag gärna stått med vid altaret!

 

Hm. Ja, en helg där de inte hände ett skit. Åkte hem till Amandah igår och sov där. Otroligt mysigt och eftersom vi båda var hängiga såg vi matchen hos henne. Är nästan glad för att vi inte åkte in till stan. För de första hade vi aldrig kommit hem, för det andra hade jag blivit mer sjuk och för det tredje så hade vi faktiskt otroligt kul hos henne :)

 

Nu ska jag krypa till kojs. Imorgon är det skola för pojkarna igen. onsdag har de den första friidrottsträningen och fredag är det barnkalas! Kort vecka men full vecka (har jag någon gång haft en icke-fullspäckad vecka?)

 

Som sagt, Dags att svara på lite mail och sen krypa till kojs.

 

forever yours, forever mine, forever ours.

 

Glöm inte att jag älskar er. Puss


best friends.

Charmig bild..nej. men jag ville bara visa mina bästa vänner. Och toarullen då! Men han fick inte vara med på bild...

22 okt

En otroligt förkyld liza (igen) som skriver. Denna gången är det dock värre. Har idag vart på apoteket och fått kuckelimuck-medicin mot bihålerna och halsen! Perfekt. Någon som hört talas om Sudafed? Säljs tydligen inte sverige men wosh vad bra det verkar! Får väl se hur det är efter tre dagar!

 

Annars händer inte så mycket. Igår var vi på Art museum med pojkarna och sedan gick jag på stan själv tills Amandah och Nanna kom förbi. Vi skulle ha filmkväll hos mig som slutade med att vi inte såg någon film utan bara satt o pratade och skrattade en del. När de åkte hem kollade jag på några avsnitt av Sex and the City innan jag somnade. Idag var min enda dag jag kunde sova ut på, när vaknar liza? Jo, klockan sju! UNDERBART!!! Fick mig några trevliga morgonsamtal med mamma, mosters älsklingsprinsessa och syskonen. Hade gjort vad som helst för att få krama om er. Speciellt min gosetjej. Moster saknar dig för mycket!

 

Idag har jag annars tagit det lugnt. Städat i lägenheten, vart på stan och fikat med Josefin. En svensk tjej från skellefteå faktiskt! Nu sitter jag bara här i soffan och väntar på att alvedon m.m. ska värka innan jag beger mig ut igen för att gå till the warehouse och köpa mig en skrutt mobil..Min mobil ville inte vara kompis med mig idag och jag vill inte gå här utan mobil här. Känns läskigt att sova själv utan att kunna ringa någon om det händer något.

 

Ikväll vet jag inte vad som händer. Väntar på att Amandah ska komma hem och slå mig en pling, att Nanna ska ta sig upp ur sängen och jag hoppas kvällen blir bra! Blir nog dock till att sova tidigt eftersom det är skype-frukost-möte med familjen imorgon! Ska bli så roligt så :)

 

Nu ska jag vila lite innan jag beger mig ut. Hoppas ni får en fantastisk lördag morgon! :)

 

Kram på er



20 okt. What a day!

WHAT A DAY!

 

Igår hade vi ju några vänner inkl barn som var här, de sov över så imorse var det fullt race med 5 barn till frukost. När de sedan åkte vid nio åkte Jo och lämnade den yngste på dagis och den äldste hos en kompis. Kvar var jag med mellanbarnet Jacob och han har energi som räcker till en hel stad förmodligen. SÅ vad gör man halv tio på morgonen när övervåningen är ett bombnedslag, tvättmaskin och diskmaskin går för fulla muggar och man är så trött att ögonen skulle behövas hållas öppna med glasspinnar?

Man städar. Sedan går man ut och leker, hoppar studsmatta, spelar monopol antal gånger och tillsist BAKAR MAN. Brownies med smarties stod på schemat och eftersom Jo är en smart kvinna så hade hon en sådan där (markus, blunda) färdig mixgrej så Jacob kunde säga att han bakat själv. Han gjorde allt förutom att röra för det var för tungt. Kan säga att han var extremt stolt över sin kaka när den var klar! Och då gör det inget att det är en kakmix faktiskt. ”äkta” kakor kan jag baka när jag är själv!

 

Så, äldste kom hem från kompis och därefter vilade de lite innan NÄSTA familj kom på besök. En mamma med ytterligare tre pojkar, som vände uppochner på hela playroom. Så jag vet i alla fall min uppgift imorgon!

 

När de åkte vid fem var det bad för pojkarna, dinner och sedan läggdags. Skönt.

Jag är tok-trött och därför blir det läggdags för mig nu också trots att klockan är strax efter halv tio! Jag har haft en toppen dag, men fullspäckad! Solen har vart framme och min promenad med Gwen blev av mitt i allt!

 

Men innan läggdags: några bilder från idag! :)

Puss älskar er!

Gaaanska stolt kille?

Som sagt, what a beautiful mess...



19 okt. FÖRLÅT

Åh, ångest. Nej jag höll inte vad jag lovade. För jag fastnade vid middagen som varit här ikväll!
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt och nu är klockan mycket och jag måste sova för jag har frukosten imorgon bitti...
Annars har dagen varit rätt händelserik. De har vart monsunregn (kan man säga) och storm HELA dagen så vi har vart inne och haft kusinerna på besök. Jag skulle dessutom ha mitt möte med min kontaktperson här + att Sam hade simning för första gången så det har vart en otroligt stressig och rolig dag! Trots vädret har humöret varit på topp! Är imponerad att jag höll ut hela dagen utan powernap med tanke på de få timmarna jag sov natten till idag. Det regnade så brutalt att jag tillochmed vaknade av det! Tänk er värsta regnet i Sverige, gånger 10 ungefär...
Som sagt, i helgen KOMMER jag ha tid eftersom jag ska till lägenheten och då, då får ni se på bilder. Jag hoppas innerligt att jag inte sviker er igen.
Nu - bedtime! Glöm inte att jag älskar er. Och saknar er massvis!
Puss

19 okt

http://www.youtube.com/watch?v=aJ5L-xnHLng
HAHA jag dör. kolla och njut.
Bildbomb kommer ikväll! (hoppas jag!)

17 Okt

 

Förlåtförlåtförlåt för den dåliga uppdateringen! Det har varit alldeles för mycket...

 

Igår kom vi hem och de var full rulle med att packa upp allt, tvätta och hänga upp tvätt, underhålla pojkarna samtidigt som jag var tvungen att försöka hålla mina egna ögon öppna...Gud vad trött jag var!

 

På kvällen var det rugby semifinal mellan NZ-australien och vi vann så vi är i final! Hur känns det magnus? ;)

 

Idag är det måndag och jobbdag igen. Längtar till fredag då jag ska in till stan för att sova där hela helgen faktiskt. Kommer ta de så fantastiskt lugnt så ni fattar inte. Jag är så H I M L A trött!

 

Har lovat er en bilbomb och det kommer. Snart. Än så länge kan ni få se en sjukt fin bild från toppen av ett berg. Sarah, tänkte på dig när jag gick upp och stod där på toppen. Finns bara ett ord: WOW.

Vi var ju även på ett ställe stom heter Waitanga..så den andra bilden är därifrån. SJukt häftigt ställe! tredje bilden också..haha :)

 

Nu måste jag kolla till Sam. fick honom att ta en liten tupplur. (points for me!)

 

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA och hoppas du mår bättre!!!

Hoppas du farmor, också mår mycket bättre :)

STOR KRAM TILL ER ALLA!



15 okt

Så fort jag sätter mig ner och andas ut en sekund eller två knackar hemlängtan på dörren. Varför? Jag vill inte veta av den! Och nej, jag saknar inte Alingsås och dess människor, eller att ni har det kallt. Jag saknar ER. Min älskade familj.
Och jag vill så gärna visa er bilder, men det går inte att ladda upp här! Förstår inte vad problemet är!!!! Det gick ju förut?
Åh, min uppförsbacke är så otroligt lång just nu. Kanske är för att hungern är här och jag är trött. Nåväl, Kycklingpaj till kvällsmat. Låter bra.
Hoppas ni sovit gott. LOVE YOU

14 Okt

Lite Adele och Norah Jones får få mig att slappna av och avsluta denna otroligt långa dag. Herregud vad lång den varit. Ett tag kändes det inte som om den någonsin skulle sluta.

 

Dagen började med som vanligt, frukost och en promenad för mig och pojkarna. De har nu insett att jag inte är någon som tåla att de luras eller springer ifrån mig och ryter jag till, så menar jag det. Vilket är OTROLIGT skönt. Äntligen lite power i mig!

Runt tio tog mormorn (okej hädanefter skriver jag nana, för de kallar henne det) med oss till Countdown för lite mathandling och därefter begav vi oss till Waitangi som ligger i närheten. Vilket place! Det var där Captain Cook seglade i land och upptäckte New Zealand tilsammans med Maori-människorna. Det var där New Zealands historia började!

Jag har massa bilder och gud, ni måste besöka stället. Helt amazing! Trodde inte världen kunde vara så underbar!

Efter det, åkte vi till en restaurang och åt Fish´n´chips. Därefter hemåt för att få Sam att somna, samt säga hej till pojkarnas pappa som kommit. Därefter var det vila i några timmar, innan ytterligare en familj kom! Jo´s bästa vän med familj. Dvs, jag hade inte bara tre pojkar att ta hand om. Nejnej, Två pojkar och en liten tjej. Kan ni tänka er att jag tagit hand om sex barn i åldrarna 10 ner till 3 idag? Dock inte helt ensam, när vi var på stranden var alla med. Men jag har passat dem. Alone. Usch, aldrig i hela mitt liv att jag ska ha sex barn. För mycket. En bad om vatten samtidigt som den andra tappade glass och den tredjes glass smälte ner på byxorna. Så ja, jag är dödstrött. Men gud vilken härlig dag. Sol hela dagen. Jag är bränd som vanligt. Bränd och lycklig. Och nu ska jag somna så jag får ihop några timmar innan första ungen vaknar imorgon bitti runt halv sju.

Tänkte skriva att ni får ett smakrprov från dagen men de får ni inte alls för det går inte att ladda upp...konstigt.

Ha en fantastisk fredag för det har jag haft :) Saknar er!

 

kram

 

 


När livet är rätt bra.

Idag är det mycket mycket bättre. Humöret har varit på topp och solen har vart framme HELA dagen!  Fick en bra start på morgonen med pannkakor, sedan hade jag skypedate med alla mina underbara syskon. Åh vad kul det var. det MÅSTE göras om och jag vill hädanefter vara med på ALLA era middagar :)
Nu ska jag snart lägga pojkarna och därefter äta pumpin-pie! Intressant..ni får veta sen hur det smakar. Bilder kommer också sen tror jag, om jag inte går till sängs försent.
Ville bara tala om att jag har det fantastiskt bra just nu. Jag älskar detta och är så sjukt glad.
Som livet borde vara oftare

12 Okt

Bara ett snabbt; HEJ JAG LEVER och STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN BRAU!!!!

Internet är fruktansvärt dåligt här (men de fungerar iaf!) så tyvärr kan jag inte skypa med er...ville mest visa er vart jag är och ni kommer få massa bilder på vad vi gjort under veckan när jag kommer hem på söndag. Ska försöka lägga upp dem så fort jag kan :) OM jag orkar, kanske jag börjar redan ikväll! (beroende på internet)

 

Igår gick jag igenom min första "sitta-på-säng-kanten-och-gråta" kväll. Trodde världen skulle gå under! Saknade er så det gjorde ont och då hade vi inte fixat internet så jag kunde inte logga in...Inser verkligen hur beroende man är av internet när man sitter 17.000km ifrån er!

 

Jag överlevde natten i alla fall och idag är humöret och självförtroendet en gnutta bättre.

Vi är i alla fall i Opua, Långt uppåt i landet. Detta kallas ”bay of islands” och jag trodde inte världen kunde vara så fin! Detta är mormor Maxine´s beach house och JA, hon har ca 20m (om ens det!) till stranden där det finns gigantiska snäckor! Visar bilder på det sen :)

 

En snabb bild på bild där jag är just nu, ni ser ju!! inge vidare bild men det är tagit med data-kameran. Ni får en bättre sedan! Okej att vädret inte är så bra heller men titta bara. Lovely! Hon har förövrigt en segelbåt, som är giiiiigantisk OCH TILL SALU!!!! Lägger upp en bild på den också så ni kan dreggla lite. Vad säger ni familjen? Det vore väl något?

 

Nu ska jag läsa några rader och vila 10min på min rast. Mormorn är underbar och påminner om vår älskade mormor. Känns som om jag är så nära himlen här att jag nästan kan nudda henne. Fantastiskt.

 

Nåväl. Ska försöka se om det går att ladda upp bilder. Till dess: Ha en fantastisk bra dag! Love you

Jag står alltså på hennes trädäck, hennes balkong!
dääär är jag :) Vid den blåa pricken!

10 Okt

Usch, jobbig dag. Regn och rusk och hemlängtan. Ingen bra kombo! Jag försöker att bita ihop. Försöker att inte tänka så mycket, men när hemlängtan knackar på dörren och man bara vill slå en pling till någon gör det lite ont i hjärtat.

Jag kan inte förklara hur det känns, men det gör ont och tårarna sätter sig i halsen direkt. Jag vill inte gråta inför familjen, nej inte än. Jag försöker att hålla det för mig själv ett litet tag själv. Det är bara att krama kudden, ta en bit svensk choklad och blunda någon sekund. Sedan är det över förhoppningsvis :)

 

Imorgon (läs; tisdag) då, så åker jag bort till och med söndag. Vi åker upp norr till mormorn som tydligen bor ungefär 20m från havet. Hm. Intressant. Hoppas vädret håller! Kanske blir årets första dopp i havet!!

Jag vet dock inte om jag har internet där uppe, men jag lovar att ta med mig datorn, skriva word-dokument om vad jag gör och ta MASSA bilder så att allt är klar när jag kommer hem. Låter det bra? Alla har förstått varför jag inte kommer uppdatera på några dagar? Bra!

 

Nu ska jag faktiskt krypa till kojs. Känner på mig att dagen imorgon kommer bli lååång och jag vill inte vara alltför osocial i bilen. 3,5 tim bilresa på icke-motorväg! (de har inte alls många motorvägar här påstår Jo. Hm.)

Nej jag skämtade, jag ska inte alls krypa till kojs. Jag ska titta ett avsnitt av Sex and the city först! Jag är helt besatt av den. Har bestämt mig för att en dag leva som Carrie Bradshaw. Dock tänker jag inte livnära mig på att skriva en spalt i en tidning. Nej. Men jag ska vara en Carrie Bradshaw.

 

Ha en fantastisk dag på en ny vecka. En helg är över och det är inte långt till nästa. Nu ska jag kolla som sagt och sen somna till stormen och ösregnet utanför. Ha en bra vecka om vi inte hörs innan söndag! Love you. Glöm inte det!


9okt. MAT

Okej, jag kanske verkar konstig som bara lägger upp om mat nu, men detta är vad jag ätit de senaste dagarna och jag är i typ himlen. Ni förstår inte hur gott detta har varit!!
Behöver jag ens säga något? Pannkakor med varma bär, banan, grekisk youghurt och sirap. Det var typ den godaste frukosten jag ätit! Bilden kanske inte är så lockande eftersom jag är sämst på bilder men, harrejösses vad gott det var!
Vegetarisk nachotallrik med grekisk youghurt, avocado och massamassa grönsaker i en spicy-tomatsås :)
Faaaaaaaaantastiskt gott. Åt det idag också bara för att det var så gott. och ser ni, jag äter vegetariskt och grönsaker!!!

(okej, det ser bränt ut men det var det inte!)

hemmagjord lammburgare med fetaost, sallad och hemmagjort bröd.Gud vad gott det var. Okej att jag var hungrig, men jag åt verkligen upp allt. Det var så sjukt gott. Brödet. Köttet. gud. Markus, detta beställer jag tills jag kommer hem tack!

 

Som ni ser, jag äter alldeles för gott. De har fantastisk mat här verkligen. Som hemma fast lite extra. Eller mycket extra! MUMS!

 

Nu ska jag sluta uppdatera, tre inlägg på en dag är inte dåligt! Nu ska jag kolla klart rugbyn, dricka upp mitt glas vin och sen slå mig ner i sängen :) Hoppas ni får en bra dag! Love you!


9okt Bildbomb 6

Lite blandat ifrån veckan!:)
Ponsonbay, lägg märke till skytower i bakgrunden!
En förort med bara gamla byggndaer typ, as fint faktiskt!
Skolgården, tycker det är så sött att alla bär uniformer!
Deras älskade leksaker, Scooters!
Movietime med Amandah och nanna! Sjukt stor biosalong, Man kunde köpa drinkar, vin och öl att ta med sig in på bion, även glass och hotdog...hm. popcornen var de samma iallafall ;)
som sagt...vi skulle längst upp! woho!

9 okt

Söndag. Och jag jobbar. Eller ja, jag hjälper till. Vaknade vid nio av mig själv, gick upp och fick pannkakor till frukost. Igår när jag och Amandah åt frukost i stan åt jag också pannkakor. Dock med grekisk youghurt, varmbanan och varma jordgubbar till. Och överallt var det sirap. Amanda och Sarah, ni hade älskat det! Slänger upp en bild på det ikväll.
Ikväll spelar nämligen All Blacks och jag ska vara barnvakt. Eller som sist, jag är hemma medans de sover och föräldrarna är ute på kalajs. Då tänkte jag passa på att lägga upp bilder och frossa lite svenskt godis! Så be ready! kan säga att nom ni är morgonpigga får ni gärna vara uppe och skypa med mig. från 09.00 (eran tid) är jag inne och förmodligenf fram till eran till 12.00. Så BE ONLINE!
Nu ska jag fixa iordning mig och sedan ska vi ut och äta söndagslunch idag! Ska ta med mig kameran :)
Det är sommarsol ute förresten, och vi har bokat bord ute. Himla skönt!
Japp, jag är fortfarande lycklig. men jag saknar er. Inte själva Alingsås för de är bara en skitstad. Verkligen skitstad. Jag saknar er. Jag skulle vilja dela att detta med ER.
Hoppas ni har det bra världens bästa människor. love you!

8 Okt

Sushi i all ära. Gud vad jag ätit sushi det senaste. minst en gång i veckan! Jag har blivit en sjuk sushi älskare och framförallt wasabiälskare. gud vad gott det är. För att inte tala om ingefäran!

 

Idag är det lördag och det betyder back to Kumeu. Matt ska till rugbyn och jag ska hem och hjälpa till! Dock är det bara två pojkar hemma eftersom den tredje åkte med mormor upp till hennes place. Vi åker på tisdag tror jag och stannar till söndag eller måndag (om ni undrar varför jag då inte uppdaterar eller skriver är det förmodligen för att jag inte har internet där)

 

Igår var det fredag och jag var först hemma och jobbade. Passade även en liten flicka och det gick helt okej. Förutom att det välte bokstavligt upp och ner på hela playroom som jag sorterat så fint. Sånt händer. Då vet jag i alla fall vad jag ska göra på måndag! Stäääääda!
Efter blev det bråttom till bussen och jag hann PRECIS med. Mötte Amandah i stan, gick och strosade i väntan på Nanna och sedan gick vi på bio. Friends with benefits. Herregud vad bra och rolig den var. Längensen jag skrattade så mycket tror jag! Fantastiskt skön kväll. Vet ni förövrigt att man kan köpa isdrinkar med in på bion? 40kr! måååste testa :)

Sen gick vi hem till mig och pratade hål i huvudet på varandra. ’

 

Nu är mina sushibitar slut och jag ska vila bort mensvärken innan det är dags att pallra sig till bussen. Ikväll kanske det kommer lite blandade bilder från veckan, om jag inte fastnar vid rugbyn. Än så länge, får ni njuta av sushi bilder och lilla mig.

Hoppas ni har det bra där hemma? Älskar er!



6 Okt

Sitter och tuggar på min dumleklubba. Gud vad gott. Åt precis världens godaste mat som Jo lagade. Tonfisk/lax pasta. Med oliver, fetaost, basilika. Åh herregud vad mätt och go jag är.
Idag har det varit världens ohändelserikaste dag. Jag har bara tvättat. Japp, där har ni vad min dag gått ut på. Jag har lagt in en ny tvätt, väntat 39min, hängt ut tvätten ute, lagt in en ny och så har det rullat. Tills klockan blev ett ungefär. Då tog jag en powerwalk med gwen, åt lunch till desperete housewifes och sen kom Jo och sa att jag fick vila om jag ville (som om jag inte gjort det hela dagen?). Härlig dag ändå. Med mitt pms-humör behövde jag lite lugn och ro tror jag. Imorgon ska jag vara nanny åt Sams kompis Giselle (älskar namnet), sedan tar jag bussen in till stan och sover där. Blir förmodligen biomys imorgon!
Hoppas ni får en fantastisk dag där hemma :) Läste förövrigt att ni kanske skulle få snö? HÖ-HÖ. inte avundsjuk alls faktiskt :)
PUSS PÅ ER MINA BÄSTA MÄNNISKOR!

Dagens utmaning

Dagens utmaning: Hänga upp blöta, tunga, nytvättade sängkläder på tork utomhus. Samtidigt som det råder nästintill storm (okej jag överdriver men det blåser grymt mycket) och samtidigt som mitt humör inte är det bästa. Vill påpeka att marken under tvättställningen inte är så fin heller så tappar jag sängkläderna måste de tvättas om.

Update: Utmaningen avklarad. Ingenting behövdes tvättas om. Nöjd!

5 okt

Sitter och mumsar i mig mitt fruxopaket. Har egentligen aldrig vart ett big fan av fruxo...men GUD vad gott det är!! Det är svenskt GODIS. Första godisbiten (förutom choklad då) som jag äter sen jag åkte. Sjukt va? inte riktigt likt mig..
Iallafall. Nu sitter jag alltså barnvakt, så Ja, detta är extra timmar. Föräldrarna skulle ut på bio och jag ställer såklart upp (jag har inte något val..hoho). Dock vill jag inte påstå att det är speciellt jobbigt eftersom alla ungarna sover och jag tar det mest lugnt. Ska ta mig en macka med OST och en kopp te. Det sover jag nog gott på!
Imorgon är det torsdag och inget speciellt händer. jag ska förmodligen fortsätta sortera leksaker så jag blir klar och sen bara andas. På fredag tar jag bussen in till stan och sover i lägengeten i helgen. I love!
Nu ska jag fortsätta kolla på tv. Ha det bäst la familia. Glöm inte att jag älskar er. Puss

puss mammi

Mamma, Detta var precis vad jag behövde!!!! Bilder på er min älskade familj som jag kommer försöka hänga upp på väggen, och osthyveln. Wow. Jag dör. ÄNTLIGEN!! (nej, de har inte osthyvel här,de skär minst 1cm tjocka skivor med kniv)
Herregud älskade mamma. tack tack tack. Vad mer kan jag säga? Du är vääärldens bästa och jag älskar dig! Trosorna åker på direkt :) och nu rinner tårarna. Gud vad jag kommer leva på detta länge!
KRAMKRAM

4 Okt

Först och främst, gud vad jag älskar att ni är flitiga med att kommentera familjen!! I love!

 

För det andra, vill ni veta om dagen kanske? Eller vad vill ni att jag ska skriva?

Sitter här i min säng, klockan är redan mycket men jag har blivit piggare på kvällarna nu, kanske kommit in i någon rutin? Kanske det kanske.

 

Annars rullar allt. Jag har fått för mig att sortera barnens leksaker i playroom vilket är ett sjukt onödigt arbete eftersom det ändå kommer riva ner stället om några dagar ändå men det är lite underhållande. Sätter i Ipoden i högtalarna och sätter på Norah Jones. Tror det är Norah Jones och jag mot världen.

 

Idag var jag annars i Ponsonbay (tror jag det hette). Hostmamman skulle färga håret och jag åkte med! Var en ganska död ”stad”. Det påminde om Lucky Look. Vildavästern-gamla hus med pubar/restauranger/cafeer överallt. Jag gick och strosade till stans ände och tillbaka och sedan satte jag mig ner och drack en kaffe latte tillsammans med min nyinköpta engelska bok. Tänkte att jag skulle öva engelska lite mer och därför blev det en bok på engelska!

 

Annars har det inte hänt så mycket idag. Det har varit shorts och linne väder så jag har vart överlycklig :) Nu ska jag dock sova sova säng säng säng.

 

Ha en fantastisk dag! Puss älskar er

 

Som sagt, linne väder! I love!


3 Okt

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, verkligen! Men jag har haft fullt upp hela dagen, och igår var jag trött. Dessutom knackade hemlängtan på dörren och min svenska choklad var slut (skicka merameramera). Igår var det ingen bra dag med andra ord. Jag trodde inte riktigt det skulle kännas så med hemlängtan. Eller ja, hem längtan är lite fel ord men jag saknade er så fruktansvärt mycket igår. Det gjorde ont i kroppen. Det hugger till varenda gång jag gör något och är själv. Ni vet när man bara vill ringa någon för att prata om absolut ingenting. Jag inser tillslut att jag inte kan det och det svider.

Fast, som tur är – är jag snart hemma igen!

Kan ni förstå att jag snart varit borta en månad? Känns inte som det. Andra veckan gick otroligt långsamt men nu går tiden megafort. Fyra veckor. Herrejösses.

 

Idag har jag haft Sam hela dagen, han har fått vara med när jag städat. Och jösses vad jag städat, mamma och pappa – ni hade dött om ni såg mig! Jag har moppat, dammsugit hela övervåningen, inkl dammtorkat allt. TILLOCHMED listerna (ge mig beröm, tack!) Tog sin tid men gud vad det luktade gott och glänste fint när jag var klar, plus att jag fick mig ett träningspass på köpet OCH hann rensa hjärnan från ogräs.

 

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag faktiskt, vart med Sam och bakat chokladbollar med strössel på. Fint! Nu sitter jag i soffan och ska snart gå upp och hoppas att ni vill skypa. Jag skulle vilja ta ett snack med sarah, Så sarah ser du detta – l o g g a  i n  t a c k!

 

Testat en ny grej idag, som jag tycker var svina gott. Sötpotatis som är lila! Kumura tror jag det heter.

 

Nu ska jag avsluta detta på ett bra sätt: jag lever, har det kalasbra som vanligt och imorgon står shopping på schemat, igen! Tror jag har ett lite för bra jobb.

 

Dessutom, måste säga välkommen till min älskade farmor som läser mina inlägg! Så kul!! Saknar dig farmor!

 

Puss på er världens bästa människor. Glöm inte att jag älskar er! (och saknar er)

 

sämst bild, men här är kumura tror jag, eller något...

bilden är lånad från goooooogle


2 Okt Bildbomb 5

fortsättning...
1. tror bilden säger det mesta, men jag njöt.
2. Auckland by night
3. Skytower by night.
4. Inga kommentarer men jag kommer aldrig mer poppa popcorn. brannvarnaren tjöt, jag ringde min hostpappa i panik, han skrattade och sa att jag behövde trycka på en knapp på väggen så stängdes larmet av. Kul. Kan tillägga att det var smörpopcorn, fast LIGHT - såklart!
5. Amanda, Nanna och...någon skum människa på första baren. Vi var på sju stycker under en och samma kväll! woho!
6. På en latinobar där vi fick napp direkt
7. Störtsköna.
8. Min frukost - Honungsyoughurt och färsk frukt. Hade även en toast och en otroligt good smoothie till. my god, amanda och sarah - detta var något för er!
9+10. Någon demonstration. De satte sig mitt i en busy korsning på Queen street och gjorde så alla trafikljus var ur funktion. Hm.

1 Okt Bildbomb 4

lite från helgen. Mer kommer imorgon! Ledsen, men ni freak som läser på iphonen jämt får kolla på bilderna senare, de tar alldeles för mycket plats att lägga upp 20bilder stora...och jag kan inte välja ut få :( Så ni får som sagt, maila om ni vill ha större bilder :) Och självklart kommer jag visa er ALLA bilder när jag kommer hem..! :9
1.sött
2.mm båtar!
3. haha tycker de är lite kul..
4. like new york
5. Queen Street. Där allt händer. Huvudgatan
6. hm..pappa?
7. Nanna och...kycklingar. ÄT MER GRÖNSAKER.
8. Detta är så sjukt vanligt nu
9. satt på ett torg...åt och..
10..läste
11. fint!
12. Lite maori language!
13. hittade min favoritplats, Albert park!
14. Där backen inte var nådig upp...
15. Fullt av studenter..kallas för "studentparken" Universitetet ligger precis brevid (mm jag blev sugen)
16. sjukt fin park! och stor framförallt
17. här låg jag och päste...
18. och tittade på rugby
19..som sagt
20..som sagt igen (och ja, jag är bränd i ansiktet)
21. parkens utsikt..ett ord: wow.
22. avslutande bild: detta tillhör universitetet..kom dock aldrig på vad det var och de gick inte o gå in:(
Imorgon kommer mer bilder, från nattens bravader, lite skit och annat smått o gott :)

RSS 2.0