30 Sep. Right now.

Jag tror jag svävar på rosa moln. Har så mycket jag vill berätta för er. Speciellt om auckland. Får bli på söndag. Nu ska jag njuta lite till. Njuta av att jag är här, att jag är lycklig. att jag...WAAAAA JAG ÄR SÅ JÄVLA LYCKLIG!!!

200 i puls

sjukaste. Ni vet ju hur respekt jag har för poliser. detta tar fan priset.
gick o köpte en flaska vin (ja, man köper ju det i vilken jävla affär som helst här)
Hon i kassan kollade inte leg, gick därifrån nöjd och glad och tänkte "haha, jag visade inte leg".
Går förbi busshållplatsen då en gubbe stirrar mig i ögonen och visar fram sin polisbricka. Sedan kommer det en kvinna och tar tag i min arm. DÄR HADE JAG INGEN LITEN PULS KAN JAG SÄGA!! de bad om att få se pass/id för att de har så många som är under 18 och köper. Kollar skeptiskt på passet (eftersom de är svenskt) och frågar hur gammal jag är, om jag visade leg i affären och bad om att få kolla i påsen. Sedan säger de bara "ha en bra kväll" och går vidare. Pjuh. Tror ni jag fick ont i magen? JA. Gud. Nu ska jag dricka mitt glas vin och njuta. Utanför lägenheten är det någon konsert. underbart. Detta ska bli en bra kväll. Hoppas ni får en bra dag!. pusslove

29 Sep

Tredje inlägget bara idag..hm..lång torsdag. Otroligt lång torsdag..Jag och Joshua (den äldste) har varit hemma hela dagen, båda sjuka. Ätit kakor, spelat Junior Monopol (vet ni hur kul det är??) och kollat på film. Hyfsat skönt. Jag hoppas dock att detta bara var en tillfällig grej eftersom jag har en fantastisk dag imorgon. Det knepiga är att kroppen är en duracell kanin, men hjärnan är lite efterbliven. Hm.

 

Har iallafall ätit massa nyttigt idag (okej om man tar bort kakorna) och druckit massa grönt te, samt knaprat alvedon, så jag borde vara bättre imorgon. känner mig bättre redan nu och intalar jag mig själv om att jag är frisk så är jag det. Jag minns ju mina knep jag hade dagarna innan Idas möhippa!

 

Såå, egentligen måste jag erkänna att det vart en skön dag! Jag behövde nog lite vilande. Åh, måste bara berätta…har fått lön från både posten OCH aupairlink idag. Så imorgon ska jag tröstshoppa lite, för att jag var sjuk idag..he-he.

 

Nej, nu ska jag krypa ner i sängen och kolla sista avsnittet av Glee. Kan inte tro att jag redan kollat klart på en hel serie på typ, jätte kort tid. Ett varje kväll ungefär.

 

Nåväl. Imorgon åker jag i alla fall till lägengeten, tar med datorn men är icke säker på att jag kommer sitta så mycket. Imorgon är det premiär för utelivet för min del. Superladdad! Men jag får se. Ni kommer i alla fall få en bildbomb på söndag som sagt, om inte redan imorgon kväll!

 

Ha en fantastisk dag. Nu ska jag krypa till kojs. Här får ni en rödblossig febrig liza, som är lika glad ändå!

 

Puss på de bästa människorna i världen.. – NI!



29 sep. I have a cold

klart att liza med sitt dåliga immunförsvar blivit smittad av pojkarna. Sitter med 38 graders feber. fast det känns inte. Inte i kroppen, enbart i hjärnan. Mitt ansikte kan man koka ägg på och snart kroppen också, kanske inte är så konstigt med tanke på att jag har på mig två långärmade tröjor, två par byxor och uggs. men de är skönt.
Blir till att peppra med alvedon imorgon och massa te. Ska in till stan och besöka Sky tower och något annat, blir att  ta på sig gympaskorna så jag ser extra turistig ut och dessutom orkar gå!! Hoppas jag är frisk. Blir till att sova tidigt och sen ha en fantastisk dag imorgon. Vare sig feber eller ej. Så länge jag inte tar tempen imorgon är jag nog bra, för vet jag att jag har feber, blir jag bara ännu sjukare :)
God morgon på er förövrigt!

29 Sep A small thing

ville bara visa er, detta är min lunch idag! fett fett fett.
De kallas sausage roll...korv med smördeg. ser sjukt äcklig ut men de är helt okej! Deras ketchup är fantasiskt äcklig däremot. vet inte varför jag tog det...smakar..inte ketchup iallafall!

28 Sep

Detta är hemskt men jag får ärligt ångest om jag inte lägger upp och berättar om min dag..blivit ett "måste" innan jag somnar.

Idag har det i alla fall varit en lugn dag. Äldsta pojken var hemma från skolan med feber, men han var mest för sig själv vid tvn. Jag har hunnit med SÅ mycket idag och tackar Madeleine för det! Du gjorde jag så fick så mycket energi imorse :)

 

Jag har tvättat tusen gånger, hängt upp tvätt, dammsugit hela övervåningen, städat toan + duschen, haft mitt lilla träningspass (så nu har jag träningsvärk för första gången sen 1853 ungefär) och så mycket mer. Bakade misslyckade muffins t.ex. !

 

Nu ligger jag bara i min varma säng och gottar mig. Blir snart ett avsnitt Glee innan jag hoppar ner i sängen ordentligt. Imorgon är jag utan barn (förutom äldste som är hemma förmodligen) och jag vet inte vad jag ska göra. Gjorde allt idag istället…hm. Får väl göra om det om jag blir för uttråkad.

 

Ber om ursäkt om jag inte lägger upp bilden men har vart hemma de senaste. Till helgen blir det Auckland för HELA slanten så förvänta er en bildbomb på söndag kväll! Kan dock inte lova FÖR mycket men jag ska försöka!

 

Nu ska jag krypa ner. Sjukt ointressant inlägg men jag uppdaterade i alla fall!

Ni får mer än gärna skicka långa härliga mail , positiva som negativa och berätta om er vecka, eller som madeleine – skriva av sig lite :) Jag älskar mail lika mycket som skype!

[email protected] !

Säg till om ni vill skicka brev förresten, så får ni adressen hit :)

 

Ha en bra dag bästa människor

 

LOVE YOU



27 Sep

Godkväll! (eller god morgon för er!)

 

Stör mig otroligt mycket på att det är 11tim tidsskillnad, det betyder att när jag sätter mig i sängen runt nio är det knappt någon inne att prata med. Humpf. Så tråkigt.

Jag får väl uttrycka mig här istället.

 

Idag har det vart en sjukt slapp dag, fast ändå rolig! Jag märker att mamman är trött och stressad och förstår faktiskt varför hon behöver mig.

Idag har jag städat playroom, tvättat typ – en miljard gånger och hängt upp tvätt ute (ja! Det var sol idag. Jippie!). Jag har gått en promenad med Gwen och sedan åkte vi till supermarket och handlade. Där inhandlade vi middagen som bestod av (markus läs inte detta) färdiggjord soppa. I påse. Jag vet dock inte om jag vill kalla det soppa. Risotto, tomat och basilika med ytterst lite fetaost i. Jag som inte är något stort fan av risotto, åt faktiskt! Det smakade dock inte så mycket, men ändå!

 

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Pojkarna var hemma halv fyra, då var det afternoon tea och därefter läxor och lek. Har varit ute mycket idag dock.

 

Kan även berätta att jag ska åka på min första trip snart! Till ”nanna” (dvs mormor). Barnen har lov snart och en av två veckor ska vi spendera hos henne. Tror dock inte jag har internet där men jag tar med datorn och skriver utkast som jag kan lägga upp när jag kommer hem igen! Låter det bra la familia?

Hoppas på bra väder där uppe, så att man kanske kan bli brun och ta årets första dop i havet?

 

Nu ska jag faktiskt sova, ändå ingen inne att prata med…

Hoppas ni får en bra dag! Var gärna inne på datorn vid tio ikväll, jag är nog inne tio-ett eran tid!

 

Älskar och Saknar er. puss



26 Sep 2011

Vill bara få lite poäng...Jag har hunnit ge de stora pojkarna frukost, bäddat/plockat undan i deras rum, sett till att de är klara tills kolan, städat två rum, diskat, tvättat, hängt ut tvätt, gett Sam frukost och beforetea snacks, lekt, och plockat undan lite allmänt och klockan är bara halv ett! känner mig som en hemmafru men jag gillar det:D
Hoppas ni får en bra dag! Tänkte bara säga att jag sakner er också. och älskar er. fast det vet ni ju redan!!!!
PUSS

26 Sep 2011

Åh, jag ber om ursäkt om jag bara skrivit tråkiga saker de senaste!! Har inte riktigt haft tid och ork. De känns ungefär som att jetlaggen fortfarande sitter i och eftersom de blev tidsskillnad här igår var alla super trötta eftersom vi förlorade en timme...

 

Annars lever jag och mår bra. Jag sitter nu och väntar på att den lille ska vakna. Mamman har åkt med pojkarna till skolan och jag ska ha den lille nästan hela dagens själv (!!). Good practise! Hoppas han är på bra humör men de borde han vara eftersom han snart sovit 12tim. Får snart gå upp och kolla till honom känns det som.

 

I helgen har vi varit hos kusinerna, jag har ätit pumpasoppa för första gången. GUD va gott det var. Pumpasoppa med vitlöksbröd och ett glas vin var det till lunch! Dock kändes det som om hon tappat hela cayennpepparburken i soppan så munnen brann, på riktigt!

Men gott var det!

 

Till kvällsmat blev det mat från en indisk restaurang (som kvällen innan också), där de också verkar ha tappat hela chiliburken i maten så munnen har brunnit tre måltider i rad. Var rätt gott att äta branflakes och banan i morse kan jag säga.

 

Annars händer det inte så mycket. Idag är den jobbigaste dagen, imorgon ska jag shoppa. Till helgen ska vi planera nyår och vi har STORA planer kan jag lova. Dock tänker jag inte säga vad jag ska göra för då kommer ni väl med flygplan och hämtar mig på direkten…och med tanke på att jag fick lööön från sverige idag är jag muchorik. you cant stop me!

Hoho.

 

Nu ska jag kolla till lillen. Ha en bra dag!


25 Sep en liten viktig notis

Jag hade tänkt o skriva om helgen. Men nu är klockan 10 och jag har skypat med Sarah och krafterna tog slut efter det tyvärr. Vill bara lägga till en notis:
Det är nu sommartid här så det skiljer 11 timmar. tänk på deeee! :)
Ha en bra dag och sov så gott! :) Saknar och älskar er massvis. Puss lizis

BILDBOMB nr 3

Okej..Detta är från idag. Vi åkte till en liten utflykt till en beach här i närheten som har SVART sand. De är dock farligt för barnen att bada här eftersom vågorna är enorma (jag hade knappt vågat gå i) och de är sjuka undervattensströmmar! Jag önskar dock att jag var LITE bättre på att fota...Amanda, önskar du var här. du fattar inte vilka underbara bilder du hade kunnat få!
1. Vågorna ser små ut men ikke sa nikke
2. nja de blev inte så bra bild. du hade tagit bättr piff!
3. i loove!
4. Pojkarna kastade sig ner för dessa, sjukt kul såg de ut och de hade sjukt kul!
5. Typisk bild (känns de som) med surfare, hav o berg.
6. mysig bild. men jag ångrar att jag inte suddade ut mina fotsteg..haha
7. Japp, såhär såg man ut efter. ni ser ju den svarta sanden! Ni skulle dock sett hur de såg ut precis innan vi skulle åka hem!
8. Kolla vad min lilla kamera kan göra. "fisheye-effekt"!
9. mysig bild på Sam. Kolla blåmärket i pannan. Han ramlade med kickbiken häromdagen. Ajaj.

BILDBOMB nr 2

Förlåt ,men jag måste göra de små..de tar alldeles för stor plats annars...vill ni ses någon speciell får ni maila så skickar jag istället :) Vi börjar med bilderna från stadsturen och middagen med AuPairLink

1. Pojkarnas skoluniform. sjukt söt!
2. utsikten från lägenheten (!!!!!!!)
3. mmhm, ganska högt upp. 31:a våning!
4. skytower! underifrån. Såg faktiskt en hoppa bungyjump. sjukt häftigt!
5. haha, de stod ärligt och gjorde typ yoga påett torg..
6. hela stan är bara rugbyrugbyrugby. Detta är en rugbyboll lika stor som jagvetintevad
7. här satt jag, med latte i handen, kollade ut över havet o båtarna, och bara njöt. Kände mig fri, lycklig och allt var fantastiskt. Såhär borde livet vara oftare!
8. Sjukt fint hus men jag insåg att de inte blev så fint på bild..
9. Brandbil! Såg faktiskt massa in action. Vet inte vad som hänt men de var något iallafall.
10. torget där de stod o hade yoga! sjukt fint!
11. På den japanska restaurangen med AupairLink
12. En vulkan av lök!!
13. mmhm. Allt bestod av soja. allt förutom sushin! (som typ va den godaste jag ätit)
14. Sjukt cool bild!

23 Sep

Åh. Jag har dåligt samvete. Inte läst era brev än!!!! Men det har vart så fullt upp...sjukt bra dag. Ensam i Auckland city. Eller ja, nästan ensam. Nanna (en annan svensk tjej) var med mig halva dagen. Sjukt kul. Ikväll har det vart middag på en japansk restaurang där allt innehöll soja..kul! Nej. Jag åt sushi som var sjukt god så jag är otroligt nöjd. Även om det tog oss ca 1,5h att åka hem pga strul med gps, ingen bensin och vise versa är jag ju hemma och det ska bli otroligt skönt att sova. Jag ska försöka fixa en bildbomb imorgon. har tagit massa bilder idag! och jag ska även försöka läsa allt..
Ha en bra dag! love you

22 Sep. Best day ever!

Idag kom det. Idag kom äntligen mitt paket. När postlady (som var en man..haha) ringde på porten sprang jag ut. Jag skymtade ett grönt paket som jag kände igen på utsidan (mmhm, jag har delat ut NÅGRA sånna) och fick tårar i ögonen direkt. Ni förstår inte hur glad jag blev och hur länge jag kommer leva på detta. Daimen som ni ser är redan påbörjad. Älskar att ni slänger i en daim som är mandelkrokant! Hoppas jag inte hamnar på sjukhus ;) Nej men ärligt. Ikväll kommer det komma ett långt inlägg, när jag läst alla era brev. Jag vågar inte öppna de än, med tanke på att jag har tårar i ögonen utan att ens ha läst de.. Sarah, äpplena smakade fantastiskt. Jag blundande samtidigt som jag åt och bara kände vinden och lukten från er och från fagersanna. Gudomligt. Daniel och Markus, jag kan alltid använda de på vägen hem..right? ;) Amanda, jag är ledsen men jag kommer läsa ditt brev sist. och kanske när detta smällt lite, jag känner dig och vet att det är ett brev jag kommer spara resten av mitt liv.
Herregud. Ni är utan tvekan de bästa syskonen man kan ha. Jag skulle vilja visa hela universum hur bra och fina ni är. Ni har en stolt lillasyster på andra sidan jorden, som älskar er mest av allt i hela världen. Ända till stjärnorna och tillbaka! Skickar tillbaka en gigantisk kram och en miljon tack. Ni är världens bästa.

21 Sep

Har ju redan uppdaterat en gång idag, och jag kan inte säga att eftermiddagen med pojkarna vart speciellt intressant. Liza blev sex år igen och lekte med lego. Var helt galen. men gud vad roligt idag. Playroom som jag såfint dammsugit idag ser ut som ett bombnedslag så jag vet iallafall vad jag ska göra imorgon! Tänkte ladda upp lite bilder på lite roliga och fina saker. De finns en blomma här, som man ofta ofta köper i Sverige. Lilja tror jag det heter. Åh, eller jag vet inte. Ni får kolla på bilden och vet ni va den heter så skriv?! okej? Sjukt fin iallafall! Kallar det inte bildbomb men..ja, en liten kanske.
1. haha, tycker det är SÅ kul. JA de odlar granar, för att ha på jul!
2. Här är odlingen. haha
3. Okej, VILKEN BLOMMA??!!
4. tyckte bara det så kul ut.
5. såhär ser jag ut när jag går ut med Gwen, everyday. Till "vägens ände".
Förresten, hur fan blev texten blå!?

Nu ska jag strax sova. Ha en bra dag. saknar och älskar er. Puss


21 Sep

Klockan är 12.31 och jag har gjort mer idag än vad jag någonsin gjort.
Jag har städat toan + duschrum, dammsugit hela övervåning (ni kan tänka er hur lång tid playroom tog där det dessutom är heltäckngsmatta, träningsvärk here I come!), duschat, skypat med Daniel, med pappa och med bea, jag har städat undan, duschat själv, och dessutom fixat pojkarna inför skolan osv. Nu väntar jag på att Jo och Sam ska komma hem så jag kan ta en promenix. Har ont i huvuet så behöver nog röra lite på mig.. Kom på att jag inte riktigt vet hur jag ska låsa dörren så jag får vänta tills de kommer!
Idag var det förövrigt femton grader inomhus. Nu är det 17. Detta är sinnesjukt. Har gått runt i dubbla byxor, dubbla tjocktröjor OCH uggsen hela dagen! Nu när jag dessutom har blött hår är det ännu kallare!

Annars är allt så himla bra här. Trots att vädret inte är perfekt så känns allt bra. det känns naturligt att gå ner o äta en macka eller två, att göra som jag vill och allt. En dags om denna har dessutom vart otroligt skön eftersom jag vart själv sen kvart i nio och har fått pyssla i min egna takt. Underbart. Nu hoppas jag att de kommer snart så ska börja dra mig neråt! Hoppas ni sover gott där hemma o ha en bra dag! puss

20 Sep

Hallåååå vad gör ni ,varför är ni inte inne och vill skypa med mig :( är ni så upptagna med jobb? Mamma! Jag behöver prata med dig faktiskt…

 

Vilken dag (haha det säger jag ju varje dag?!). Nej men denna har vart skön, som in i norden. Har inte stressat alls! Lämnade av pojkarna vid skolan och Sam vid country bears (daycare) vid nio, halv tio kom min kontaktperson o sa hej o drack te, kollade runt lite och bjöd in mig till en middag på fredag med alla andra aupairer! Kommer bli awesome! Sen…städade jag faktiskt (bilderna) och plockade undan, sorterade tvätt och gjorde fint. Efter det var det lunch (som bestod av sandwich. Min första smörgås på en vecka! Woho!). Sen var det att hämta upp pojkarna, åka hem, afternoon tea, läxor, dinner, läggdags. Åh, juste! De hade en kompis med sig hem idag. Usch, det var jobbigt men hyfsat kul!

 

Sarah, du hade älskat denna lilla förort. Den har ALLT. Skog, berg-och-dalar. OCH tillråga på allt, en TYP ica butik som heter ”kumeu producer market” tror jag. De har bara egen producerade grejer.!!! Okej till 90% men ändå! Smakar så sjukt gott. Mjölken liksom!

 

En annan rolig sak är att Nya Zeeland är de som ser solen först på morgonen, de har allt först, förutom kläder. Deras latest är redan förbi Sverige. Ni ska se alla sommarkläder. Svin skumt. Fast det är ju ändå bra för mig :)

 

Imorgon ska Jo till gym + nån musikgrej med Sam. Men jag stannar hemma. Det ser förjävligt ut på övervåningen så jag tänkte städa undan, dessutom tänkte jag kanske skypa (om ni är inne ofc???) och bara andas lite..ta en dusch och verkligen ta det lugnt!

 

Så, dags att krypa till kojs! Eftersom ingen svarar på skype får jag väl sova. Ha en bra dag och sov gott!

 

Älskar och saknar er. Faktiskt mycket nu. Men det är inte långt kvar! Snart har det gått två veckor. Wow. I helgen ska jag sova förövrigt. Oj vad jag ska sova. Till minst nio! (haha)

Puss


Okej, en riktigt gräslig bild på mig. tur jag gjorde den i svartvit!
En mongo bild och därefter en för-och efter bild. Visst var jag duktig??? :D

19 Sep

Okej. Måndag kväll. En hel vecka sen jag lämnade Alingsås faktiskt. Det går fruktansvärt fort. 5mån och fyra veckor kvar.

 

Jag har inte mycket att skriva idag. Har egentligen en del men jag är trött på att skriva faktiskt. Får ta en dag när jag har inspiration. Kan iallafall berätta om vad jag gjort idag i korta drag;

 

Det började med att ta upp pojkarna till frukost, klä på dem och åka till skolan. Där släppte vi av dem och jag fick hälsa på alla fröknar och en del mammor (som vanligt, vet ni hur ofta jag säger ”hi, my name is liza”?)

Sedan åkte vi vidare till gymmet (nej, ni kan sluta skratta, det var inte jag som skulle träna). Jo skulle gå på två klassen så jag och Sam var på ett annat ställe under tiden, barnpassning för de barn vars föräldrar tränar, typ. Sedan åkte vi hem, åt lunch och jag tog Gwen för en promenad. Den blev ganska lång och jag fick på vägen sån sjuk hemlängtan. Usch. Jag bara gick o grät. Saknade allt. Godis, mat. Att få krypa ner i niclas säng, att få gå en sväng med madde, att ha kvalitetstid med syskonen, att ha middag hos anna, ALLT.

Jaja.

 

Därefter i alla fall, hämtade vi upp pojkarna i skolan och åkte till simlektionen. Rätt kul faktiskt. Världens minsta simhall kan jag ju säga! Därefter var det bara hemåt, - göra läxor – leka – äta middag – bada – sovdags. Och där gick jag o tog en dusch och nu sitter jag här!

 

Thats my day! How was yours?

Som sagt, ingen inspiration. Vill bara sova. Så god natt!

 

Älskar och saknar er. Puss



18 Sep Bildbomb

What a day. Ni kan inte föreställa er. Eller jo kanske.  Vaknade tidigt, gick upp, pojkarna visade mig frukost.  Vid tio åkte vi på ett födelsedagskalas för Dylan som blev fem år. Det var på ”moto” Ett museum och teknologi och transport. (pappa,du hade älskat det). Vi var där till tio i ett. Ni kan inte föreställa er vad det var för party. Herregud. Tårtan liksom. Wow. Efteråt mötte vi upp Matt, som tog barnen medans jag och Jo åkte till ett shoppingcenter för att kolla runt. Kom hem med ett nytt telefonkort, två tröjor och lite annat smått och gott (ja, bara nödvändiga saker). Sedan gick ut med Gwen för en runda runt området så jag visste vart jag skulle gå. Asså gud. Vingårdar typ, överallt och ja, så jäkla fint.

Väl hemma igen satte jag och Jo oss i lugn och ro och gick igenom schemat.  Kommer bli att göra lätta saker och ta hand om hunden. Jag älskar mitt schema. Slutar halv ett på fredagar och då är det raka vägen till lägenheten för lite time off. Gud så skönt.

Jaja. Detta var min dag. Den slutade med att Matt (tydligen jätte ovanligt) lagade mat och sedan busade vi innan det var dags för att sova.

 

Min dag. Men den har vart så fantastisk. All egen tid med Jo har vart SÅ viktig. Skönt. Så efter ett glas vin kommer jag nu somna skönt. Men först kanske ni vill ha en bildbomb? Tänkte väl det. Klicka på bilderna om ni vill se dem liiite större!

1.     Till amanda: Ser du att jag flög över Kuala Lumpur? Tänkte på dig då!

2.     En trött Amandah som precis anlänt till NZ och inte hittar bussen

3.     Hotellrummet

4.     Hmm..en lite konstig regel. JAPP – man ska lämna företräde till dom som kommer från en market, för det anses som en speciell väg (?)

5.     Mitt rum här och nu! Min prinsesssäng och jag tror man ser lite av min gigantiska garderob

6.     Utsikten från huset på baksidan. Där nere går får, två getter och typ, 15hästar (fast jag har bara sett fyra, menmen)

7.     Utsikten från framsidan. Uppfarten

8.     Pojkarnas ”playroom”. Min uppgift att städa detta rum. De leker mest i en luft-hoppborg (ser ni att Jacob har sveriges fotbollskläder? Yeah!)

9.     Utsikten från där vi var på lunch häromdagen. WOW säger jag bara. Grönt överallt och berg och dalar. Amazing!!

10. Japp, dom vallade får precis vid vägen. As häftigt!

11. Barnkalaset idag. Här gör barnen egna flygplan

12. Hm ja. Bilden får säga sitt. Vi hade sjukt kul i alla fall

13. Gwen efter en BLÖT promenad…

14. Lilla ”gwenni” som de så fint säger.

Lång inlägg. Men detta var en av många bilderbomber. Imorgon är det måndag = första skoldagen förmig. Kommer nog bli tuff.. Har fått mitt nya nummer också. mailar det till er, men inte nu! nu ska jag sova :)
Hihi, miss and love you. Puss

17 Sep 2011 kiwi-barbeque

Åh, har så mycket jag vill skriva men jag är ledsen, jag är så trött så ögonen inte orkar vara öppna mer.

Skypade imorse med halva familjen, SKÖNT!!! Gud va skönt det var. Vid elva gav vi oss iväg till en annan familj för lunch. Jag trodde liksom bara att de va vi två familjer. Icke sa nicke. FEM familjer, och alla hade minst två barn var (=ljudnivå som heter duga). De var tydligen någon fotbollsavslutsningsgrej och jag fick uppleva min första kiwi-barbeque! mycket smarrigt faktiskt :)

 

Men som sagt, ljudnivån. OJOJOJ. Men gud vad roligt det var!! När vi kom hem var vi trötta, och inte så leksugna, så vi kollade på film innan de va time for ”spa-bath” (utomhus jacuzzi). Dock badade inte jag, utan bara barnen medans mamma gjorde pizza. Pappan var iväg för rugbygame.

 

Så ikväll, har jag och Jo vart själva, gjort pizza och kollat på tv. Men mina ögon tog stryk och jag går o lägger mig nu, klockan nio! Imorgon (jag sa fel förut) är det time for birthdayparty! Woho. Ser fram emot det.

 

Åh, förövrigt var det en mamma på middagen som var från Norge. Kul o skönt att prata med någon utan kiwi-accent. Hennes dotter och jag är i alla fall lika gamla och de kommer förmodligen hit på tisdag för en kopp te (som man förövrigt dricker en del här).

 

Kiwi förresten, är deras fågel (men också en frukt, japp) och vill ni veta mer om det och maori (VÄLDIGT intressant) så sök på kiwi culture new zealand eller något. Sjukt intressant de med maori.

 

Nu ska jag verkligen nana. Har lite bilder från dagen men jag får lägga upp dom imorgon kväll. Hoppas jag inte är lika trött då. De som bodde i huset som vi var på middag hos har SJUKASTE viewn förövrigt. Gud. Jag tog en bild. Ni m-m-m-åste se.

 

Men i alla fall. Snart har faktiskt en vecka gått och jag saknar och älskar er sjukt mycket. Nu kryper jag ner. Sov gott. Love you


16 Sep 2011 First day with the family

Jag vet inte vad jag ska skriva.

 

Jag lever i en dröm, tror jag. Allt detta är en dröm. Och just nu rinner tårarna som singapores alla floder. Och jag vet inte varför.

Jag sitter i världens största och skönaste säng. TACK OCH LOV är det en ikea säng. Jag har en sån gigantisk garderob, tv och dvd på rummet och allt är så jävla jävla fint. Familjen och jag kan kommunicera så sjukt bra. Jag är lite trött på kvällen och förstår engelskan sämre men allt är så bra. Pojkarna älskar mig redan. I bilen på väg hem började jacob sjunga "joshua loooves liiza" och Sam har just lärt sig säga "liza" ordentligt. "l-l-liza". Mamman är fantastisk. Precis som jag föreställde mig. De bor i ett gigantiskt hus med en trädgårn som är lika stor som...en fotbollsplan kanske. Jag har ett rum som är lite avskilt. En egen toa med dusch (fast toan är i ett separat rum, haha).

Ja herregud, vad mer kan jag säga. Jag lever i en dröm.

Vet ni vad det roliga är? att jag har en värmemadrass i sängen...haha. För att det är så kallt här nu. jag fick ett par uggs att gå i inomhus. Japp, man har skor inomhus. Det är lite konstigt för de har (nu skrev jag på engelska först, igen) mattor överallt. Heltäckningsmattor.

Nu regnar det. Som fan. Precis som hemma. Gud vad mysigt det ska bli att sova på något vis…

 

Åh, jag glömde nästan hunden. En goldenretriver valp på 5mån. VÄRLDENS sötaste, spralligaste och allt. Sjukt otränad men vänta ni bara (mamma, jag kommer ihåg vad du sa).

 

Jag vet fortfarande inte varför jag gråter. Klockan är tio, jag har druckit två glas vin med föräldrarna, ätit lasange och druckit ca 5koppar te. Man dricker te HELA tiden. Jag vet inte vad jag ska skriva mer. Allt är osammanhängande, jag är trött, lite ledsen och saknar er. Tur jag har min snuttefilt att krama om nu!

Jag lovar att lägga upp bilder så snart jag kan, vi msåte vara med familjen de första 6-8 veckorna så på söndag ska jag följa med på barnkalas! Men jag ska försöka vara inne ibland på mina kvällar (eran mornar).

 

Nu ska jag sova. I min prinsesssäng, i min prinsessvärld.

Ta hand om er där hemma. och glöm inte att jag älskar er.


Ful, äcklig, trött. men jag älskar er och jag ville bara visa det:)
puss liza.

15 Sep 2011 AUCKLAND!!!

Auckland.

Okej. Vet ni, Jag är här. Jag är i Auckland, Nya Zeeland. Vet ni vad det konstiga är? Att jag höll på att skriva på engelska. Jag har pratat engelska konstant sen vi kom. Min rumskompis är från frankrike (och kan dock väldigt lite engelska) och vi måste prata engelska med svenskarna också. Resan hit har varit tuff, och framförallt lång. Men rolig på något vis och vänster. Jet lagen kommer väl antar jag. Jag kan inte förstå att det var tre dagar sen jag åkte hemifrån…hur går det ihop?!

 

Lite om resan..

 

I London var allt bara segt. När jag sedan skulle gå på planet till Singapore var jag trött, hungrig och hade ingen aning om något. Jag möttes av VÄRLDENS största plan. Nej, jag skojar inte. Gud vilka sköna säten och allt vara bara skönt. På den resan (som jag inte har en aning om hur många timmar den tog) hann jag se ungefär 4 filmer och sova lite. Det var ingen god mat, Små portioner och jag levde på vatten . Väl i Singapore mötte jag Amandah (tack och lov). Vi drack en juice på Starbucks innan vi direkt gav oss på nästan plan som tog en lång stund. Där hann jag se kanske, 3 filmer, hann sova ytterst lite till och äta samma frukost en gång till och nästan samma mat också.

(stick-i-mell; jag tänker allt på engelska innan jag skriver det. Hur sjukt är inte det?)

 

Väl i Sydney stack vi direkt till nästa plan som tog 3tim. Samma frukost igen. Men gud vilken trevlig dam jag träffade där. Jag fick direkt känna på hur intresserade Nya Zeeländare är och hur otroligt trevliga de är. Hon gav mig tips, gav mig hennes mailadress ifall jag skulle komma till Sydney någongång och stanna längre osv. Sjukt.

Framme i Auckland hade jag och Amandah problem med bussen, vi hittade den inte. När vi väl kom till hotellet var det in i duschen och sen började informationen flöda in. Vi fick schema för dessa dagar och det ser ut som om vi kommer ha det fullt upp!

Mitt problem är andningen. De har AC överallt och det är svinkallt..17 grader inomhus. Överallt! (förutom på vårat rum där vi har 22grader , hehe) och jag får svårt att andas. Fick inte sova inatt heller, klart att jag vaknade…(mamma då behövde jag dig).

 

Vi har haft kurs sen nio imorse med ”lunch” (skriver så eftersom lunch=tunnbrödsrulle och lite frukt, jag trodde jag skulle dö). Allt är på engelska och med deras accent. Vi är lite smått trötta i huvudet. Fast det sjuka är att man tänker på engelska. När jag och Amandah pratar med varandra och vi är själva pratar vi engelska. Man har redan ställt om sig och det är helt sjukt.  Innan jag skriver nu tänker jag det på engelska. Jag är hela tiden nära att skriva på engelska så ta inte illa upp ifall jag svarar er på engelska. Hehe.

 

En rolig sak: ALLT är ”low fat” men smakar enbart socker. Det är bara socker. Och de påstår att de har mycket övervikt här. De kanske borde tänka om. Dessutom är vi hungriga hela tiden för hittills har inte maten imponerat på oss direkt…En positiv sak är att vi i alla fall kan dricka vattnet!

 

Ikväll ska vi förmodligen åka in till Auckland med tyskarna, det kommer ta oss ett tag och vi måste ta taxi men det blir nog inte så dyrt. Det är inte så jätte dyrt här ändå, vad jag sett hittills.

 

Som ni märker så lever jag, Jag har det bra och jag vill GÄRNA (läs; VI SKA) till helgen. I oktober ändras tiden här och tidsskillnaden blir då 12tim säger de. Men till helgen!!! Tror ändå det blir bäst på eran kväll? Min morgon? Eller eran morgon? Om vi skypar klockan 10 eran morgon så är den ju 7 för mig på kvällen. Så VAR INNE SÅ RINGER JAG!

Nu ska jag vara tyst. Jag har skrivit lite under resan, Mailar det till er! Bara lite ”liza-tankar” under resans gång. Hoppas ni har det bra mina vänner, Jag saknar er. Jag älskar er. Jag har inte glömt er. Hoppas ni inte glömt mig än?

 

PUSS JAG ÄLSKAR ER.


11 Sep 2011

Tårarna sitter i halsen.
Folk skriver så fina saker på sms och facebook att jag blir helt rörd. Trodde ett tag att ingen skulle sakna mig, förutom familjen då, men nu insåg jag att jag var världens finaste vänner, världens bästa pojkvän och världens bästa familj.  Jag lovar och svär att jag itne glömmer er, men snälla - jag ska inte dö. Jag lovar er att jag kommer tillbaka. Jag ska bara ut på lite hakuna matata-äventyr (som jag sa till anna och madde). Jag älskar er mina vänner. ÄLSKAR ER.
Puss

11 Sep 2011, Dan före dopparedagen

What to say. Dan före dopparedagen.
Jag trodde aldrig detta skulle bli till sanning. Jag ska alltså åka till andra sidan jorden och passa barn. Eller vänta, jag måste nypa mig i armen igen för att se så jag inte drömmer. Näe, jag är vaken och detta händer på riktigt. WOW!
Idag har jag bara packatpackat och packat. Vart en sväng hos morfar och sagt hejdå och lite sådana små saker.
Detta kanske är sista gången jag uppdaterar i Sverige, men dont worry, jag lovar att uppdatera så fort jag kan i veckan. Ni har mitt ord!
Jag kommer alltså komma fram natten till onsdag för er. 11.30 Nya zeeländsk tid. Och vill ni veta vad jag gör, är det bara att tänka 11 timmar framåt. Sedan är det utbildning fram tills fredag och sen hämtar min familj mig.. Jag an fortfarande inte tro att JAG ska göra detta. Men jag lär inse det någongång. Såå, Vi hörs förhoppningsvis på onsdag! Eller kanske redan imorgon, Isåfall blir det update från London!
Ha det bra nu alla mina älskade vänner, och glöm för all del inte att JAG ÄLSKAR ER!


No, this is not the time or the place for a broken hearted
'Cause this is the end of the rainbow, Where no one can be too sad
No, I don't wanna leave, but I must keep moving ahead
'Cause my life belongs to the other side
Behind the great ocean's waves.
Byebye, Hollywood hills, I'm gonna
Miss you, wherever I go I'm gonna Come back to walk these streets again
Bye bye, Hollywood Hills forever.
Sunrise Avenue - Hollywood Hills


10 Sep 2011 - Dan, före dan, före dopparedagen

Jag har dragit mig från att logga och in och uppdatera. Vet inte varför. Kanske för att jag mår precis som jag förtjänar, men vet ni - det gör mig ingenting. För det är bara 48timmar kvar tills jag åker.
Igår var det en fantastisk kväll för det mesta. Jag har underbara vänner och jag vet inte vad jag hade gjort utan dom. Nu vet jag inte vad jag ska göra mina sista 48timmar i Alingsås på ett halvår..hm..njuta? andas? Tror det. De närmsta två veckorna kommer vara så sjukt intensiva och ja..så jag behöver nog andas. Anna sa att hon bakat också så jag funderar på att åka dit o gotta ner mig. Måste dock äta något, jag har inte ätit mer än popcorn idag.
Nu kanske jag börjar bli nervös...fast näe. Jag vet inte vad jag är. Förväntansfull, jag längtar så jag snart spricker.
Men först, innan det roliga börjar och jag får börja ett nytt liv (oj vad djupt det lät) Ska jag ta mig igenom två dagar som kommer bli sjukt känslomässiga. Jag har redan gråtit en skvätt idag. Varför vet jag inte men.
Nu ropar duschen på mig däremot, sen vill jag ha mat och kakor. mums. Sen ska jag tänka på att det är 48 timmar kvar. Förut var det en evighet. Nu är det endast 48 små fjuttiga timmar. WOW
Trött, men ändå glad Liza. Puss

9 Sep 2011

Sitter och lyssnar på Avicii - fade into darkness. Mådde piss för typ, 5minuter sen. Sen ringde Amanda. GRejen är att vi pratade inte om något speciellt kul. Men hennes röst gjorde mig bara på SÅ mycket bättre humör. Hon känner mig. Hon vet i vilka lägen man ska ringa och inte. Hur jag ska överleva utan henne vet jag inte riktigt. (gud, nu lät det som om jag skulle dö igen). Ännu en gång: Tacka gudarna för skype! Amanda, om du läser detta nu, så ska du veta att du är guld värd. Jag tänker på vår resa i greece nu. Hur fantastisk va inte den? Pot noodles? maccaroni&cheese (stavning?) på burk? Äckliga greker som inte var greker? Herregud. Det är minnen sis. Det är du och jag mot världen. Love you piff.
Idag ska jag ha kul. Därmedbasta. Nu ska jag andas en sekund, sen ska jag ta en alvedon, göra pannacotta och sen åka o handla. Och idag är det 9sep, dvs att de är en helg tils jag sättermig på planet. Hur fantastiskt är inte det? Min familj mailade idag och sa att Rugby World cup börjar idag. Jag längtar. FÖR JAG SKA TILL NYA ZEELAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 Sep 2011

Såhär ser det ut nu

x alla papper utskriva och klara
x present till familjen fixad
x rensat garderob + börjat packa
x present till övriga klara
x ipod fixat
x alla filmer ska vara hemtankade
x adresser nedskrivna
x ppiller fixade
x medicin utskriven.
x kamera köpt
Inte illa pinkat va? Hade faktiskt glömt att lägga till en sak, så jag la till den nu:)
Eller egentligen hade jag massa saker som jag kommit på nu i efterhand men jaja, det är fixat!
Inte alls många dagar kvar. Imorgon är det middag + utgång. Sen är det bara Lördag och Söndag kvar...
Nu ska jag duscha snabbt som attan och sticka iväg till min älsklings madeleine.
PUSS

7 Sep 2011

snabb update (igen, haha)
Sitter i Niclas säng, väntar på att han ska komma hit och gosa ner sig med mig.
Idag har jag annars fixat lite, ipod - check och jag ger även ett halv check till presenter. TACK ALEXANDRA FÖR TIPSET! Det blev "sju sorters kakor" på engelska, en pippi bok och sen ska jag köpa lite annat också. Detta blir nog bra tror jag även om jag levt i en liten bubbla de senaste 2 dagarna och knappt brytt mig om omvärlden. Nu är jag tillbaka hoppas jag och ska försöka vara positiv och glad de sista dagarna. Snart är det dags. SNART SNART SNART!!
Puss

7 Sep 2011

Ett litet natta-inlägg.
Stressad dag. Tom dag. Det fanns ingenting i mig idag. Kanske lite känslor men jag vet inte. Jag är nog lite för stressad. Jag vill hinna med så mycket innan och så kommer jag inte det. Jag tror jag tycker det är för jobbigt när folk säger att "vi måste ha en hel dag" "jag kommer inte klara mig utan dig" osvosvo. Jag ska inte dö, mina vänner. Jag kommer komma hem. Jag kommer sakna er också. Jag ska bara flytta några tusentals mil, i 6mån.
Jag kommer förmodligen ligga och gråta tills kudden blir blöt efter 2-3 veckor när allt kommit iordning. Men den dagen, den sorgen. Jag vill ha inställningen att jag kommer klara detta galant, jag kommer ha superkul och leva livet.Jag kommer må så bra så ni förstår inte.
Detta låter som om jag skäller på er, jag menar inte att ni ska sluta sakna mig. Absolut inte. Tur att skype finns säger jag bara. Tur att det finns bilder.
, Ni kommer klara er galant utan mig. Tiden kommer rinna iväg för er också. Och jag lovar att ge er världens bästa uppdate om hur jag har det. Jag lovar er alla världens bamse kram när jag kommer hem. OCH, SOS - jag LOVAR att ta hand om mig :)
Glöm inte att jag älskar er. Godnatt. Puss

6 Sep 2011

Snabb update.
Det är kaos i min hjärna. Brutal kaos. Jag kommer inte hinna hälften av vad jag måste. andas andas.
Nu ska jag iallafall åka med min mobil till daddy o hoppas han kan fixa den, sen bär det av med Bea till stugan en tur och retur resa. jag min nöt har glömt min skinnjacka där så det är bara att åka dit o hämta den. Gud vilken tur att jag har körkort, det är en sån frihet!
Annars får jag inget annat fixat idag..eller jo jag kanske sätter mig med min ipod. Vi får se. Jag måste ju ändå vänta tills mamma slutar jobbet 23.

Min familj mailade idag förresten. Jag ska ta med mig kläder för alla säsonger för det är så blandat...dessutom längtar dom tills jag kommer. Åh. hihi. Förresten, vad fasen köper man för "present" till barns som är 6år, 5år och 2,5år? Vad är i lekväg typiskt svenskt? (Sarah, skriver du brio-tåg blir jag putt...)
Time to go! Puss

5 Sep 2011

En vecka kvar. På pricken faktiskt. Fast om en vecka exakt sitter jag ensam i London och kuckelurar för mig själv iväntan på nästa plan. När folk börjar prata om Nya Zeeland vill jag bara skrika. Jag är så fruktansvärt jävla glad över att jag fått chansen att åka dit. Jag önskar bara att jag var lite mer nervös. Jag är bara så exalterad och vill bara åka nununu. Det ska bli tråkigt att lämna vissa men de som finns kvar när jag kommer hem, det är ju faktiskt de som betyder något.  Åh, jag önskar jag kunde förklara i ord hur glad jag är. jag svävar på rosa moln.

Idag iallafall, har jag varit effektiv (enligt mig själv då). Jag har fixat ppiller, medicin och skrivit ut alla papper. Så nu är det fixat. Ikväll blir det en kvällsfika med Sofia som jag inte träffat på år och dar och sen ska jag hem och äta oxfilé och kantarellmacka med mamma. Idag lyxar vi till det lite.
Nu måste jag fixa iordning mig. Lyssna på det här förresten, och njut. Jag smälter typ varje gång
http://www.tv4.se/idol/klipp?vid=1991062&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se


4 Sep 2011

Jag lovade mig själv att inte uppdatera mer än en gång per dag...men nu måste jag uppdatera mig själv så att jag vet vad jag gjort. Jag kan nämligen bocka av en sak på listan. Rummet är nu kliniskt rent från dammråttor och garderoben är så fin så fin! Åh vad det känns bra. Det gör det alltid när man gjort något. Nu ska jag, efter att ha svettats hela dagen, ta mig en välförtjänt dusch och sedan pallra mig till daddy!
Tack Jennifer, för att du är en sån fin människa och för ett otroligt trevlig samtal :) (jag älskar skype)
DU ÄR GRYM JEJLUT.

4 Sep 2011

WAAAAAAOW. jag vaknade, och kände en konstig känsla i magen. Med cirkus en vecka kvar ÄR DET FÖRSTA GÅNGEN JAG ÄR ORDENTLIGT NERVÖS. Jag fick lite panik, jag måste sätta fart. Allt ska ju vara klart innan torsdag så jag kan slappna av lite sen (lycka till att slappna av liz). Såå, dagens planer; Rensa rummet (varför var det tvungen att vara sol idag just?!) och skriva ut alla papper. Det får vara dagens uppgifter. Men först; En go frulle och sen kör jag igång....klockan elva.
Ser ni att bloggen förövrigt är fixad? snyggt va? Tusen tack till Ida och Kisch. Ni är grymma!
Nyvaken, men glad Liza. Ja, jag svävar på rosa moln igen. Nu kurrar magen.
puss

3 Sep 2011

Har satt mig till rätta i soffan. Ja, jag är bakis. Igår var det sista hotellet för mig på ett halvår. Både skönt och sorgset. Jag tycker ändå det är kul på hotellet, det är kul att sitta o prata med människor man inte pratar med så ofta. Okej, det är lite falskt spel från håll o kanter. Man är fylle-trevlig as hell. men det är det som är charmigt. Det är det som är grejen med hotellet. Vet inte om det var kul eller inte igår, jag kan inte riktigt bestämma mig..Det var liksom, både och. Jag var nog lite FÖR taggad för att det skulle bli bra. Spontankvällar när man är som minst taggad blir ju alltid bäst.
Egentligen var det förfesten som var rolig. Jag har ju för det mesta underbara vänner och det gör egentligen ont i hjärtat när jag tänker på att jag ska lämna dom. TURTURTUR att skype finns! Syskon, vänner, NICLAS och svenskt lösgodis kommer jag nog sakna mest.
Jaja, idag är det en liten deppdag. Min nacke gör ont och jag är lite tom i kroppen. Har levt lite på rosa moln nu det senaste och nu kom jag lite ner på jorden. man brukar må bättre efter en lååång dusch, orkar jag? Tror det.
Måste bara lyssna sönder Jason Mraz först och sen reser jag på mig. Idag är det bara 9 dagar kvar. n-n-n-i-o dagar kvar. Får ont i magen när jag tänker på det. Usch. Inte tänka mer idag, det kommer inte sluta gott.
Mongobild på mig, men anna är fin och dig min vän, kommer jag sakna. Massvis.

1 Sep 2011

Påminnelse till mig själv;
Innan nästa torsdag (8/9) ska detta vara klart:
x alla papper utskriva och klara
x oresent till familj fixat
x rensat garderob + börjat packa
x present till övriga klara
x ipod fixat
x alla filmer ska vara hemtankade
x adresser nedskrivna
x Ppiller fixade
x medicin utskriven
Tummis.

1 Sep 2011

Shit, 1 september idag. Tiden bara flyger iväg och det är bara 11 dagar kvar. Inte ens två veckor.
Fick världens glädjerus när jag gick från Niclas till mamma jobb idag (ja, jag ville ha bilen. jag är lat). Tusen tankar bara flög iväg och tillslut rann tårarna samtidigt som jag nästan studsade fram och sjöng för mig själv. Solen sken, jag insåg att jag snart sitter på det där planet till andra sidan jorden. Hur sjukt är det inte? Madeleine och jag pratade om det igår när vi var i stugan; att jag för några månader sen berättade för henne att jag ville åka, både tänkte typ att "nej, hon kommer aldrig göra det" och vips, nu sitter jag här och har mina flygbiljetter, mitt visa och min familj att åka till! Jag kan inte tro att det är sant faktiskt. Det är för bra för att vara sant!
Åh, glädjerus. Vill ha mer sådana. Nu ska jag njuta. Njuta njuta njuta.

RSS 2.0