28 dec. Sista 2011.

Pappa påminde mig om att det var sju månader sen jag tog studenten. sju jäkla månader. Jag trodde aldrig att jag skulle sitta i Nya Zeeland med en resväska packad inför en weekend i Sydney, såhär sju månader senare.
Det är helt sjukt, väskorna är packade, visumet ligger framme och det enda som saknas är att vi ska gå upp ur sängen och äta frukost och sen åka.
"It does not happen often, but sometimes life really can go from best to even better"
Så japp, nu är jag offline här i ett par dagar. Jag är hemma eran måndag morgon. Jag hoppas att ni får en faaaantaaastisk nyårsafton. Det ska jag ha, det lovar jag er :)
Så, GOTT NYTT ÅR på er där hemma. Jag skickar hundra kram, tusen "jag älskar er" och en miljard pussar genom datorn nu. Vi hörs 2012 :)
Puss på er

tis 27 dec.

Idag har jag lekt Gustav Svensson för hela slanten. Jag har bara rört mig mellan toaletten och sängen. Anledningen till toan är för att fylla på vatten och kissa. Jag vet nu hur det är att ha solsting. Varje dag lär man sig något nytt!

Nej, för att vara ärlig har jag inte fått mycket gjort idag men det har vart skönt.

Jag har kollat på plural filmer och bara myst i min säng.

 

Och nu sitter jag i min säng, igen! Var bara nere en snabbis för att äta middag och that’s it! Nu sitter jag istället och laddar inför sista arbetsdagen 2011 och sedan bär resväskan av mot Sydney! Kan knappt inte förstå det men harregud va skönt det ska bli.

 

Jag tar dock inte med mig datorn till Sydney och eftersom jag inte kan ringa/smsa från min mobil för det kostar skjortan så säger jag gott nytt år här. Eller som jag sa till Sarah precis: vi får säga gott nytt år efteråt!

Nu är det nästan dags att ge John Blund en dejt. Jag ska bara smörja in kroppen i tusen lager Aloe Vera och hoppas på att den röda färgen och smärtan är borta imorgon.

Gud, jag hade velat bada i aloe vera just nu!

 

Ha en fin och stormig tisdag!

Puss på er!


Bildbomb nr 11. Christmas Day

Twisterspelet som jag gav dem åkte upp direkt!
Frukost!
Detta var lite konstigt...men gott!
efterätt!

25-26 dec. Burn baby burn

….men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän, för det har han lovat!

 

Och så var julen över för iår. Har haft en fantastisk jul om jag ska vara ärlig, fast en aning annorlunda.

Jag drar allt lite snabbt.

 

Det började ju med att jag satt uppe dagen innan för att skypa. Så efter några timmars sömn gick jag upp och hela familjen var redan i full gång. Vi åt färsk frukt och croissanter som man hade i ugnen med ost och skinka imellan. Sedan revs paketen upp och herregud vad bortskämd jag blev. Kändes som om det stod liza på vart annat paket. Men glad blev jag i alla fall och tusen tack mamma för jackan! Precis en sådan jag ville ha :)

Sedan åkte jag in till stan för att hämta upp Erica och klev rakt in i deras paketöppning.

Vi åkte hem igen och sedan vidare till stranden för att möta kusinerna.

Först skulle vi ju gå en runda som skulle ta 30min, men som tog kanske mer 1,5h. Det var mitt i bushen och utsikten var bara sjuk. Dock var nervägen inte så rolig då det blev totalt svart sand och jag brände fötterna av mig. Att kuta ner för en backe med svart sand gjorde så ont att tårarna nästan rann. Usch. ett tips: gå aldrig på svart sand!

 

Vi stannade i alla fall och hade picknick och då river kusinernas pappa fram en påse med LUSSEKATTER. Helt perfekta och de smakade så sjukt gott. Att äta lussekatter på stranden var sjukt konstigt men gott! Vi stannade på stranden någon timme, och sen åkte vi hem och tog powernap + dusch innan vi åkte hem till kusinerna på middag (läs: julbord i solen).

Att sitta och äta julmat utomhus var också något nytt men mysigt! Vi fick drinkar, massa go mat och till efterätt var det massa tårtor. Inte riktigt som vårt julbord men gott var det!

 

Sen blev det i alla fall ”slideshow” vilket var ungefär som vår kalle anka. De visades bilder från semestrar och alla satt o sa ”oooh” och ”wooow” utom jag och Erica som satt o halvsov…

Sedan fick vi skjuts in till stan där vi somnade på några minuter.

 

Idag åkte jag först för att hämta bilen och sedan åkte vi till stranden och brände ihjäl oss. Det gör ont att sitta ner och min mage är lika röd som jordgubben jag precis åt. Att solen nu är farlig och att det verkligen ÄR ett hål över ozonlagret här fick vi ju klart för oss. Så där lärde vi oss en läxa…

Nu sitter jag hemma och kollar på happy feet. Idag får det bli filmkväll. Jag är trött och det är massa bra filmer på tv.

Hoppas ni alla där hemma hade en fantastisk jul verkligen.

Love you to the stars and back.

äre soligt eller?

tAJ


24 dec. Christmas Eve. Merry X-mas!

Christmas Eve. En helt vanlig lördag. Både i huvudet och i verkliga livet.

Här firar man jul den 25e, vilket gör att detta har varit en precis helt vanlig lördag.

 

Nu sitter jag med ett glas vin i handen, Mormorn gör skinkan, min hostmum slår in paket och vi har julgranen och julbelysningen tänd. Men vart är julstämningen? Ingen julmusik, ingen snö, det är varmt och jag har börjat bli brun.

Jag ska inte klaga på värmen, det vet jag. Men detta är konstigt. Allt är konstigt.

 

Imorgon är det dock ”julafton”. Jag är sjukt förväntansfull och jag orkar inte vänta på att öppna presenter och framförallt ge mina presenter. Är så otroligt nöjd!

Dock kommer det blir otroligt konstigt att åka till stranden imorgon, äta färsk frukt och ett glas champange till frukost. Vi får väl se när julstämningen kommer. Jag har i alla fall min tomteluva och mina skumtomtar. Det känns lite bättre.

 

Idag har jag annars bara varit i stan med Erica, blivit förälskad i en restaurang och myst i solen. Otroligt lugn och ostressad dag vilket var precis det jag behövde.

Nu ska jag dock ha min egna ”uppe-sittar-kväll” med vänner avsnitt och mina skumtomtar före första skypemötet. Bara en och en halv timme kvar. My god.

 

Nej nu måste jag sluta, det är jobbigt att skriva på svenska när de pratar engelska i bakgrunden…MEN

 

GOD JUL PÅ ER :)

Glöm inte att jag älskar och saknar er alla där hemma!

XOXO


23 dec.

Oj vilken lång dag.

Jag är så trött att ögonen går i kors så jag kör på en snabbversion.

Jag har: vart i parken med killarna, sen tog jag med dem på en bio (Arthur Christmas, SE DEN!), sen tog jag med dom lunch, hem för att leka och sen av nån anledning fick jag för mig att vi skulle baka cupcakes från scratch. Fråga mig inte varför jag kom på den idén att baka ensam med tre grabbar men så blev det och OJ vad fina dom blev! Ni får se kort imorgon.

Sen kom Matt hem vilket innebar att mitt arbete för dagen var slut och då gick luften ur mig och nu är jag så trött så jag dör.

Nu väntar dock långledigt ända tills tisdag! Sen är det en ynka dags jobb och sen är det S-y-d-n-e-y! Can’t believe it!

 

När jag vaknar är det snart dags för er att säga god jul på riktigt. Glöm inte bort familjen ström att ni har skypemöte bokat på lördag morgon.

Pappa c/o: 10.00 (eran tid)

Mamma c/o:  12.00.  (eran tid)

Snälla glöm det inte nu…

 

Nu ska jag sova och jag ska sova läääääääänge. Ingen klocka är ställd. Love it.

Nattinatti

HEJ va det är kul att dekorera cupcakes!

22 dec. Dan före dan före dopparedagen!

Satt och kollade på svenska julkalendern och tänkte ”Det är ju upplösning nu, hur går det till med massa dagar kvar?”. Sen insåg jag att det inte alls är många dagar kvar. Herregud, om två dagar har ni julafton?! Imorgon är det dan före dopparedagen…?

Jag förstår inte vart tiden springer iväg…

 

torsdag idag och en hyfsat hektisk dag trots att jag vart utan barn och vart ledig halva dagen. Lämnade Sam på countrybears och de stora pojkarna hos kusinerna imorse och sedan åkte jag och fixade de sista med julklapparna. Sov bort halva dagen och sedan hjälpte jag Jo att tvätta fönster.

Eftermiddagen var bara hektiskt men nu är de äntligen i säng.

Jo och Matt är på kalas och jag sitter barnvakt. Ska snart gå ut o hämta min favoritglass och titta klart på Narnia innan det är dags för sängen.

 

Imorgon är det sista jobbdagen och sen går jag på långhelg fram till tisdag. Att inte behöva ställa klockan imorgon när jag går o lägger mig längtar jag till.  Stänga dörren om sig och inte behöva öppna den på sååå många timmar. Skönt.

Nattinatti!

 

XO


21 dec. Dan före dan före dan före dan före dopparedan!

Åh. Redan onsdag…hur är det möjligt att veckan går så fort??

 

Idag tog vi barnen+ kusinerna till chipmunks. Ett lekplace för barn och det var det verkligen. Hoppborgar och klättersaker och de va inte lätt att hålla koll på fem barn samtidigt i den byggnaden kan jag lova. Herregud. Överlevde i alla fall de 4tim jag var där ensam. Tiden gick fort och det tackar vi för!

 

Resten av dagen var vi hemma, hade spabath och sen plingade min kontaktperson på dörren. Ops, jag glömde av hennes möte för andra gången i rad! Pinsamt?!

Efter ett låååångt och innehållslöst möte åkte hon hem, kusinerna åkte hem och alla var supertrötta. Jag hade dock bestämt fika i stan så det var bara att snabbt hoppa in i duschen och köra till Erica där bilen fick stå.

Efter en mysig fika var det bara hem igen och nu sitter jag här, tjugo i elva. Jag som somnade halv tio – tio förut. Vad har hänt?

 

Nu är det hög tid att sova i alla fall. Imorgon är det torsdag och jag har halva dagen utan barn. Ska bli skönt att äntligen höra vad man själv tänker.

Nattinatti.

XO


20 dec. Tick tock tick tock

tisdag.

Idag har det varit en sån där dag som jag kollat på klockan säkert en miljon gånger, och varje gång har den gått saktare och saktare…

 

Imorse fick vi besök av en flicka jag skulle sitta barnvakt åt. Kan säga att jag inte alls satt barnvakt. De sprang runt o lekte och härjade så jag såg knappt röken av dom tills mammorna kom tillbaka. Underbart.

Sedan började tiden gå sååå långsamt. Jag har inte gjort något annat än hjälpt Jo tvätta alla fönsterramar. Vilket är ungefär 100 fönster. Bara 100 kvar! Har i alla fall insett att jag inte tänker sluta som fönsterputsare.

 

Vad mer gjorde vi?

Satte ihop pepparkakshuset och dekorerade det! Vi lyckades mycket bättre än när jag och Erica gjorde. Kanske för att Jo hjälpte till…Det var hennes första pepparkakshus att sätta ihop och hon gjorde det helt perfekt. Varför är föräldrar så bra på pepparkakshus? Kommer jag också bli det? Automatiskt?

Visst blev det fint?

 

Efter pepparkakshuset sprang äntligen klockan lite fortare och nu sitter jag med ett glas rosé i handen. Det får avsluta dagen tillsammans med en go middag och lite girlsnight med Jo. De dagarna är så himla mysiga. Bara vi, god mat som Matt inte tycker om och Downton Abbey. Kvalitetstid. Eller nu vad man kallar det.

 

Det var allt tror jag. eller nej, klockan är 19.38, det är strålande sol ute och jag har 24 grader på mitt rum. Tack snälla vädergudarna för att ni äntligen kommit hit med sommaren!

XO


19 december

måndag och första dagen på barnens jullov.

 

Det har vart sol hela dagen verkligen. Jag har dragit på mig en fin bonnabränna och nu hettar ansiktet sådär som det alltid gör när man vart ute i solen en hel dag!

Jag tog barnen till parken imorse, vi skulle ha en stor playdate med massa andra barn så dit åkte vi. Otroligt underhållande att sitta o lyssna på fem mammor som i ena sekunden klagar på allt och i nästa skrattar. Efter lunch åkte vi hem. Jo kom på att de stora pojkarna skulle ha simning och rusade iväg, Jag och Sam som är lite halvt sjuk satte oss och såg på film. Det slutade med att vi båda nästan somnade i soffan. Snörvlandes och utslagna.

 

Sedan var det bara en helt vanlig måndag. Familjemiddag som är otroligt rörig och sedan en kamp att få alla barnen till sängs.

Och nu sitter jag här, med mitt adventsljus och försöker få en julstämning. Att det bara är sex dagar kvar till julafton är helt omöjligt att förstå. Men det blir säkert bra. Hoppas på bra väder dock, är det som det vart idag måste jag smörja in mig med solskyddsfaktor 1000+ dock. Jäklar va solen tar fort. Bonnabrännan blir fin till imorgon.

 

Nej nu ska jag försöka ta mig upp o borsta gaddarna innan systra mi förhoppningsvis ringer för ett samtal.

 

Åh juste, Igår när jag kom hem hade familjen satt upp två granar (varför ha en när man kan ha två liksom??) och en ljusslinga i taket för att jag skulle få lite mer julkänsla. Hur gulligt är inte det?

Så nu luktar det åtminstone gran i huset. Mummakardemumma.

Nej nu ska jag borsta tänderna. Ha en bra start på veckan!

XO


En tragisk helg som blev komisk. OBS - Långt inlägg!

Helgen. Tre ord kan egentligen sammanfatta den; Regn, Basshunter och elände. Men jag kör på den långa historien:

 

Kaoset började egentligen på fredagen. Erica (som inte har nån mobil här) hade bestämt att jag skulle hämta henne vid bussen klockan 8. Väl där kom det inte någon buss och jag väntade i hela 45min utan ett enda spår av en buss eller henne. Smsade Amandah i hopp om att hon satt vid datorn och frågade om Erica var inne på facebook. Jajjemen! Bussen hade glidit rakt förbi henne och den andra kom inte. Det hela slutade med att jag fick genom Amandah bestämt en ny tid och plats med Erica. Sedan var det bara att köra in o hämta henne. Att sedan hitta ut ur en storstad när det är mörkt var omöjligt. Vi virrade runt runt runt men tillslut kom vi i alla fall hem och somnade bums eftersom vi skulle ut på äventyr dagen efter...

 

Upp tidigt lördag för att börja köra. Regnet bara öste ner och jag körde seriöst i 60km/h på en 100-väg. Efter ett antal timmar var vi framme, fick konstaterat för oss att det inte skulle bli något fallskärmshopp och fick en ny tid inbokad på söndagen.

Efter mycket om och men bestämde vi oss för att åka till mina hostparents vänner där vi så snällt skulle få sova (gratis tillochmed!). Huset låg mitt ute i ingenstans och eftersom de inte var hemma och hade sagt till oss att det var öppet gick vi in till det lilla cottage där vi trodde vi skulle sova. Vi trodde ärligt vi hade kommit till himmelriket, Två dubbelsängar, sprillant nytt kök, piano, tokmysigt badrum med ett superskönt badkar!

Vi bestämde direkt att bada, lyssna på ABBA-musik som vi hittat och dricka vin till kvällen.

Så vi åkte till affären för att inhandla det vi ville ha men när vi kom tillbaka såg vi dock att de var några stycken i vårt lilla hus…

Detta var gäster. Där skulle vi inte alls sova.

Istället berättade de att de sett en dörr lite längre bort och där inne var det ett rum. Vi gick dit för att kika…

HÄR skulle vi tillbringa natten. I ett skjul. Det var endast plats för en säng och dörren + fönstret gick inte riktigt att stänga + att det var fullt av spindlar och diverse andra djur. Kunde det bli bättre? Våran idé om badkar och ABBA-musik gick upp i rök lika fort som den kom. Det var dessutom 10grader ute så inomhus skulle ju bli iskallt

Så här spenderade vi natten, med vin som vi drack direkt ur flaskan och lite godis. Trots att vi hade värmemadrasser (Tack och lov!) så frös vi. Att ta tårna utanför täcket gjorde nästan ont. Det var inte många minuter man sov kan jag säga!

Söndag morgon ringde vi i alla fall till Skydive-företaget och de berättade att det började spricka upp men att vi skulle återkomma vid halv ett. Vi åkte in till stan, satte oss på mcdonalds (gratis WIFI – woho!) och försökte värma oss. Skorna och strumporna var blöt, vi var kalla och regnet vräkte fortfarande ner. Halv ett berättade de att vi kunde få hoppa  - klockan fem. Vi sa direkt nej, och satte oss i bilen och åkte hem.  tack och lov att vi hittat en skiva med Basshunter i bilen och satt och lyssnade på lite svensk ”musik”.

Och nu sitter jag här, med ett leende på läpparna. För denna helgen var så tragisk att den blev komisk. Inget hopp, men en himla massa skratt i alla fall. Och som dom säger i Skenbart, ”ett delat helvete är bättre än ett ensamt”

 

Nu ska jag sova. Imorgon är det bara 6 dagar kvar till julafton, och 11 dagar kvar till Sydney. Can't wait!!!

Ha en bra vecka i julstressen.

XO


bloggtorka, men jag lever.

bloggtorka, JAGVEEEEEEET
Men de har vart så mycke de senaste dagarna med mammans hemkomst och allt. söndag kväll, då får ni en lååång uppdatering! För imorgon åker jag o Erica på äventyr o är hemma söndag. Hej så länge!

14 dec. Lite. Måste. Längta.

Idag är jag lite trött. Lite glad. Lite ledsen och lite tom. En soppa.

Som dessutom inte smakar någonting.

 

Nej usch. Jag trodde onsdagen skulle gå fort men där hade jag fel! Jag vet inte hur många gånger jag kollat på klockan idag och allt har gått i pensionärstakt.

Har jag plockat undan tvätten och tittar förbi tvättstugan 5min senare ser det fortfarande hemskt ut.

Det har bara varit massa måste.  Som dom sa i Sex and the city; ”coulda, woulda, shoulda”. Måste städa, måste bli fint. Måste hinna med allt. Måste bli klar i tid.

 

…och mitt i alla måsten har det varit en himla massa längtan.

Till helgen, till sydney, tills pappa kommer, tills nästa äventyr, och äventyret efter det.

 

Varför tänker jag så mycket? Varför känner jag efter så mycket? Vem har jag ärvt det av?

Åh, missförstå mig inte. Jag MÅR bra. Jag trivs här och jag vill inte hem, inte än i alla fall!

 

Imorgon kommer i alla fall min hostmum hem. Lycka.

Nu ska jag göra iordning min nachotallrik. Hoppas inte Matt tappat i  hela chiliburken denna gången…

XO


13 dec. Lucia??

Idag har det vart en sån där ”upside-down” dag. Ena sekunden har jag svävat på moln och älskat varenda kotte. Nästa sekund suttit i gråtit. Är det någon som ska komma på besök till helgen måntro? Kanske det kanske!

Nu är jag däremot glad. Och för 20min sen rann det en tår. Som sagt, upside down.

 

Dagen har gått ut på att inte göra något alls. Skönt till en början men sen fick jag myror i brallan och det fanns inte ens något att städa. Jösses. Hann ut med Gwen innan regnet öste ner. Det FÅR inte vara sånt här väder till helgen. Det får det bara inte vara, så nu kära vädergudar, ge mig liiiite sol i helgen tack? Speciellt lördag. Då blir jag extra glad.

 

Hämtade upp Sam vid tre i alla fall, gjorde absolut ingenting här hemma. Lekte med play doh, målade, lekte pirat. Det gamla vanliga helt enkelt. Förstår inte varför jag alltid föreslår att plocka fram play doht. Det blir ju alltid ett stort meck att städa undan.

 

Annars är det som vanligt inget nytt, mitt i veckan kan det inte finnas mycket att veta. En fantastisk tråkig dag och jag har vart otroligt rastlös och sällskapssjuk.

 

Ja juste, det är Lucia idag också ja! Ser framför mig hur mamma tänder lucian på morgonen och sätter på SVT:s lucia tåg trots att det är lika dåligt varje år. Haha.

Jag har inte alls någon Lucia-känsla i kroppen. Ingen har sagt ”glad lucia” och ingen luciasång har jag fått höra.

Ända tills denna bilden poppade upp i min mail

 

Min lilla prinsessa. Gud vad jag saknar dig!

Världens sötaste är du och mostej längtar såååå efter att få krama om dig!

 

Nu är det dags för mig att sova. Ett SATC avsnitt och sen sovasovasova.

Imorgn är det äntligen onsdag. Onsdagar går alltid snabbt och det betyder att halva veckan redan gått.

Ha en bra luciadag och ät lussekatter åt mig också.

LOVE YOU


12 dec. 3 månader med mitt älskade NZ

Idag var det hela 3 månader sen jag lämnade mina fötter från sverige. T-r-e månader. Jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort. 3 månader hemma går ju i snigelfart men här är det en antilop som sprungit iväg,

Jag hade tänkte skriva att jag gjort halva min resa. Men icke då, flygbiljetten hem kan med 60% chans rivas. Dock har jag till efter nyår på mig att bestämma mig så vi får se när detta äventyr är slut. höhö.

 

Mitt förhållande med nya zeeland firar jag med äkta nya zeeländsk glass: hokey pokey. Vet ärligt inte hur jag ska klara mig utan den och crunchiebars när jag åker hem. Annars firar vi inte med något speciellt, kanske en otrolig regning måndag? Det har regnat konstant hela dagen förutom de 20min som jag var ute med hunden på. Snacka om att pricka rätt.

Har iallafall bestämt att ställa alla klockor jag har för att vara säker på att komma upp imorgon...

Jag är väl som mamma, måste ha sju extra klockor för att komma upp ur sängen…Det räcker tydligen inte med två!

 

Nu ska jag kolla några vänner avsnitt och sen krypa till kojs.

Hoppas eran vecka började bättre än mig!

XO


12 dec. en kopp te och tusen I-landsproblem

Jag lovade mig själv att gå ut och gå en runda när tekoppen var tom. Nu är den tom.

Men jag vill inte gå ut. ”jag måste bara vänta på att torktumlaren ska bli klar först” , ungefär. Först bestämde jag mig för att gå ut och gå halv tolv. Men då var inte tvättmaskinen klar. Nu är klockan tolv. Tekoppen är urdrucken, Men kvar är ändå torktumlaren. Ut och gå, stanna inne, ut och gå, stanna inne? Vilket I-landsproblem.

 

Dagens start på veckan var inge vidare iallafall. Jag vaknde 08.12. Japp. Tolv minuter över åtta när jag i själva verket skulle vart igång redan klockan sju. Och ni vet ju paniken man får när man inser att man försovit sig?

Sprang ner och till min otroligt stora förvåning fick Josh precis sin frukost. Matt hade också försovit sig. Det var 15min kvar tills bilen skulle gå mot skolan och Josh hade inte ens ätit frukost. Stressa stressa stressa.

Det var inte så jag planerat att börja min måndagsmorgon men så blev det. Det blir då aldrig som man tänkt sig.

 

Såg precis att mina påsar under ögonen dessutom är enorma. Mitt hår är fett som smör och jag har fortfarande ett fult nagellack på vänsterfotens tånaglar. Men inte på höger.

I-landsproblemen är många idag. Men vad ska jag göra åt det?

Nu blir det en ny kopp te. Det regnar trots allt ute idag.


11 dec. lazy weekend

Och så var helgen över innan jag ens hann blinka.

Även om jag inte är iväg på äventyr så går tiden så himla fort! Jag förstår inte hur…

 

I fredags var jag i alla fall på Kumeu Parade. Himla roligt var det faktiskt. Väl hemma satte jag mig i sängen och mumsade på mitt fredagsgott. Låg och drog mig ända tills elva på lördagsmorgonen innan det var dags att få skjuts in till stan. Mötte upp Erica, gick och strosade och begav oss sedan till Coca-cola christmas in the park. Vädret va inget att hänga i julgranen så det blev en snabb visit innan vi tröttnade på kylan och gick till starbucks för en kvällsfika. Med en chailatte, en apple danish, sköna fotöljer, bra sällskap och lite julmusik fick jag faktiskt lite julkänsla.

När vi hittade orken gick vi upp till lägenheten och efter mycket om och många men somnade vi.

Idag har vi inte gjort ett skit. Strosade runt på stan i hopp om att hitta den perfekta nyårsklänningen men icke sa nicke. Det va svårare än va vi trodde… Och nu sitter jag här hemma i Kumeu igen! :)

Imorgon börjar en ny vecka, som jag hoppas går snabbt! För till helgen blir det äventyr äventyr äventyr. Längtar redan.

 

Fast först å främst längtar jag tills torsdag morgon då min älskade hostmum kommer hem. Gud vad jag saknar henne!

 

Nu ska jag ner och hämta lite middag och sedan kolla på några vänner avsnitt. Erica har fått mig att älska vänner. Trots att jag bara sett två avsnitt!

Natt natti.

XO


en blandad kompott

Här bakas det...
Söta pojkar!!!
Alla 17pojkar+1 tjej som var på kalaset!
Matt hade fixat en gigantisk såpebana!
HANDS UP!
ibland är livet lite för bra ja..
paraden..
--.och tillsist, Santa himself!

9 dec. snuvig, solbränd och trött

Det är dagar som dessa som jag verkligen älskar Nya Zeeland och är så himla glad över att jag inte är i Sverige där ni uppenbarligen har snöstorm och isgata….

 

Imorse tog jag och Sam vårt pick och pack och åkte till en beach här i närheten. Vi hade med oss vattenpistolerna och stod och sköt på absolut ingenting i 1,5 timme. Tänk va lite man kan underhålla en unge med.

Sen hade vi fått pengar av en snäll pappa för att köpa glass och sen somnade Sam i bilen innan jag ens hade svängt ut från caféet ungefär. Vi hämtade Josh och åkte hem o lekte.

Sedan var det bara att ge sig ut igen för att åka ner till Kumeu med picknickfilten för att se ”Santa parade”.

Matt frågade om jag sett någon jul parad förut och visst det har jag ju, tomteparaden? När jag berättade vad den innehöll skrattade han och bara sa ”vänta bara”

Och han hade rätt.

Jötapetter. Det var lastbilar pyntade med allt möjligt och tydligen var allt detta en lek, barn stod på flaken med vattenpistoler och barn stod på gatan med vattenpistoler och sen var leken igång!

2km lång var själva paraden och fort gick det ju inte. Men det var häftigt att se! Allt från supergamla bilar till hundar och hästar i en parad.

 

Lägger upp bilder från både paraden och Joshuas kalas i veckan såfort jag kan lägga in dom. 200 bilder ligger och bara väntar på mig i kameran…

 

Nu ska jag äta lite mer godis och sätta på en film. Jag är täppt i näsan, solbränd och trött. Det går inge vidare för mig just nu. Men det goa är att jag nu kan dra persiennerna åt andra hållet vilket betyder att jag inte behöver gå upp imorgon! Matt sa att bilen gick in till stan vid tolv så  jag har låååång sovmorgon. LOVE IT!

 

Åh juste, en rolig sak. Resan till Australien hölls på att ställas in idag…tack och lov på erica på att vi måste skaffa visum. Tre veckor kvar och inget visum! De kunde blivit intressant. Som tur var löste det sig och 3tim senare och 300kr fattigare har jag nu visumet fixat o klart!

 

Åter till filmen. Ha en go fredag. XO


8 dec. sleep sleep sleep

Bloggtorkan är fortfarande här verkar det som…

Jag har egentligen inte gjort ett skit idag mellan 9-14.30. Dammsugaren stod o tittade på mig i över två timmar innan jag tog tag i dammsög övervåningen och that’s it!

 

Föreslog för killarna att vi skulle åka till en beach och äta glass eftersom det trots allt var så himla fint väder. Men inte det nej, trötta och tråkiga ville de hem…

Väl hemma började jag och Sam ha vattenkrig. Den lille fnatten tog på sig badkläderna och sedan tyckte han det var väldigt roligt att spruta ner hela mig med vatten tills jag var blöt hela jag. Men kul var det!

Vattenkrig var ju inte igår man gjorde.

 

Nu är alla barnen i säng, och även jag faktiskt. Har sovit bort i princip halva dagen så vet ju inte när jag kommer somna ikväll. Får underhålla mig med lite film eller svensson svensson på youtube..haha. Imorgon är det i alla fall äntligen fredag och jag vill inget hellre än att det är fredag kväll och jag får dra gardinerna åt andra hållet för att inte få in något solljus lördag morgon.

Snälla säg att 24 tim går fort!

Ha en bra torsdag.

XXXXXOOOO


The party is over...

Det verkar som om tomtenissarna haft världens brakfest i huset....

7 dec. See you later alligator, don't forget your toiletpaper

Vinkade precis av min hostmum som åker med Jacob till London ikväll. Jacob har sprungit runt heeela dagen och tjatat om att han ska åka. Han har sagt det till alla verkligen. Så himla söt är han.

Dagen har varit otroligt ointressant och jag känner att jag måste hitta något att skriva om. Nu blir det bara massa bullshit.

Åh, en sak. Jag råkade av misstag boka en sak om två helger. Dock säger jag inte vad!

”It’s a secret, and I’m not gonna tell you” som Sam hade sagt.

 

Annars händer det ingenting, blir inte bättre när det gäller förkylningen och nu börjar de ta på krafterna. Nu kom jag dessutom på att jag glömt o ta medicinen vilket betyder att jag måste gå ner igen eftersom den står i kylskåpet. Känner mig som gustav svensson, vill helst bara röra mig mellan soffan och kylskåpet.

 

Nej nu måste vi ha krafter. En vecka utan min älskade hostmum. Hur ska jag överleva?!

Återstår att se.

 

Ha det goooodis gött.

XO


6 dec. Happy birthday to Joshua and grandpa!

Jag är helt slutkörd. Men jag har överlevt dagen!

 

Det har faktiskt gått ganska bra. 15 killar blev tillslut 17 och en enda liten tjej! Från det att de satte foten på garageuppfarten tills de gick hem har det vart en ljudnivå på ca 2000 decibel. Men kul var det! Ni ska få se massa roliga bilder när jag orkar lägga in dom från kameran.

Det var waterslide, scooterrace, lek och stoj hela eftermiddagen!! Allt gick  verkligen som vi tänkt oss förutom när pojkarna skulle ta på sig sina kläder igen och vi insåg att 17st likadana skoluniformer mixats ihop. Det var lite knöligt när hälften var utan namn och runt sprang det nakna killar som inte hade några kläder alls att ta på sig. Alla gick i alla fall hem med kläderna på, tack o lov.

 

Bra dag. Men nu är jag trött. Så det får nog bli en liten skål med hokeypokey glass och sen nana..

 

Hoppas ni haft en bra dag!

Och förresten, Grattis till min älskade morfar som fyller 94år idag!  Grattis grattis :)

XO


5 dec. Just a normal day

Ligger på minus när det gäller intressant uppdatering nu känner jag...

Nu är äntligen måndagen över i alla fall.

Måndagar består av någon anledning alltid av extremt mycket tvätt. Imorse kändes det som över 3kg tvätt när jag såg högen. Fyra maskiner senare var jag klar i alla fall. Skönt det!

Dagen har inte varit speciell händelserik efter alla tvättmaskiner, fick hämta Sam och vi lekte en del, klockan sprang iväg och plötsligt var hon halv åtta och inget av barnen var i säng. Jag blev putt för jag var hungrig och ville ha middag så jag kunde sova.

Nu, kvart över tio är jag klar med allt o ligger i sängen. Så därför blir det mest en uppdatering för att ni ska se att jag lever. Jag är trött och imorgon blir det barnkalas här. Joshua fyller ju sju år så imorgon kommer hela huset vara fyllt av 6 och 7åringar. Jag kommer dö. Enbart killar dessutom. Jösses. Hoppas jag överlever!

 

Det återstår att se imorgon. Nu säger jag god natt.

XO


Andra advent

Andra advent firas med pepparkakshusbak och julmusik i ett regnigt (tro det eller ej) Nya Zeeland!
Efter mycket om och men, är det äntligen klart! För att vara första gången vi sätter ihop ett pepparkakshus själva är jag otroligt nöjd! :)
Visst är det fint? :)
Baksidan kanske vi inte behöver prata om dock...

4dec. Andra advent, redan?!

söndag morgon.

För första gången på tre månader sov jag till längre än nio. Jag tror jag är rätt trött?

Nu sitter jag och väntar på att Erica ska kliva upp ur bingen hon också. Vi har mycket att göra idag. Färga mitt hår, bygga pepparkakshuset vi aldrig byggde igår, hitta lite affärer och kolla lite andra saker.

Jag är dock inte alls sugen på att gå ut utan vill hellre ha en ”ligga i sängen”-dag. Det ser ut att regna ut och jag har ingen jacka på mig. Tror inte jag går längre än till starbucks idag faktiskt.

 

Igår var det en helt otroligt lugn dag. Kanske inte till en början men kvällen var lugn i alla fall. Erica kom hit vid halv sju och vi gjorde ingenting. Satt vid varsin dator med ljus tända och lite gott att äta och bara… tog det så otroligt lugnt. Hur skönt som helst! Och perfekt för mig som verkligen behöver ta det lite lugnt för att bli frisk!

 

Morgonen startades i alla fall redan tio över sju. Mamma och pappa, jag ber om ursäkt om jag stökade och bråkade en lördag/söndag morgon innan solen ens gått upp.

Fy satan säger jag bara. Tio över sju var dem så pigga som om klockan vore 12 på dagen och jag var megatrött.

Jaja. Kvart över elva kom föräldrarna äntligen hem i alla fall och sen fick jag skjuts in till bussen för att åka till stan.

 

Nej, nu ska jag in o hoppa på Erica. Klockan är snart elva!

Glad andra advent på er :)

PUSS


2dec. Jul, jul strålande jul.

Jag sitter och är barnvakt. Fast det låter lite konstigt att säga barnvakt eftersom jag bor hos dem jag är barnvakt åt. Hm. Nåväl.

 

Andra december är vi redan inne på . Tiden bara springer iväg… alldeles för fort!

Idag är det fredag och den spenderades i ett köpcenter som ligger här i närheten. Vi skulle egentligen bara åka dit för att köpa pepparkakshus, men köpte såklart en hel del annat också. Jag köpte bland annat födelsedagspresent till Joshua som fyller sju på tisdag!

Och eftersom min hostmum vill att jag ska bli frisk köpte vi oss färska smoothie med massa massa nyttiga bär i. Jag kan inte ens uttala namnen på dom, i alla fall inte på engelska.

 

Vi har även fått bytt min medicin eftersom jag satte tabletterna i halsen två gånger igår. Vi testade seriöst allt, krossa, dela på mitten, hela… ALLT. Jag är klen I guess!

Nu har jag i alla fall flytande medicin som smakar skit. Men det ska ju medicin å andra sidan nästan göra!

 

Nej nu ska jag krypa till kojs, kolla ett Glee och ett SATC avsnitt och sedan vänta på att nickepicke ska ringa. Måste försöka döda flugjäveln som surrar runt i mitt rum…ni vet när man precis släckt lampan och hör ett surrande ljud i rummet? Så var det nu. Och det går ju knappast att sova till…

 

Fick paket idag av mamma också. Ett julpaket. Tomtar, fönsterdekorationer, lucior, adventsljus och så vidare. Blev så himla glad! :) Pojkarna var helt exalterade över ljuset och Jacob hade tuuuuusen frågor. Ni vet sådana frågor man inte kan svara på? Speciellt inte på engelska heller. Typ ”men hur kan ljuset brinna så? Hur kan elden göra så? Vad är det vita gjort av? Hur kommer det gå ner till 2:an?” Nu tänker ni säkert ”men hälften av dom går att svara på. Ja, men inte när det kommer ett ”how come?” efter varje svar… Då ger man tillslut upp nästan.

 

Jaja. Nu ska jag äta upp min crunchiebar (hur ska jag överleva i sverige utan dig???) och sen fortsätta här. Hoppas ni får en bra fredag!

XO

TITTA VAD SOM HITTADES!!!!

Tack för julstämningen mamma!


ett besök hos fru doktor

Då har man besökt en vårdcentral i nya zeeland! Check.

Besöket tog inte mer än 10min och 9 av de minutrarna satt vi bara o pratade. Hon var från Irland och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Trevlig prick i alla fall!

Hon undersökte mig och konstaterade ganska snabbt att jag hade bihåleinflammation. Det var inte som i Sverige att hon ville kolla blodtryck osv, nejnej. Bara lyssna på hjärtat och fråga vart jag hade ont!

 

Gick i alla fall därifrån med antibiotika som jag ska ta i 10 dagar. Det roliga är att tabletterna är megastora och jag har redan satt en i halsen! Score till mig!

Fick även en grej som jag ska ”rensa bihålerna med”. En flaska med hål i korken som jag ska hälla i massa skit och sen spola genom näsan. Innan jag gick sa hon ”gör det i duschen, för det kommer bara rinna ut, super effektivt”.

Jag är lite skeptisk till hur det fungerar men vi får väl se.

 

Dyrt var besöket också, 10min kostade mig 370kr! Däremot kostade medicinen enbart 15kr. Kan ni tänka er? 15kr för 30st antibiotika tabletter? Helt sjukt.  Det är ju ingenting. Vad kostar antibiotika i Sverige?! Och säg inte ” 370kr var väl inte dyrt” för det är dyrt för mig, som hela tiden haft gratis sjukvård i Sverige!

 

Nåväl, nu ska jag vila en stund och sen hoppa in i duschen. Sen är det dags för killarna att komma hem. Trötta killar förmodligen.

 

Förresten, Inget paket idag mamma. Kommer nog imorgon. Jag vill tända mitt adventsljus nuuuu!


RSS 2.0