fre 30 mars

Redan fredag och jag sitter hemma i Kumeu.

Tråkigt tråkigt tråkigt. Hade hellre suttit på balkongen och lyssnat på musik med Erica i stan!

 

Äntligen är denna veckan över i alla fall och det ska bli skönt att få sova ut lite imorgon. Nästan så att jag vill sätta klockan på sju, bara för att kunna skratta lite och sen somna om. Risken för att jag inte somnar om är nog i och för sig rätt stor…

 

Idag har det vart en hyfsat kaotisk dag. Imorse vid tio kom det fyra mammor inkl barn hit på ”morning tea”. Det var ungefär tusen olika sorters kakor på bordet och jag kunde inte äta något alls. Kroppen sa ifrån och febern sa hejhej!

Inte lätt att äta när kroppen inte mår bra.

Tror jag ska försöka sova bort skiten så gott det går faktiskt. Sömn brukar ju trotsallt vara det bästa.

 

Så nu är det dags att borsta gaddarna och sen sova. Har skypat en lång stund med världens bästa sarah om precis allt mellan himmel och jord. Men när samtalsämnet är om bajs vet man lite att man är inne på konstigt spår. När ska man egentligen börja potträna? Och hur städar man upp en potta på bästa sätt? När det kommer upp sådana frågor så är man lite för trött. Jösses. Men gud vad jag saknar dig och alla er andra nu! Fyra veckor och tre dagar. Jag håller räkningen!

Natti natti


tors 29 mars.

Trött, öm och allmänt hängig – fortfarande.

Nu måste jag bli frisk så att jag inte säckar ihop totalt på min paradisö fiji!

 

Har vart en bra dag, vilat som sjutton och sen  tog jag mig ut för att hämta våra älskade flygbiljetter som vart på vift ett tag. Efter de har det bara vart jätte lugnt här i huset. Barnen var supertrötta eftersom de va uppe rätt sent igår och både jag och Jo var trötta.

Så en lugn men skön dag. Imorgon blir det nog lite mer kaos då Sam ska ha tre kompisar över på morningtea. Skönt att deras mammor är här också dock, för då kan jag vila bort min dumma förkylning. hoho

Nu är det bums i säng.

Puss


ons 28 mars.

Snabbt inlägg innan mina ögon rasar ihop.

Ska  krypa ner i min varma och goa säng. Jag har äntligen tagit mig i kragen och faktiskt lagt i min värmemadrass, så nu är den varm och go!

 

Kroppen mår inte hundra och nu gör inte mitt finger det heller. Klumpiga liza var i farten och kniven slant lite härligt över toppen av fingret.

Dessutom är det de fingret jag oftast (uppenbarligen?!) skriver med på datorn så det gör lite ont. Det svir.

 

Dagen har vart sådär eftersom jag vart lite hängig, som tur är fick jag vara ensam idag iallafall och nu på eftermiddagen fick vi ju vänner med barn över på besök så det var rätt lugnt.

Nu slockar jag verkligen. Natti natti


tis 27 mars.

Äntligen är denna tisdagen över, och ännu ett sjukt ointressad inlägg om min dag!

Sam var hemma från dagis idag pga nått han har runt munnen (jag vill påstå att det inte är farligt alls men man har inte mycket att säga till om ibland)

Så han har gått som en svans bakom mig konstant hela dagen.

Vi har haft rätt kul faktiskt, men det är svårt att underhålla en treåring när man knappt man underhålla sig själv. Jag vaknade med halsont och snuva imorse och har bara vart allmänt hängig hela dagen så jag har bokstavligt vräkt i mig alla vitaminer jag kan tänkas hitta. Jo föreslog att vi skulle äta vegetarisk burriot nu ikväll enbart för att jag skulle få i mig massamassa grönsaker. Hade det vart för ett år sen hade jag förmodligen spytt pga alla grönsaker. Nu är det så sjukt tvärtom. Det vattnas ärligt redan i munnen när jag tänker på den där burriton Mumsmums.

 

Ska bli sjukt härligt att gå o lägga sig ikväll också eftersom jag har nybäddad säng. Finns seriöst inget skönare att gå o lägga sig i.

Annars händer det ingenting alls faktiskt. Imorgon ska vi ha gäster på kvällen så det blir ett stohej och playroomet lär vara som världens största bombnedslag på torsdag morgon eftersom dom som kommer hit är tre pojkar i samma ålder som dessa. Sex pojkar i åldrarna 3-9. Ni kan gissa hur det ser ut efter att dom härjat runt.

Puss på er


mån 26 mars

Äntligen är veckans nästan värsta dag över. Då tvättberget nästan rasar över samtidigt som Sam springer runt och vill leka.

Det gick hyfsat bra idag ändå. Sam hjälpte mig att hänga upp och ta ner tvätten vilket i och för sig tog sin lilla tid då han hela tiden skulle ge mig peggs med samma färg. Det gick absolut inte för sig att ha en grön och blå.

När tvättmaskinerna rullade spelade vi spel och städade andra delar av huset. Playroomet var ett bombnedslag som vanligt efter en helg så de har vi också pysslat med. Det roliga är att varje gång jag lägger undan en leksak tar Sam i den igen och tjoff så åkte allt ut på golvet igen, vi går som i en cirkel – jag stoppar undan och han drar fram. I hans hjärna snurrar nog ”åh, den här leksaken var ett tag sen”. Det känns som om det säger en hel del om hur mycket leksaker dom har….

 

Det skiljer förresten 13timmar nu mellan oss fram till på lördag/söndag någon gång då vi byter till vintertid. Sjukt att ni har sommartid faktiskt, fast jag ser otroligt mycket fram emot att få komma hem och återigen vakna till att det är ljust! Nu är det ganska mörkt på morgonen men det är ändå inte kolsvart.

Tänk att jag nästan missar höstdeppen. Fasen va skönt det känns.

bara 5 veckor kvar nu. 5 ynka veckor tills jag får krama om er.

Och bara 1 vecka kvar till Fiji.  Underbart.

Puss


24-25 mars.

Och så vart det söndag igen.

I lördags var tanken att jag och Erica skulle hämta ut våra biljetter till Fiji, Så vi gick upp hyfsat i tid för att först äta pannkaksfrukost ute på balkongen och sen vandra ner till stan. Självklart var det något struligt så biljetter fick vi inga. Bara att traska hem igen!

Vi gjorde iordning oss och gick ner till hamnen för att ta färjan över till ett ställe som heter Devenport där Erica hade en bänk som hon bestämt sig för att vi skulle sitta på.

Vädergudarna var inte riktigt med oss så när vi vandrade upp för de lilla berget blev vi lite blöta. Dock stoppade regnet oss inte för att få sitta på bänken en liten stund med svenska kakor och bara pusta ut lite. Väl nere i den lilla byn igen åt vi lunch på ett ställe som hette ”the patriot”. Tyckte det var lite smått kul. Loggan var dessutom den nya zeeländska fjädern. Undra vad som hade hänt om en restaurang i Sverige skulle haft namnet Patrioten och den svenska flaggan som logotype!

 

Efter en lunch började vi leta efter den lilla svenska butiken som skulle finnas någonstans i närheten. Det var den minsta affären man kunde hitta och den hade allt möjligt, påskägg, marrimekko saker och det bästa av allt – marabou mjölkchoklad. OM jag var glad? Japp!

Väl hemma igen kurade vi ner oss med en film och sen somnade vi rätt så gott.

 

Idag har jag inte gjort många knop. Jag har legat o solat på vår älskade balkong, ätit glass och bara njutit. Inte många veckor kvar, nedräkningen har börjat faktiskt.

Fast först är det Fiji. Oj vad jag längtar.  1 vecka och 2 dagar kvar!

Men nu är det dags att dejta John Blund igen. Puss på er


fre 23 mars

Klockan är tjugo över elva en fredag kväll och jag är redan nerkrupen i sängen.

Det har vart en bra fredag faktiskt.

Efter all städning och allt memory-spelande åkte jag och hämtade pojkarna från skolan och sen skjutsade de in mig till bussen.

Busschauffören körde som en idiot och jag satt bara och ville gråta av ilska för att jag mådde så illa. Det var lite där mitt humör gick i botten och när jag väl kom in i lägenheten var jag så arg för ingenting att jag gick ner till gymmet bara sprang sprang sprang. Utan tvekan de bästa sättet att få ur sig all ilska på!

Och jäklar vilken energi jag fick efter det. Det var som att vända på en femöring och sen var jag så glad och hade sån energi att jag anmälde mig till Midnattsloppet i Stockholm. 18augusti ska jag vara fit for fight att springa 10km. Utmaningen accepterad!

 

Nu ska jag försöka sova faktiskt. Imorgon ska vi hämta ut våra biljetter till Fiji och sen om vädret är med oss så åker vi på en picknick!

Ha en go fredag. Puss


tors 22 mars

Kort inlägg eftersom, hoppsan! Klockan är mycket och Tant Liza borde sovit för hela 20min sen.

 

Har inte gjort alls mycket idag. Det har för en gångsskull INTE regnat utan vart sommar och sol! Jag har tagit en promenad med vovven som var lovat och därefter tagit en liten powernap. Sen åkte jag och hämtade pojkarna och tog med dom till ett glasställe som heter ”lick it”. Haha, tycker de är lite små kul.

 

Och sen har det bara vart kaos kaos kaos.

Så nu ska jag krypa till kojs och njuta av tystnaden. Imorgon är det fredag och veckans bästa dag (fast egentligen tycker jag lördagsmorgnar då man oftast inte behöver gå upp om man inte vill..höhö)

Natti natti! puss


ons 21 mars

Jag undrar verkligen när vädergudarna ska bli lite snällare. Imorse när jag vaknade och hörde att det för en gångsskull INTE regnade blev jag överlycklig. Dock varade det bara i sisådär 20min och sen ösregnade det, igen. Och så har det hållt på. Regn, inte regn, regn, inte regn lite titt som tätt fram tills lunch. Sen bestämde sig vädergudarna för att det skulle regna ännu mer så det bara fortsatte. Jag hade tur som hann ut med Hunden i 30min utan att få en droppa på mig.

 

Idag i alla fall, hade jag inte nån sjukling hemma. Så jag var själv från 9 till halv två vilket var underbart. Strosade runt, duschade super länge och bara njöt av att det var tyst i huset och att ingen gick efter som en svans och sa ”Liza, when are you gonna come to the playroom and play?”.

 

När Sam sedan kom hem vid halv två började vi kolla på en film som varade ända tills de andra kom hem. Då var det bara läxor, mat och lite monopolspelande.

Nu på kvällen skulle Matt och Jo på ett fotbollsmöte klockan sju så allt var tvunget att vara klart innan kvart i sju, vilket det såklart inte var. När de skulle åka stod jag med världens diskberg och tre galna pojkar springandes överallt. Ingen hade badat och ingen ville bada för den delen heller.

Fick efter mycket om och men tillslut alla i pyjamas och i säng. Och då var det dags att ta hand om diskberget.

 

Nu håller ögonlocken på att falla ner men jag tänker kämpa lite och sätta mig och kolla på ”yes man” med Jo och Matt. Behöver lite uppmuntran känner jag. Och Det är Jim Carrey rätt bra på enligt mig.

Puss på er!


final countdown.

Jag glömde berätta om min final countdown.
Exakt 2 veckor till Fiji
Exakt 6 veckor till Sverige
och lite mer än 7 till Kina. How lovely isn't it?

tis 20 mars

Jag vaknade imorse och var så där hejdundrande glad (fast en aningen trött såklart) för att det var tisdag och normal sett veckans bästa dag. Barnen är i skolan/dagis, Jo på gymmet och när städerskorna gått går jag totalt lös med dammsugaren och bara får ur mig all ilska som jag samlat på mig.

Men inte den här tisdagen inte.

 

Jacob har vart hemma och vart febrig hela dagen. Fast det är faktiskt helt sjukt hur man kan gå från dödssjuk till mega frisk och sen tillbaka till dödssjuk så fort ens mamma kliver innanför dörren. Hans kuckelimuck medicin verkar i alla fall fungera!

Det har återigen vart en dag när jag bara spelat spel, kollat på tv och pysslat och donat lite. Jag har vart utomhus EN gång idag och det var när jag körde pojkarna till skolan.

 

Vi gjorde i och för sig en rolig sak. Vi vek papper.

Flygplan, hattar och  loppor som vi målade och skrev i och sen körde dem på varandra tusen gånger om. Sån himla nostalgi och vika en loppa, måla den och sen hitta på alla möjliga saker att skriva i. Hur kul var inte det? Och hur enkelt var inte livet när man höll på med sånt? Det var ju SÅ nervöst att ”pussa närmsta killen” eller skrika ”jag gillar bajs” så högt man kunde. Ojoj.

Erkänn att ni sitter och tänker på det nu och blir lite sugna på att vika en loppa?

Har ni glömt hur man gör är det baaara att klicka på länken:

http://barnens.ifokus.se/articles/4d7135deb9cb46222d04d882-hur-du-viker-en-pappersloppa

(Till typ Kisch och ni andra aupairer: perfekt grej att göra med barnen!)

 

Så det var min dag. Nu hör jag att diskmaskinen är klar så det är väl bara att plocka ur den i brist på annat. Sitter och väntar på att Jo och Josh ska komma hem från karaten så jag kan få middag och att vi sen äntligen kan kolla ett avsnitt av Junior Masterchef.

Tack o hej. Puss


mån 19 mars

Burrburrburr.

Idag får min gode vän elementet stå vid sängkanten. Imorgon åker nog fasen min bästa vän värmemadrassen i.

Det har regnat i snart 24tim, och liksom inte lite duggregn utan helt galet mycket regn. Hörde precis på nyheterna att de ska regna minst 24tim till och att de är översvämning lite här och var. Tjoho.

 

Idag har det vart en riktig liza&sam dag. Har haft honom ensam konstant hela dagen för Jo och Matt skulle hastigt iväg på en begravning. Och vad kan man göra en otroligt regnig och iskall dag? Ingenting alls. Vi har pusslat, spelat lite spel, kollat på tv, städat iordning lite och bara haft en lugn dag inomhus. Dock hoppas jag att vädergudarna blir lite snällare så jag kan få gå ut imorgon.

 

Och nu ska jag krypa till kojs.  Pusselipuss!

Min efterrätt. "sticky date pudding" med caramell sås (som verkligen va caramell, jag DOG), stekta äpplen och vaniljglass. iiinte så tråkigt.

15-16-17-18 mars.

Förlåt förlåt förlåt för verkligen jätte dålig uppdatering!

Här kommer en tors-fre-lör-sön uppdatering iallafall!

 

I Torsdags hade jag en otroligt lugn dag. Tog en promenad med vovven och sen var det inte mycket mer. Jag var helt sjukt trött hela dagen och kände mig som en zombie.

På eftermiddagen hade Jacob en kompis med sig hem så det var fullt ös i hela huset. Vid sju var det bara för mig att piggna till, för då skulle jag åka iväg till en annan familj och sitta barnvakt. Det var dock inte speciellt svårt. Barnen var nästan redan i sängen, sovandes och mamman kom hem redan vid nio! Väl tillbaka hemma åt jag en otroligt sen  middag och sen slocknade jag.

 

Fredagen började mindre bra och slutade fantastiskt. Jag skulle städa iordning övervåningen och Sam skulle hjälpa till. Helt plötsligt säger han bara ”opsi” och håller handen på byxorna. Han har bajsat på sig. Jag skämtar inte när jag säger att det var bajs ööööööööveraaaaaaaaaaaaallt. Och när jag väl tog bort något så hör man Sam säga ”Liza, there’s poo on my leg too!”. Så det var bara till att sanera hela Sam och tillslut hela badrummet.

Sen blev dagen dock bättre och vi bakade en kaka som vi tog med till stranden/lekplatsen. Efter några timmars lek och en fika åkte vi hem och hämtade pojkarna. Kom hem och sen var det lek och stoj fram tills halv sju då barnvakten kom och Jag,Matt och Jo åkte in till stan för att plocka upp Erica. De skulle ta ut oss på middag för att jag fyllt år. Och helt ärligt, det var den godaste middagen jag ätit på länge och med det trevligaste sällskapet! En helt fantastisk middag verkligen.

De släppte sedan av oss i lägenheten där jag och Erica stannade.

 

lördag vaknade jag av att Erica hade vart nere o köpt pannkakasgrejer och gjort pannkakor. Sedan tog vi en tripp ner till stan för att kolla på St.Patrick’s days paraden. Förstår fortfarande inte varför Nya Zeeländare firar alla andras nationaldagar och nyår, men knappt deras egna! Men det var i alla fall kul. Vi gick en runda på stan, gick upp o däckade i soffan och sen slingade vi mitt hår.

Erica kilade hemåt för hon skulle jobba tidigt söndag morgon och jag bestämde mig för att gå ut med en tjej som heter Josefin eftersom det 1.var hennes sista helg i Auckland 2. Var  St.Patrick’s day. En stor och bra ursäkt till att parta!

 

Så här sitter jag nu, söndag morgon och mår precis som jag förtjänar. I brist på mat har jag suttit och knaprat i mig gamla Vitlökskex som verkligen smakar vitlök så ut kan jag inte gå idag. Fast det är okej för jag trivs rätt bra i min säng.

 

Där har ni dom senaste dagarna. Bilder får jag lägga upp ikväll när jag kommer hem till Kumeu!

Hoppas ni haft en bra helg och Happy St.Patrick’s day på er!

Puss


ons 14 mars.

Vrooom och så var onsdagen över. Och jag har knappt rört mig ur fläcken om man bortser från promenaden med hunden imorse.

Det sjuka är att trots att man inte gör något så springer ju tiden iväg. Nu är det redan läggdags för pojkarna och sen är det middag för oss andra.

 

Och mer fanns det nog inte att säga idag…

Oj vad jag känner mig tråkig!

Tjingeling!


13 mars. Birthday girl!

Då var dagen nästan över. Jag sitter alldeles strax nerkrupen i soffan med min favoritglass och Top Model på.

 

Dagen har vart förvånansvärt bra faktiskt. Fick sovmorgon imorse vilket slutade med att jag vaknade vid halv åtta då jag hörde barnen och sen bara låg o vände och vred. Vid halv tio tappade jag orken och gick upp o gjorde frukost.

Skypade lite, duschade och sen när Jo kom hem åkte vi ut för att äta lunch. Vi åkte till ett shoppingscenter och när vi kommer in säger hon att vi först ”bara ska gå o göra en grej”.

Jag hänger på och hon drar med mig in på en pedikyr!!! Gissa om jag blev glad! Har aldrig i hela mitt liv testat på det och mina fötter behövde verkligen en make over.

Så där satt vi, i 45min med massage på ryggen och fötterna i ett fotbad som oljades in, masserades, skrubbades och blev fina. Så nu har jag världens finaste fossingar och kan inte sluta titta på dom!

 

När pojkarna kom hem ville de att jag skulle öppna deras små presenter. Det var kylskåpsmagneter med bilder av NZ, det var choklad, ett superfint litet bokmärke, och det bästa av allt, den kända nya zeeländska ”silver fern” från Thomas Saabo samlingen! Så välkommen till min lilla samling runt handleden!

Nu sitter jag barnvakt då mina värdföräldrar har bröllopsdag idag, så de är ute och äter finmiddag.

 

Trots all ångest innan måste jag säga att det vart en sjukt bra dag. Tack tack tack till er som bidragit till den och tack för all skönhetssång via skype. Vad vore världen utan skype??

 

Nu ropar glassen på mig, och jag ska fortsätta njuta av min födelsedag som håller på ett tag till – den har ju precis börjat i Sverige så iår får jag faktiskt en extra lång födelsedag! :)

 

Tack igen!

Puss på er

Välkommen till samlingen!


Happy birthday to me!

Dagen med stort D är här.
Nu är vi halvvägs till 40, och det känns förbannat bra!
Grattis till mig sjäääälv!

12 mars. Dan före dopparedagen.

 

Dan före dopparedagen.

Jag sitter i sängen och njuter av mina sista timmar som nittonåring. Imorgon slutar jag vara tonåring. Haha – jag kan ärligt knappt tro det själv.

Men, dagarna går och imorgon smäller det.

 

Jag har fått sovmorgon och har lust att ställa klockan på sju bara för att kunna stänga av den , och somna om. Dock finns risken att jag inte alls kommer somna, utan istället riva upp mammas små söta paket som jag redan klämt så mycket på att jag vet vad det är!

Nej, jag har dragit ner gardinerna till max och tänker inte resa mig upp före klockan nio!

I alla fall, imorgonkväll är jag barnvakt så vill ni skypa finns jag tillgänglig från 8 på morgonen för er. Bara till att ringa!

 

Idag har dagen gått supernsnabbt. Jag har haft Sam ensam nästan hela dagen och vi har verkligen haft kul. Vi skulle tvätta några små puttekulor och allt slutade med att hela köket hade vatten överallt och Sam var tokblöt. Men kul hade han och det är ju tur det! Tänk att lite vatten, en stor bunke och några puttekulor kan göra en unge så glad!

 

Nu ska jag sova så att det snabbt kan bli min födelsedag och så att den dagen också kan gå över snabbt. Jag älskar att fira alla andras födelsedagar, men min egna har jag något emot av någon konstig anledning. Slutjatat. Over and out.

Juste, i 19år har jag grattat dig på namnsdagen före min födelsedag så jag får göra det nu igen: Grattis älskade sis på Viktoria-dagen! :)


9-10-11 mars. 2 days 2 go.

söndag kväll och ynka två dagar kvar tills jag blir 20.

Wao!

 

Helgen började med att vi i fredags gick ut och åt fin-middag för att fira mig lite. Så vi klädde upp oss och gick och åt. Super mysigt!

Sedan slutade vi upp på balkongen med ännu mer mys. Fick super söta och alldeles för användbara presenter av dom små gummorna. Strumpor, super topsar mot mina kliande öron, mitt älsklingsgodis, min favvo deo, och de snyggaste glaset jag någonsin skådat. Får redan börja fundera över hur jag ska ta hem det, för med hem ska det!

Sjukt bra födelsedagspresenter måste jag säga!

 

På lördagen hände det faktiskt inte alls mycket, efter lite shopping däckade jag och Erica totalt i soffan och orkade inte röra oss ur fläcken, så vi drog på oss alla myskläderna vi hade och bäddade ner oss i soffan till en film.

 

Imorse överraskade jag Erica med pannkakor, jordgubbar och grädde till frukost. Optimal söndagsfrukost när det regnar ute!

Sen blev det ännu lite mer shopping innan vi gick upp o slingade mitt hår och sen mötte jag en annan aupair tjej innan jag tog bussen hem.

Och här sitter jag nu. Redo att dyka ner i sängen till några SATC avsnitt innan John Blund får hälsa på mig.

 

Åh, helgens höjdpunkt: Fiji är bokat och klart. Min dröm.

3 april är jag och Erica påväg mot paradiset. Åj vad jag längtar.


tors 8mars

Ett snabbt litet blogginlägg innan jag slocknar.

En fruktansvärt ohändelserik dag. Den har gått ut på att inte göra något. Jo tyckte nästan synd om mig så hon gav mig lite tvättuppgifter (jipiiii), som ungefär tog 10min att göra.

 

Så ja, eller nej. Jag har inge kul att berätta, alls faktiskt. Imorgon är det fredag och det är det enda jag har i huvudet. Dagen kommer bara bestå av stress stress stress då det står både tandläkarbesök, barnpassning, triathlon i skolan OCH promenad på schemat. Sen ska jag även hinna med bussen in till stan, någongång.

Nej det var allt.

Hejsvejs.


ons 7mars. Happy birthday!

Imorse trodde jag att hösten hade kommit, på riktigt. Men eftersom detta är Auckland så ändrades det på en sekund. Jag höll på att ta på mig mina långa löparbyxor och min jacka idag när jag skulle gå ut. Som tur var hann jag ändra mig eftersom det plötsligt blivit sommar ute. Det är helt sjukt vad de växlar. Som att vända på en femöring. Nu ösregnar det. Det smattrar sådär mysigt på taket. Fattas bara en himla massa ljus, en massa godsaker och en mysig människa att krypa upp i soffan med.

 

Nog om det. Onsdagen är över och den sprang iväg fortare än fortast. Har idag gjort mina sysslor som jag ska göra imorgon så imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på. Det får lösa sig!

 

Har inget annat att säga än ett STORT grattis till min bästa syster som fyller år idag!

Hoppas att du får en super bra dag. Längtar tills jag kommer hem så vi kan fira din och min födelsedag, på riktigt! :)

Grattis grattis grattis!

 


tis 6 mars

Otroligt mycket bättre dag än gårdagen, på alla sätt och vis!

Idag har det bara varit lugnt och skönt, jag har tagit det super lugnt och gjort vad jag ska och sen vart ute o gått, vilat och bara inte gjort något speciellt. I eftermiddags var Jacob på playdate så Jo hade bara med sig två ungar hem från skolan. Vi spelade en hel del domino. Vet ni hur sjukt avslappnande det är? Att sätta upp brickor och sen se när de rasar, och då sätta upp dom igen? Bästa terapin någonsin. Sen att det var LITE irriterande att Sam hela tiden skulle stöta till bordet när man satt upp alla men det hörde väl till lite.

Nu ikväll har jag och Jo haft riktigt kul. Junior Masterchef går på tv och man kan ju inte sluta le när små 8-11åringar står och lagar mat. De låtsas verkligen att de är riktiga masterchef när de står där och skär med sina små plastknivar. Så himla sött!

 

Och nu är det som vanligt dags att krypa till kojs. Har satt på elementet i mitt rum för det börjar ärligt bli kallt. Så imorse när jag vaknade hade jag 24 grader (tror jag satte det LITE för högt, ja!) och 19 grader utanför. Trodde jag skulle frysa till is när jag öppnade min dörr. Burrrrrrr

Nattinatti


Final countdown.

1 vecka tills jag fyller 20. Mindre än 4 veckor tills jag befinner mig på Fiji. Det är exakt 8 veckor till Sverige och
ungefär 9 veckor till Kina.
Final Countdown.

mån 5mars. Kaos kaos kaos.

Äntligen är måndagen över.

Shit, jag vet inte ens vart jag ska börja. Det har vart den konstigaste och mest kaotiska dagen på länge faktiskt.

 

Det började i morse, när ett av barnen inte var på så värst bra humör. När vi tillslut fått in alla i bilen (+ extra barnen) och skulle starta bilen så gick det inte. Ajaj, inget batteri i bilen. Skolan börjar om 15min. Springer in för att ta Matts bilnycklar, eftersom han tog cykeln till stan. Men icke – dom har han med sig. SÅ – vi står utan bil  med fyra ungar som ska vara i skolan. Vi ringde runt till alla vi kände men ingen svarade. Eller jo, en mamma som låg hemma och var sjuk. Det hela slutade med att stackarn fick pallra sig upp från sängen och komma o hämta barnen. Det var bara o bocka o buga kan jag säga. Utan henne hade det inte vart så jätte kul.

 

Allt var sedan lugn och ro tills Jo och hennes kompis var ute och gick och jag var hemma med Sam och kompisens barn. Telefonen ringer och det är skolan som ringer för att be någon hämta upp Josh som inte mår bra. De säger att det vore bra om vi kunde hämta honom inom 20min. Attans. Jo är ute och går, utan mobil, jag har två barn hemma och ingen fungerande bil.

Tack och lov så kom Jo tillbaka efter 15min så de fick ta kompisens bil och rusa ner till skolan.

Kaos kaos kaos. Ingen bra start på veckan.  Men jag överlevde visst den här dagen också. Skönt!

Josh mår som tur är bättre i alla fall. Det blev ett besök hos farbror doktorn nu i eftermiddags och han är fit for fight att gå till skolan imorgon!

 

 

Nu ska jag lägga mig i min nybäddade säng, och läsa ut min sista Stieg Larsson bok. Vad sjutton ska jag göra sen? Hur ska jag kunna överleva utan Lisbeth Salander?


sön 4mars. brrrr

Brrrrrrrr vad kallt det är.

Så himla hemskt att säga, men välkommen hösten.

Medans ni går och trallar på låtar och har vårkänslor i kroppen går vi in i höstdeppen.

Orättvist.

Imorgon får det bli till att lägga i min electric-blanket i sängen igen tror jag.

 

Helgen är över och imorgon är det en ny vecka. Hoppas veckan går fort för till helgen blir det roligheter.

Insåg igår att jag nästan har varenda helg uppbokad fram tills att jag åker hem. Alla utom en tror jag! Känns som om den sista tiden nu bara kommer säga svisch…

 

Dagen har vart ofantligt seg och skön och nu känns det som om min säng bara väntar på att jag ska krypa ner ordentligt och sova. Fasen vad skönt det är egentligen, att sova. Att gå o lägga sig när man är riktigt trött. Natti natti.


Fortfarande 3mars.

Fasen vilken godisdag det har vart idag.

Vet inte vad klockan var när jag faktiskt tog mig upp ur sängen…Det var liksom lite för skönt att bara liggah är. Hade jag fått bestämma hade jag önskat att klockan bara skulle gå sådär löjligt långsamt och att denna lördagen skulle vara som en hel helg och sen skulle liksom helgen komma. Super-duper-lång-helg!

Men icke då. Imorgon är det söndag och jag ska göra allt för att söndagsångesten inte ska komma smygandes.

 

Så ja, effektiva har vi inte vart idag. Ericas hår blev färgat och enda gången vi gick ner till stan var när vi var hungriga. Lägenhetshäng på högsta nivå och en hel del avsnitt av serier har vi betat igenom. Åh, fasen vilken bra lördag det har varit om jag tänker efter. Lyckorus av absolut ingenting.

Eller jo, jag vet kanske vad det beror på men det tänker jag inte skriva hääär. Nananana.

Puss


lör 3 mars.

It’s fridaaay I’m in looove.

Eller inte alls kanske.

 

Fredagen är redan förbi och nu är det lördag. Jag har precis smällt i mig det perfektaste bakis-målet. Att dom inte döper om mcnuggets till mcbakis eller något.

 

Igår blev det en sjukt spontan utgång. Några minuter innan affären stängde sprang jag ner för att köpa vin och sedan blev det en liten tur till  ”bästa klubben någonsin”.

Vet inte riktigt om jag håller med. Det var en svettig lokal som såg ut som ett garage. Trots fläktar så var det som en bastu.

Men vi hade kul! Så ja, idag mår man lite som förtjänar.

 

Ni vet förresten när man har en sån där ”gud jag vill aldrig gå upp ur sängen”- dag? Idag  är det en sån dag. Vädret ute är åt tjottahajti och går inte alls att lita på, kroppen och huvudet hänger inte riktigt med och sängen är alldeles för skön. Det bästa är att jag inte har något att gå upp till heller. Så jag kan ligga kvar här, gosa ner mig och slå på en film om jag känner för det och äta min choklad.

Åh, vad jag älskar sådana här dagar.

Puss


tors 1 mars. mars?? vad hände?

Herregud. 1 mars. Hur fasen gick det till?

2 mån kvar tills jag åker hem. 8 små fjuttiga veckor! Snart kan ju försjutton nedräkningen börja. Lääskigt!

 

Idag har jag inte gjort ett skit. Vilket har vart hur skönt som helst och helt perfekt eftersom huvudet riktigt inte hänger med. Känner verkligen att jag kommer bli sjuk när som helst och det har jag varken råd eller tid med. Så jag får slänga i mig ännu mer blåbär och äta ännu mer apelsiner!

Och nu känner jag att alvedonen börjar gå ur kroppen också…attans.

Hm. Annars inge kul att berätta. Eller jo, den amerikanska aupairen sa Ja till familjen. Vi skypade med henne imorse. Var allt lite smått kul.

Så ja, det är minsann någon som kommer sova i min säng några dagar efter att jag åkt. Känns lite konstigt.

 

Nu ska jag hjälpa Jo med maten så vi kan hoppa i säng. Tudelu.


RSS 2.0