ons 29 feb. Lyckorus.

Och Svisch sa det så var veckans mittpunkt förbi.

 

Varje morgon ringer min klocka 10min tidigare än när jag borde gå upp, enbart för att jag ska hinna titta om man fått något intressant mail. Och tänka sig, imorse hade jag fått tre helt fantastiska mail. Två bokningsbekräftelser och ett mail från Sarah som bara ville bekräfta att det nu var klart. För vet ni, Vi åker till Kina i maj. Jag, mammsen och mina bäste systrar. Jag längtar såhäääääääääääär mycket!  Ska bli så sjukt roligt att komma iväg på en liten girlstrip! :) Att starta dagen med ett lyckorus gjorde hela min dag :)

 

I alla fall.
Idag hade jag först besök av min kontaktperson som var här på det vanliga lilla månadsmötet, sen gick ut med vovven och sen hängde jag bara tvätt och tog det lugnt innan Sam kom hem från simningen. Klockan gick fortare än vanligt och plötsligt var det dags att hämta pojkarna.

Idag kom det några gäster efter skolan så pojkarna kunde ha en liten playdate. Sex killar sprang tillslut runt i hela huset och vände upp och ner på playroom så imorgon får jag väl spendera dagen där inne med att sortera leksaker igen.

 

Nu är jag nergosad i sängen och har precis pratat en lång stund med  världens bästa viktoria. Alldeles för längesen. Klockan sprang dock iväg så nu är det definitivt sovdags.

Tjing!


tis 28 feb. Goda dagars magi.

Idag har det bara varit en sån där dag när hela jorden har gungat med en och humöret har bara varit tiptopp. Vet inte riktigt varför men jag har en massa roliga saker planerat framåt i tiden och bara att ha något att kämpa och längta efter gör ju hela dagen lite enklare faktiskt.

 

Kan inte ens säga vad jag gjort för jag har nästan inte gjort någonting idag. Det gamla vanliga. Städat, gått en promenad, passat en annat liten flicka en timme och sträckläst min älskade bok. Där var min dag, ungefär.

 

Det spelar ingen roll att jag tappade en skål imorse som gick i tusen bitar eller att jag inte vart så effektiv idag, jag är glad ändå!

 

Familjen har förresten fått svar från en aupair och vi kommer förmodligen skypa på torsdag. En amerikanska, så språket har hon ju i alla fall den lyllosen!

Hade kunnat skriva ett världslångt inlägg bara för att jag är på så bra humör men det har jag inte tid med. Magen kurrar och jag vill ha middag nununu.

 

Puss


mån 27 feb.

måndag måndag måndag.

Jag förstår inte varför jag har sån himla ångest över måndagar för? Den blir ju oftast bra på något sätt i alla fall.

Imorse när jag vaknade kände jag bara hur fruktansvärt kallt det var utanför täcket och jag hade gjort vad som heeelst för att bara få ligga kvar i någon timme till.

 

Runt halv åtta imorse kom dessutom extra barnen vilket betydde att det nu plötsligt var fem barn att ta hand om innan klockan ens slagit nio och innan kaffet gått igenom kroppen.

Dock gick det bättre än förväntat. Får se hur det blir imorgon bitti när Sam dessutom ska till countrybears också!

 

Vad har annars hänt idag?

Jag har vart otroligt effektiv (tack , kaffe och alvedon – ni räddar mitt liv) trots att jag känt mig hängig lite då och då.

Jag hade Sam hemma ensam hela dagen och han fick helt enkelt bara följa efter som en svans när alla tvätt skulle vikas, tvättas, hängas ut och när bombnedslaget i playroomet skulle städas iordning. Vet inte hur många gånger jag hört ”Liza, are you finished soon?” idag.  Stackars gose.

När det kom till att städa Sams rum slutade allt med att vi blev sittandes på golvet med alla böcker runt omkring oss och läste säkert halva bunten. Men det var så mysigt. Båda lite halv hängiga och trötta.

 

Familjen fick nys om en ny aupair idag förresten. Då blev det lite ledsna miner. Tänk att någon annan liten kotte ska sitta här, i mitt rum, på exakt samma ställe och förmodligen skriva något hem om bara 10 veckor! Ångest. Tio små veckor kvar. Om tiden går så här fort kommer ju dom vara borta innan jag ens hunnit blinka.

 

Slut tjatat för idag. Nu hoppar jag ner i sängen.

Puss på er

 


fre-lör-sön 24-25-26 feb.

Ojojoj. En hel helg utan uppdatering. I’m sorry!

 

Det roliga är att jag haft hur mycket tid som helst, men inte orkat skriva något. Om jag är trött? Ajjemen.

Så vad har jag gjort i helgen? Gått på bio, spenderat en del timmar med en kaffe i handen och en del timmar på balkongen. Det är ungefär det vi gör. Vilar oss.

Och det är så himla skönt – att vakna på morgonen och inte behöva gå upp. Att kunna ligga o bara draaaa sig så länge man orkar. Kan vara det bästa jag vet!

 

Imorgon börjar i alla fall en ny vecka. Den sista i februari. Sjukt vad tiden går foooooort?

Imorgon kommer vi också ha 2 extra barn på morgonen. Deras föräldrar åker så tidigt till jobbet nu ett tag så då får de komma till oss på morgonen. Perfekt att man hjälper varandra men ojojoj vad lite halvt nervös jag är inför det. Det kan ju redan vara kaos här på mornarna liksom. Tur att det bara är 2-3 gånger i veckan och inte alla dagar!

 

Nej nu ska jag invänta John Blund. Det blir nog ingen lång väntan direkt. Gissar på att jag sover inom 5min.

Nattinatti!


tors 23 feb.

Och jag nynnar fortfarande på ”regnet det bara öser ner”. Idag har det vart ännu värre.

Gick på min lilla vardagliga promenad för att få andas lite och kom tillbaka som om jag hade duschat med kläderna på. Jo bara skrattade åt mig. Det fanns ärligt inte en enda torr fläck på hela mig och jag hoppas innerligt att min ipod överlevde!

 

Förresten, vad är bättre än en sjukt bra bok en regning dag?

Idag har det druckits många koppar kaffe, det har lästs en hel del och liza har tagit en powernap här och där.  Kan inte få nog av Stieg Larsson böckerna. Lisbeth Salander asså, den tjejen.

Finns ingen som kan förstå hur skönt det var iallafall. En optimal torsdag.

När pojkarna kom hem spelades det lite spel och sen hade vi en sjukt mysig middag ute (för ja, då var det plötsligt torrt och tok varmt, vädret ÄR inte att leka med)

 

Imorgon är det fredag idag vilket man bara säger hurra till.

Ett hurra till min (ooh detta låter så fantastiskt att få säga) svägerska Ida som fyller år också!

Haaappy Birthday!

 

Nu ska jag och Jo ha torsdagsmys och sen ska jag dyyyyka ner i sängen för att invänta fredagen. Åh, han/hon/den/det är SÅ välkommen.

 

Hajdihoe.

 


bara för att

Känner på mig att några personer i familjen ström kommer bli förbannade, tokiga och helt galna av denna bilden. men jag måste, bara för att det är lite kul.

Edit: Nej jag löste det inte själv, men jag kan svaret! Och det ger jag bara ut när hela familjen Ström har försökt...so go on!

ons 22 feb.

Idag har jag nynnat på ”regnet det bara öser ner, och jag blir så blöt om både skor och strumpor” säkert en miljon gånger. Har dock haft en bra anledning – Det har öööösregnat nästan konstant hela dagen. Och samtidigt vart så där äckligt varmt att det är lite för varmt för strumpor och skor men lite för kallt för flipflopp.

Tog mig i alla fall ut i regnet med hunden och kom 2m innan vi båda var dränkta.

 

Sen har jag inte gjort mer idag, ungefär. Matt kom hem efter 10dagar i London och jag fick choklaaaad. Mummakardemumma.

Nu ska jag invänta John Blund med lite Sex and the city, som alltid.

Natti.

 


min prinsessa

Lyckan som uppstår när ens lilla prinsessa säger "liza" och tittar på skypebilden. Det fick mig att helt ärligt börja gråta. Min lilla tjej, du får sluta växa så fort. Åh vad jag längtar tills jag får krama om dig!


tis 21 feb

TIsdagkväll. Det är löjligt hur dagen bara springer iväg.

Idag har jag haft en liten ”ta-hand-om-mig-själv-dag”. Önskar att det hade en vart sån dag när man tar på ansiktsmask, rakar benen och gör sig fin och fräsch…tyvärr var det inte en sån dag utan mer en dag som jag bara vart för mig själv.

Så vad jag har gjort förutom att göra mina vardagssysslor?

Jag har tagit bilen och åkt en sväng, jag har fixat viktiga grejer, jag har bara suttit på mitt rum och läst. Bara tagit det lugnt. Så himla skönt!

Kanske blev det dock lite för mycket vila eftersom energin dog i eftermiddags. Alla var trötta. Måste vart vädret för de har vart så himla pendlande idag.

 

Nu sitter jag dock redan i sängen och klockan är bara nio. Igår lovade jag mig själv att sova tidigt och det gick inte så bra, så vi får göra ett nytt försök idag.

 

Mamma kommenterade förövrigt och frågade vad caramelslice är. Det mina vänner, det ska ni få smaka på när jag kommer hem (om jag lyckas baka en lika god dock).

 

Åh förresten, det är bara 21 dagar kvar tills min födelsedag. Wihu. 20 år. Heeelt sjukt.

Puss!

 


mån 20 feb.

Haha nej vad patetisk jag är, har suttit och försökt komma på hur jag ska börja dagens inlägg i säkert fem minuter nu. Om jag har tråkig och är alldeles för tankspridd? Precis!

 

Har i och för sig haft en ovanligt bra måndag. Ingen stress, ingen panik (okej nästan inte) och inte SÅ många måsten.

Annars brukar måndagar vara veckans mest hektiska dag och nu var den istället tvärt emot.

Jo tog med Sam imorse på alla hennes ärenden så jag var ensam i huset alldeles för många timmar. Hann på den tiden inse vad som är det bästa med att ha ett helt hus för sig själv; man kan göra precis hur man vill. Vilket är en sjukt bra anledning till att sen ha en egen lägenhet när man kommer hem! Katsching!

Lite pippi långstrump.

 

Jag har tvättat fyra tvättar och hängt så mycket tvätt att peggsen (eller nu vad man kallar dom man sätter fast kläderna med på torkställningen) tog slut. Insåg sen att det dessutom bara var MIN tvätt som hängde ute. What?

Jag hade visst glömt av att tvätta mina egna kläder förra veckan. Jag måset glömt av mig själv lite eftersom jag dammsög allas rum förutom mitt. Tror jag var någon annanstans förra veckan.

 

Sam kom hem vid halv två i alla fall och då drog jag fram vattenslangen och så hade vi vattenkrig. Att ha vattenkrig med en treåring kan ju inte bli annat än roligt.

Allt var kalas ända tills Sam sätter sig ner med badkläderna på över en hink. Jag frågar lite försiktigt vad han gör och han svarar bara ”I had to go to the toilet”. Jaha. Så vattenhinken var toaletten. Med badkläderna på….

Pojkarna kom hem efter simningen vid halv fem och då var det snabba ryck för Jo och hennes mamma för de skulle in till stan och kolla Pink Floyd. Så där är dom nu. Och här sitter jag och är barnvakt.

Barnen sover och jag ska smyga ut till stora vardagsrummet med en bit caramelslice nu. För det viskade Jo att det fanns i kylen. Lycka, ska ni veta. Förbannat gott är det. Mums.


sön 19 feb.

Back in business. Nästan i alla fall. söndag kväll vilket betyder tillbaks i Kumeu vilket betyder ny lång jobbvecka imorgon vilket betyder den traditionella söndagsångesten.

Den liksom kommer bara, uppstår från ingenstans. Vare sig man vill eller inte!

Mitt mål får nog bli att skaffa mig ett jobb jag tycker är så pass roligt att det trycker ner ångesten så mycket att den inte känns.

 

Helgen i alla fall, har haft en himla massa ingredienser i sig. Skratt, tårar, sura miner, glada miner, arga miner, super glada miner… You name it! Annars har det mest vart soffhäng och en och annan kaffe på starbucks.

 

Imorgon har jag ungefär bara 10 veckor kvar. Jag kan inte tro det. Nej, jag sitter inte och räknar ner riktigt än. Det kommer verkligen bli sjukt många känslor när man sätter sig på planet hem. Och idag när Jo berättade att de fått nys om en ny tysk aupair som är redo att komma hit när jag lämnar blev jag helt tom.

Äh, onödigt att tänka på det nu. 10 veckor kvar och de ska utan tvekan bli dom 10 bästa veckorna. Så är det bara. Det har jag bestämt.

 

Nu tickade klockan extremt fort och jag är faktiskt lite trött.

See you later aligator, don’t forget your toiletpaper!

Go och gla, kexchoklad!

3cm åkte av och håret känns nu friskare än någonsin!


Om fre 17 feb.

Finally Friday.

Även om det är lördag.

 

De senaste dagarna har ju varit lite kaotiska med tanke på att Jo vart lite dålig, hon är i alla fall frisk som en nötkärna nu igen och allt är återställt! Tack och lov.

Igår åkte jag in till stan vid halv sju, ställde bilen hos Erica och vi började traska in mot lägenheten. Sen blev det en typisk fredag rakt igenom. Dock en liten stick-i-mell då jag och Erica bestämmer oss för att skrämma Victoria och lura henne att vi redan åkt med hissen ner.

Detta slutade med att Victoria går på skämtet, åker ner för hissen och vi har skrattat färdigt och ska gå ut och åka ner själva. Icke sa nicke! Fast i trapphuset. Nyckeln passade inte så vi såg ingen annan utväg än att helt enkelt springa ner för alla trappor. Från våning 31. När vi kom till våning 7 såg jag en kvinna som stod o väntade på hissen. Efter några knackningar släppte hon ut oss och vi kunde ta hissen ner. Veckans träning är här med gjord kan man ju säga!

 

På kvällen satt vi på vårt älskade starbucks och gick sedan upp till lägenheten för mys och prat, tills vi somnade som stockar.

 

Idag skiner solen och vi får se hur det blir. Jag är nöjd bara jag inte behöver höra barnskrik i några timmar.

 

Åh, förresten. Jag har fått bilderna från fotograferingen. Vissa kan ju åka rakt i papperskorgen men gud vilka gosiga pojkar jag har, om man tänker efter!

Nu är det dags för frukost. Hejhej


tors 16 feb.

Här sitter jag nerkrupen i soffan med spotify i öronen, för första gången på hela 5mån! Äntligen fungerar det. Tusen tack sis för hjälpen!

 

Sitter i alla fall här helt ensam och äter lite kvällsmat. Denna dagen kan beskrivas med ett ord:

KAOS.

 

Jo är på sjukhus, Matt i London och bilen på lagning, det har öregnat hela dagen och ja…kaos.

Anledning till varför hon är på sjukhus är lite komplicerat men nu får hon i alla fall inte åka hem för då förlorar hon sin kö till röntgen. Hur löjligt är inte det? Röntgen har stängt och reser hon sig upp förlorar hon sin köplats…hur sjukt låter inte det?

 

Jag tror dock detta ska gå bra ändå. Jag hoppas framför allt att Jo blir bra!

 

Har inget mer att säga, världen är lite upp och ner nu och jag vet inte riktigt vart jag har mina fötter. Inte på jorden i alla fall men jag hittar nog tillbaka snart.

Tjing!


ons 15 feb

Klockan är nio och jag är redan i säng. Skönt!

På mycket bättre humör, tror jag i alla fall. Jag vill nog inte känna efter men idag har jag inte fått nån käftsmäll i alla fall.

 

Dagen har bara rullat förbi långsamt…I början blev det inte som jag ville men det ordnade upp sig tillslut då kvällen slutade precis som jag önskade.

Så vad har jag gjort? Jag har försökt göra allt jag hunnit idag. Städat upp det stökigaste rummet jag någonsin sett, dammsugit, lekt med Sam och hämtat pojkarna i skolan. Det har bara rullat verkligen.

Imorgon får det bli o ta tag i mitt egna rum som är ett enda bombnedslag just nu. Det ligger tvätt som måste tvättas nästan överallt. Tur att det bara är jag som är här inne!

 

Jag fick den sjukaste frågan idag förresten, eller den är inte så sjuk men det hade kunnat utvecklas till att JAG fick ta konversationen om blommor och bin. Vilket jag inte har nån lust med!

Vi satt i alla fall i bilen på väg hem från skolan och Jacob frågade helt plötsligt ”How do you make a cow?”

Försök att svara på den frågan till en 5åring är ni snälla!

Kids, kids, kids. Jag älskar er på något vis o vänster.

 

Nu är det dags att läsa alla bloggar, kolla alla nyhetssidor och sen dejta John blund…Som måste vara den tråkigaste figurer av alla att dejta..så tråkig att jag somnar. Höhö.

God natt.


tis 14 feb. "happy" valentine!

Idag har fyra personer frågat mig om jag ofta har hemlängtan. Jag har svarat nej alla fyra gångerna. Skulle någon frågat mig nu skulle jag säga att jag var beredd på att sätta mig på nästa plan hem.

 

Jag har verkligen haft en fantastisk dag. Det har vart fullt ös och det har verkligen vart KUL. Men det roliga tog slut runt sex tiden när hela världen bara gick under, av en minigrej.

 

I detta jobbet får man verkligen tänka på vad Grynet alltid sa; Ta ingen skit.

Men så ibland så rinner bara bägaren över och all skit man får höra blir femton extra slag i ansitket.

Många där hemma tror ju ofta att allt här borta är toppen toppen för att jag bara skiver när det är kalas bra. Jag vet att jag ofta svävar på moln, Men just nu kan jag faktiskt erkänna, även om det tar emot, att jag är så jävla ledsen och hade gjort vad som helst för en jävla liten kram just nu. För ja, detta jobbet ÄR toppen. För det mesta. Men ibland, ibland är det så sjukt jävla ensamt så det finns inte. Och då har jag inte det som ni har där hemma, ni kan bara ringa någon på eran mobil, ni kan bara ta bussen/bilen/cykeln till närmaste och få den där kramen. Jag hade gjort vad som helst för att kunna ha den möjligheten just nu.

Och det värsta är att jag just fick en sån här kväll just idag. På alla hjärtansdag.

 

Fan vad jag tycker synd om mig själv just nu. Men det får man göra ibland, hoppas jag.

God natt.


mån 13 feb

Herregud, detta var första normala måndagen jag jobbade sen i december. Jag hade nästan glömt av hur det var!

Har det inte vart sommarlov så har det vart public holidays eller något i den stilen.

 

Har hunnit med en himla massa idag i alla fall trots att jag haft Sam hemma hela dagen. Känns som om jag lekt tusen olika lekar och bytt lek var femte minut men kul var det!

Playdoh – vattenfärgsmålning – lego – mamma pappa barn – måla på gatan – åka kickbike – bygga koja – leka att man kollar på film – leka lite mera med play doh – bygga raketer – lägga pussel. You name it!

Någonstans där imellan hann jag ändå med mina vardagsrutiner. Känns som om jag är Hermione i Harry Potter och har en klockan som jag kan vända och vrida på lite hur jag vill.

Det var nog ungefär det. Imorgon blir det utflykt med Sams dagis så jag blir borta hela dagen. Lite opeppad på att ha 15 barn omkring mellan 9-15 men det blir säkert kalas. Vi får väl se!

Tjing.

Ericas födelsedagstårta..det är ju ändå semledagen nu snart! (eller?)

 


sön 12 feb

Och svisch så var helgen förbi den också.

Och det har vart en fantastisk helg (är det någon helg som inte är fantastisk i och för sig??)

 

I fredags var jag som sagt barnvakt med Erica, vi somnade som stockar efteråt och sov ända till halv elva på lördagsmorgonen.

Så på lördagen gick vi in till stan, mötte Victoria på brunch och dumpade sen sakerna i lägenheten. Eftermiddagen gick åt till att inte göra ett smack vilket har blivit min nya favorit!

Vi fick i alla fall slingat mitt hår innan det var dags att börja göra sig iordning inför kvällen. För andra gången sen vi kom hit var det dags att göra Auckland osäkert. Det var ärligt längesen jag hade så himla kul!! Vi kom hem samtidigt som solen gick upp (så tid får ni lista ut själv) och sov i enbart 3tim innan det var dags att traska upp. Vi hade ordnat liten överraskning för Erica som fyller år nu imorgon ser ni…

Pannkaksfrukost med jordgubbar stod på menyn. Amandah ska faktiskt ha cred som även bakade semlor så vi fick firat semledagen också. Perfekt!

 

Eftersom kroppen och huvudet inte riktigt hängde med och eftersom vi mådde som vi förtjänade blev det därför en kolugn eftermiddag där också innan det var dags att sätta sig på bussen hem. Så nu sitter jag här, i min egna säng och är påväg att somna när som helst. Klockan är halv nio. Ops.

Så jag tackar för mig, och jag tackar världens bästa tjejer för en fantastisk kväll. Vad hade Auckland vart utan er?

 

Natti natti.

Utgång på ingång!

tummen upp för bakishäng!


fre 10 feb. It's friday, I'm in love!

Och så kom den där efterlängtade fredagskvällen... som idag tillbringas hos Erica.
Det har annars vart en bra dag. Fotograferingen gick bra och nu är mina ögon röda av smink. Inte lätt att sminka sig helt plötsligt efter att ha gått utan ett himla bra tag.
Tänker inte vara osocial mot Erica så det får bli en kortis. Vi kollar på lejonkungen som utan tvekan kan vara den bästa filmen som någonsin gjorts!
Efter fotograferingen stannade jag kvar i stan, gick hem till Erica och sen mötte vi upp Victoria för en snabbfika. Jag gick ännu mer in mot stan för att göra ditten och datten innan jag återigen gick hem till Erica och här sitter jag nu.
Nu är det slutet av lejonkungen och det är det bästa så bäst att stänga av. Hoppas ni får en bra helg iallafall. Saknar er!
Puss

tors 9 feb. och pengarna brinner!

Idag har det vart så där fantastiskt varmt som det borde vara hela tiden. Perfekt.

 

Vaknade i tid idag (tack och lov) och gick upp. Körde pojkarna till skolan och åt sen frukost i lugn och ro. Vet inte senast jag åt frukost och det bara var jag i huset. Lugnt och skönt.

Sen åkte jag och Jo in till stan. På schemat stod shopping!

Fick med mig ett par shorts och en tröja med mig hem som jag ska ha imorgon på fotograferingen. Mina sletna jeansshorts från H&M passade tydligen inte riktigt in så pengarna fick brinna ett tag. Och det kan jag säga att dom gjorde. Bokstavligt. Aldrig känt en sån ångest efter att ha spenderat lite pengar. Jag har gått och blivit tant, snåltanten.

 

När vi kom hem blev jag en duracell kanin. Längesen jag gjorde så mycket på så kort tid. Nu dog dock all min energi och jag väntar bara på att maten ska bli färdig så jag kan få gå och ta en dusch och förbereda för imorgon. Äntligen helg. Äntligen Roxette. Och absolut inte äntligen fotografering. Jag gillar ju inte ens att vara med på kort. Så det får vi se hur det går!

Kanske borde söka till top model sverige nästa år?!

Eller inte alls!

 

Puss på er


About me and daddy's trip!

Och nu äntligen…En sammanfattning av min och pappas resa!

bilder hittar ni här: https://picasaweb.google.com/116349464656604376665/PappaINyaZeeland?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKGXoaO5rL_DOg&feat=directlink

På söndagen när han kom hit  gick vi bara och åt, och sen gav pappa upp och gick till hotellet och sov. Jag gick och fikade med några vänner innan jag snek in på hotellet och somnade!

På måndagen gick vi runt och tittade i Auckland. Vi tog bilen till beachen, pappa fick sig sitt dopp bland annat! Vi åt fish’n’chips och strosade mest runt. Vi åkte upp i Skytower och vi åkte även ut till beachen som ligger vid mig innan vi åkte hem till familjen på middag och sen gick vi och la oss.

På tisdag morgon flög vi ner till Queenstown, hämtade upp våran hyrbil och åkte sedan till Te Anau där vi skulle bo två nätter. Vi åkte igenom några riktigt roliga små byår som enbart hade 92 respektive 72 invånare. Lite små kul! Vi kom till Te Anau på kvällen och gick mest runt o tittade. Staden hade enbart 3000 invånare så det var inte så stort. Vi bokade in oss på en dagstur ut bland fjordarna dagen efter och efter det gick vi hem och la oss för att ladda inför turen.

Onsdag morgon åkte vi alltså på tur och det finns inte så mycket att säga, man får nästa bara beskåda alla bilder. JÖSSES vad fin naturen är ibland. Helt overkligt! Dessutom var det jätte bra väder så det var pricken över i:et. Vi fick åka ner i ett vattenverk dessutom där bussen tillslut skulle vända med enbart 9m avstånd mellan bergsväggarna. Det var lite läskigt om man så säger!

Turen var i alla fall helt fanastisk! :)

På Torsdagen regnade det och vi hade inget direkt planerat förutom att åka till Queenstown på kvällen så vi tog oss en tur till Milford Sound vilket alla har sagt ska vara så himla fantastiskt! Det var otroligt häftigt att åka i mellan bergen när det regnade pga av alla vattenfall som blev. Och jag som älskar vattenfall satt mest bara och njöt! Helt otroligt.

Vi kom i alla fall till Queenstown på kvällen och jag somnade som en stock efter all bilkörning.

När vi vaknade på fredag morgon var det super kallt och snö på alla bergstoppar. Helt sjukt! Snö, sol, ösregn, iskallt, supervarmt. Ja – vi hade redan hunnit med alla klimat!

Vi åkte i alla fall gondolen upp på berget för att sedan gå en lite tur. Utsikten var verkligen helt otrolig!

fredag kväll åkte vi till en stad i närheten där vi åt på ett hamburgeställe som Amandah Melin tipsade oss om. Super gott så tack till dig mandy!

lördag var det dags att flyga tillbaka till Nordön och Auckland igen men innan dess strosade vi runt på stan, och sedan var tanken att åka ut till en vingård. Jämte vingården låg ett bungy jump hopp och det hela slutade med två nöjda strömmare. En som hade hoppat bungy jump och en som fick ett otroligt gott glas vin. Jag har aldrig vart så nöjd i hela mitt liv! Tro mig!

Söndagen sedan gick vi på museum och kollade in stan lite. En helt vanlig turistdag i Auckland och eftersom museumet är så stort fastnade vi där i 3 timmar.

Måndagen var pappas dag att åka hem och vi åkte ut till en fin och populär Ö för att äta lunch och sedan vinkade jag av honom.

En helt perfekt vecka! :)


ons 8 feb. time is running away

Wosh sa det och så var onsdagen över. Snabbt gick det!

Och jag har gjort på tok för mycket. Om man nu kan det? Tycker jag själv förtjänar en stor guld stjärna i kanten idag. Fötterna verkar för jag har sprungit runt så mycket fast det känns å andra sidan bra. Jag har legat lite på latsidan de senaste om man så säger.

 

Fick mig i alla fall en liten promenix idag också, kanske därför fötterna värker…

Annars har det vart en kalas bra dag. Jag har städat ur hela kylskåpet, lekt en himla och därimellan hunnit med en och annan tvätt. Jag har lagat mat till barnen och nu sitter de alla i pyjamas. Jo förstår inte vart all min energi kommer ifrån. Kanske från den där kaffekoppen jag drack vid fyra för jag höll på att somna. Hoppas dock jag inte får problem med att somna ikväll.

 

Jag mår bra förövrigt. Händer roliga saker nu också så kanske därför jag mår extra bra!

På fredag blir det förmodligen en fotogrej med au pair link. Det kan ju bli intressant, speciellt för mig som verkligen älskar att vara med på kort…not!

Och sen på lördag är det ju dags, och vi är så taggade! För tro det eller ej – Roxette är i stan!!!! På lördag blir det alltså konsert med självaste Roxette så jag borde ju sitta och nöta in deras låtar i huvudet eftersom jag inte kan en enda..pinsamt!

 

Nu ska jag gå ner o laga mat (läs; värma) till mig och Jo. Downton Abbey och ett glas ”fizzy water”. Hon kom hem med en soda streamer idag och jag blev såhääääär glad! :)

TUSEN TACK mamma för paketet idag förresten! Precis vad jag behövde :)

Puss o kram

SÅHÄR glad är jag idag!


tis 7 feb. Back to normal. Back to black.

Vad är bättre än en nybäddad säng när man är super trött?? Det är nästintill oslagsbart!

Nu sitter jag i alla fall hemma i min egna säng i Kumeu. Finns inget bättre än att efter en liten tid gå tillbaka till sin vanliga säng. Kommer somna som en prinsessa känner jag på mig!

 

Helgen har i alla fall vart så himla skön. Vi tjejer har inte gjort något alls nästan. Suttit o fikat på starbucks i 4tim, druckit vin på balkongen och fortsatt att tjöta hål i huvudet på varandra.

Igår var det dessutom deras nationaldag (vilket man inte alls märkte) och man var ledig. Som Erica sa; man förväntande sig en parad på huvudgatan, eller vad som helst.

Men ingenting hände! Hm. Intressant sätt att fira nationaldagen på!

 

Vet att många frågat efter bilderna från min och pappas resa och Jaaaaaaa, de kommer! Imorgon ska jag verkligen försöka fixa till det! :)

Det har vart mycket i min lilla hjärna det senaste och jag jobbade trots allt bara fyra dagar förra veckan innan det var lång helg.

Nu däremot är verkligen allting tillbaka till det normala. Det var ruskigt läskigt att gå hemma själv idag, efter att ha haft barnen hemma ända sen 16dec eller något.

Men nu är sommarlovet över och inget lov förrens påsklov!

Jo berättade förövrigt idag att de redan börjat sälja påskägg….

 

Nu ska jag krypa ner i min goa säng. Natti!


lör 4 feb. Åh du efterlängtade helg!

Nu går skam på torra land. Att blogga är uppenbarligen inte min grej!
Nu är det helg iallafall. Och denna helgen var MER än efterlängtad. Aldrig längtat så mycket efter att bara få ha fredag, inte behöva ha nån tid alls att passa och bara kunna pusta ut lite...
Så dagen har bestått i att inte göra ett skit. Vi har kolla lite på film, vart o ätit, legat i sängen o bara pratat och haft det hur skönt som helst. Nu ikväll blir det vin och mys på balkongen. Dessutom är två tjejer från Alingsås här för att hälsa på Amandah så de kommer över också. Kalas mys! :)
Hoppas allt är bra med er där hemma iallafall. Nästa vecka är det verkligen tillbaka till rutiner och det normala så då hittar jag nog tillbaka dit! :)
Hare braaaa!

ons 1 feb (hur blev det redan feb?)

Sämst i hela universum på att blogga. Herregud, jag förstår verkligen inte hur kissie och alla ”storbloggare” ORKAR skriva något varje dag, och nästan hela tiden?
Jag orkar inte dra hela min och pappas resa nu. Jag är alldeles för trött och för irriterad för att göra det.

Hur som helst.

 

Idag är det redan 1feb och jag förstår inte vart tiden springer iväg. Vissa dagar går bara lite för fort och jag gör vad som helst för att ibland bara kunna säga paus.

Eller jag önskar att livet var som på sims – en tråkig dag och man kunde bara trycka på F3 och så snabbspolades hela dagen. F1 om det var en bra dag och det gick lite långsammare. Hur fantastiskt hade inte det varit?

 

Idag har det vart en sån där dag som hade velat trycka på F3.

Det började rätt bra, Jag och Sam hade fruktansvärt kul och det var verkligen mysigt att hänga med bara honom. När de andra sedan kom hem åkte Sam till simningen och kvar blev jag med de två äldsta. Tanken var att vi skulle baka men allt kraschades när Jacob fick kokande smör/honung/socker över sin arm. Tårarna sprutade vilket är rätt självklart och så gick det med det bakandet. Vi satte oss istället och spelade UNO och sen kom det gäster vid fyra. Så, kvällen har gått ut på att vara social, äta god mat och ha kul. Vilket jag inte alls var så bra på idag.

 

Imorgon är det torsdag. Sista dagen på sommarlovet. Tack och lov. Nästa vecka blir det tillbaka till verkligheten. Finally!

Men först väntar två dagars jobb, och sen en lång helg!


RSS 2.0