1dec och ingen julstämning

Jag satte på "julen är här" på youtube för att det är 1dec. Åt en clementin och försökte verkligen hitta julkänslan. Men det går inte, det går inte att få någon julkänsla när man tittar ut och ser att solen skiner. Inget julpynt har vi satt upp heller. JULSTAKAR??? hallå? vart är dem liksom? De firar dessutom inte advent här, inte lucia, och de har julafton den 25:e. Hoppas mammas julpaket kommer idag, så jag iallafall kan få tända mitt adventsljus ikväll :)
Min hostmum har även lovat mig ett pepparkakshus. Så julstämningen kommer nog, hoppas jag!


30 nov upside down

Sitter och äter chokladglass med chokladsås. Lyx ska det vara. Nej men lite gott måste man väl få när man sitter barnvakt en onsdagkväll???

Föräldrarna är ute o äter, barnen är i säng och här sitter jag.

Hela dagen har vart totalt upp och ner. Ena sekunden har jag vart hur glad som helst och i nästa en millimeter från att bryta ihop. Kanske beror det på att min kropp inte mår hundra? Ett besök hos farbror doktorn är i alla fall inplanerat. Hoppas på att gå dit innan Jo och Jacob åker till London nästa vecka.

Ända sen han föddes har han vart med i någon undersökning om nötallergi. Och eftersom han är född i London håller undersökningen hus i London. Iår var det kontroll och sjukhuset betalar deras resa dit och allt, så de blir borta en vecka och jag får återigen pröva på att vara mamma!

 

Dagen har varit ganska seg som sagt. Amandah var här imorse men annars har jag inte gjort mycket.

Städade mitt rum och började läsa era fina brev igen. Där bröt jag ihop totalt och önskade jag kunde krama om er alla på en o samma gång. Men snart så! :)

Så himla fina brev verkligen, och man blir på något sätt glad av att läsa dom. Åh, ni är så underbara :)

 

Imorgon är det i alla fall 1 december vilket jag tycker är helt obegripligt. Finns inte på kartan verkligen! Dessutom är det ännu svårare att få någon julkänsla när familjen inte firar advent, inte lucia, inte har pepparkakshus, det är sol fram till klockan åtta ungefär och 20grader varmt. Men jag antar att jag inte borde klaga…hoho!

 

Nu ska jag äta upp min glass och sen krypa till kojs. Hoppas att Sarah ringer innan dock. Lite tips från coachen är ju aldrig fel.

Ha en bra sista november! Hoppas alla överlevt stormen???

 

XO

Inte jätte lätt att få julstämning när klockan är åtta och det är såhär ljust ute! Ibland saknar man faktiskt de mysiga kvällarna med massa ljus, varma goa kläder och varm choklad...


vem har sagt att man är snygg i våtdräkt?

Har tyvärr bara en bild från Surfingen och den snodde jag av Erica. AuPairLink har lovat att lägga ut bilderna på facebook men de är inte snabba inte!
Vem har sagt att man är snygg i en tight våtdräkt förresten?
WOHO! Här är vi iallafall! :) och jag strunter i hur man ser ut i våtdräkt, för kul hade vi. Nej nu måste jag sova. usch klockan är ju över nio!
Goodnight!

28nov. Waitomo!

Jag fortsätter med söndag.

Jag somnade som en stock hos Erica lördagkväll, söndag morgon bar det av mot Waitomo där vi skulle vandra i grottor. Eller vandra och vandra. Tillbringa en dag där nere!

 

Vi var framme vid lunchtid och kom till världens sötaste lilla hus. Det kändes som ett familjeföretag och hust låg liksom på tomten. Världens skönaste guide Simon (Simon Says..hehe) tog oss till ett litet shed där vi fick dra på oss våtdräkter, gummistövlar och en himla massa kläder.

Sedan åkte vi på världens kringelikrog väg till grottan. Där fick vi börja med att öva på hur man skulle göra när man hissades ner.

Efter mycket om och men var det dags att hissas ner! Helt ensam skulle man åka 27m rakt ner för att nå grottans botten. Jag skrattade hela tiden verkligen. Det var alla känslor på en och samma gång kan jag säga!

Väl nere började vi vår färd genom grottan, vi gick genom trånga utrymmen, åkte gummiring, låg och tittade på lysmaskar som såg ut som världens stjärnhimmel och hälsade på ålar. Jag nuddade den faktiskt! As häftigt.

Såhär såg det ut med lysmaskarna!

hejhej!

squeeeeeeze

Vi satt på en sten, drack varm ananasjuice och åt choklad. Hur mysigt som helst. Varm saft påminner så himla mycket om när jag var liten!

Efter ca 4-5tim var det dags att ta sig upp. Hur?

Klättra!! Det var bara att klättra på. Med säkerhetslina som man inte fick nudda och det enda du hade att ta dig upp med var dina händer och fötter. Jobbigt, lerigt, halkigt men super kul!

Vägen upp!

I DID IT!

 

Därefter satte vi oss i bilen för att åka hem, stannade och hade matpaus mitt på en handikapparkering och sedan rullade bara bilen hemåt. Väl hemma somnade jag som en stock.

En helt sjukt bra helg. Fantastisk på alla sätt och vis. Jag har svårt att beskriva hur allt var, man måste nästan uppleva det själv. Men fantastiskt var det, det kan jag lova!

 

Nu ska jag alldeles strax sova. Måndagen är över och jag har vart så himla trött idag. Därför tänker jag sova tidigt så morgondagen inte blir så jobbig.

Ha en bra måndag världens bästa människor.

XO


27 nov. Surfingen!

Plötsligt var den fantastiska helgen över.

Jag antar att ni typ vill veta allt in i minsta detalj? Det är omöjligt. Jag skriver, och ni får fråga det ni vill när vi skypar nästa gång. Fine? Eller jag ångrar mig, jag tar nog en dag nu och en dag imorgon för min hjärna är för trött. Hihi.

 

Startar väl med lördag. Surfing på schemat!

Det var första gången för både mig o Erica och när vi vaknade var det storm ute. Härligt!  Efter mycket om och men åkte vi dit, fick dra på oss våra snygga våtdräkter (ja, för man är ju SÅ snygg i dom!) och sedan var det bara att börja, tillsammans med ca 15 andra aupairer.

Vi fick först lite introduktion på land och jag tänkte ”nä men detta kan väl inte vara SÅ svårt. Är man väl uppe måste man väl ändå vara uppe liksom”. Ops, det fick jag svälja rätt fort när vi väl satte fart. Det första jag ser är 1. EN MILJARD HÖGA VÅGOR 2. En tjej som fått brädan på näsan och blöder som in i attan. Bra start!

Att det var svårt att surfa fick jag ganska snabbt klart för mig, men hur svårt det var hade jag ingen aning om. Jag kan säga att det var, jätte svårt. Att överhuvudtaget ligga på brädan och kolla bakåt efter en våg, kunde vara svårt!

Nu låter jag supernegativ, men ni förståååååår inte hur kul detta var mitt i allt! Att bara kasta sig ut, inte veta hur det går och att försöka ställa sig upp var hur kul som helst verkligen! Wow vilken känsla!

Jag klarade faktiskt att stå upp två gånger tror jag, två kortisar. Men den känslan kan jag fortfarande känna. Vi hade tydligen ”tur” som fick det så himla vågigt dessutom, för då behövde vi inte sitta och vänta på en våg. Vi hade en våg som kom hela tiden och i slutet när det började blåsa upp ordentligt var det svårt att överhuvudtaget ta sig ut en bit kan jag säga.

Nej, något surfproffs kommer jag aldrig bli. Men gud va kul det var att testa på. Det var kul att känna hur det gick till och det var bara så himla härligt. Att dessutom få känna lukten av saltet, klibbet som blir och hur man verkligen luktar salt i håret var till och med underbart! En liten ”aha” upplevelse på hur otroligt roligt livet kan vara!

 

Efteråt åkte vi i alla fall hem, lite halvt frusna och min hostmamma föreslår att vi lägger oss i jacuzzin för att tina. Hur smart är inte hon?! När vi kom upp därifrån lite uppvärmda stod det två pajer redo och sedan var det bara att packa väskan för att åka in till stan! Väl där dog vi i min säng i lägenheten en stund innan vi började gå myrsteg till Erica. Så trötta och sega var vi. Somnade som en stock i Ericas säng, tio minuter in i filmen vi tänkte kolla på… och  det var min lördag.

 

Min otroligt braiga söndag får jag ta imorgon för klockan är halv elva och jag är mega trött. Imorgon kommer söndagens äventyr! Och lite bilder (typ två stycken) från surfingen kommer också imorgon. Det LOVAR jag. Ni har mitt ord!

Nu ska jag som sagt sova, och jag somnar definitivt med ett leende på läpparna!

XO


27 nov. Snabb update

Snabb update: Sitter i Ericas säng, jag har sån träningsvärk i kroppen att jag helst av allt bara vill ligga kvar och inte röra mig på hela dagen! Att ligga på sidan är omöjligt, aldrig haft så ont i bröstmusklerna (av någon anledning??)  MEN idag är black water rafting på schemat!!
Surfa var mega kul verkligen, men något surfproffs blir jag då inte :)
Idag iallafall blir det en tur under jorden och jag kan tänka mig att det är en trött tjej som kommer hem ikväll. Men sova kan jag göra när jag kommer hem igen!
Ha en bra söndag :) PUSS O KRAM

25 nov. fridayfridayfriday!

Och så var denna vecka över, fy vad skönt verkligen!!

Det har gått bra, jag har överlevt och trotsat min sjuka och jag fixade det! fredag kväll och jag mår bättre!

 

Nu ska jag alldeles strax åka och hämta Erica, vi ska väl köpa med oss lite gott och sen kolla film ikväll. En lugn kväll för att ladda inför helgen! Imorgon är den första surflektionen för oss och på söndag blir det black water rafting. Därför kommer jag inte uppdatera något förrens förmodligen söndagkväll!

 

Idag har jag i alla fall städat iordning, lekt med Sam, tagit det lite lugnt och sedan kom ÄNTLIGEN Jo hem! Lugn och ro igen (eller inte) och jag fick tillbaka energin så fort hon klev innanför dörren. Superhärligt! Dessutom gav hon mig ledigt halva måndag för att jag skött allt så bra. Jag bugar och bockar!

 

Jo hade med sig presenter till pojkarna och även till mig! De finns tydligen IKEA i singapore så hon gick in och köpte IKEA:s vanilj kex! Ska bli sjukt gott att mumsa på ikväll. Fick även choklad från Lindt (från Schweiz men ”de är ju nästan Sverige” enligt henne)

 

Nu ska jag gå ner och säga god natt till pojkarna och sen hämta min älskade vän.

Ha en fantastisk helg allesammans!:)

XO

Inte varje dag man får vara både pirat OCH lejon!

Mina kex! Och kolla förövrigt hur långt mitt hår blivit! hihi. kolla färgen dessutom, lite skillnad va?


24 nov, fruktfrukt bara massor utav frukt

Sitter och mumsar på min tredje clementin för dagen, min andra banan, lite vindruvor och jordgubbar. Idag har det bara stått frukt på schemat, och lite andra godsaker eftersom man får äta vad man vill när man inte mår bra, inte sant? Citronvattnet Erica, står jämte mig. Du behöver inte vara orolig…

 

Annars har det inte hänt något sen jag skrev faktiskt. Eftermiddagen gick fort vilket jag tackar gudarna för! Familjemiddagen gick bra även denna gång och ja, det mesta har gått bra idag, om jag ska vara ärlig. Nu börjar dock kroppen säga att den behöver sömn och ni förstååår inte hur mycket jag längtar tills klockan två imorgon då mamman kommer hem. Gud vad jag har saknat henne!!!

 

(en liten stick-i-mell, ni ska smaka jordgubbarna här. Herregud. Jag kommer komma hem som en jordgubbe tror jag..)

 

I alla fall. Imorgon är det fredag vilket jag också tackar gudarna för! Pengar på kontot, Erica kommer, mamman kommer hem. Kalas fredag helt enkelt.

 

Trots att klockan bara är tjugo i nio ska jag nu gå o borsta mina gaddar (när sista jordgubben är uppäten dvs) och sedan krypa till kojs. Eller nej förresten, jag MÅSTE kolla ett SATC avsnitt…vad ska jag göra när jag kollat klart?! Börja om på säsong fyra? Tror det!

 

Vad hade jag gjort utan Carrie Bradshaw? Att känna sig som henne ibland är det bästa jag vet. Tror Sarah vet jag vad jag menar. Eller?

Nu är det slut på skitsnacket.

XO


24 nov. Dött? Nej jag lever.

Nu tror pappa att jag är död, för jag har inte uppdaterat på HELA 1dag och 2 timmar! Shame on me…

 

Anledning var enkel: Jag var sjuk. Alldeles för klen och svag för att uppdatera. Dessutom, har jag uppenbarligen samlat på mig en tsunami av tårar som mamma fick ta emot på jobbet. (förlåt mamma!).

Så där fanns anledningen, jag har inte dött!  (även om jag trodde jag skulle det igår)

Jag somnade runt halv tio, som en stock! Och sov nästan ända tills klockan ringde. Vaknade i natt av att jag var så täppt i näsan så hela hjärnan höll på att explodera. Ni vet när man är så täppt att inte ens nässpray fungerar? Så var det.

Och likadant i morse men då hade i alla fall mr. Feber dragit sig undan liiiiiite.

 

Det skumma är att från armarna och neråt hänger kroppen med, det är bara huvudet som gör att jag blir så himla seg och inte orkar lyfta ett finger. Dammsugare stod och tittade på mig i två timmar i morse innan jag tog tag i den.

 

Jag har i alla fall hunnit med en lång skypedate med underbara Madeleine! Hon fick även vara med mig när jag bakade cupcakes. Jag har städat så det inte är SÅ stökigt tills Jo kommer hem imorgon och jag har faktiskt dammsugit. Klockan är redan ett (vart sprang denna torsdagen iväg????) och det är ynka 1,5 timme kvar tills jag ska hämta pojkarna.

 

Dock får jag bara med mig två pojkar hem tack och lov, eftersom den tredje är på playdate. Så förhoppningsvis blir det en lugn och skön eftermiddag. Kanske borde baka igen med dem? Eller nej, solen är framme nu så det får bli att gå ut en sväng. Mår nog jag bäst av också.

 

Nu ska jag vila lite. Hörs ikväll!

XO


huskur

detta är vad jag dricker nu. Det smakar inte mummakardermumma men jag hoppas att det hjälper mot min förkylning som inte vill släppa. Det ska tydligen vara "världens bästa huskur" så jag ger det en chans! Jag kan ju säga att jag redan känner hur jag stinker vitlök....
Har dessutom ätit gröt med clementin, banan och vindruvor till frukost. Nu ska vi bli friska. Det har jag gett mig satan på!

22 nov

Dagen blev bättre än vad jag trodde faktiskt!

Dock kan jag inte avgöra nu om det är min bränna jag drog på mig i solen idag som bränner i ansiktet, eller om mr. Feber är tillbaka. Svårt att avgöra, men hettar gör det i alla fall!

 

Idag har jag haft en himla lugn dag. Ingen städning blev det, dock ett besök på countdown där det slutade med att jag fick använda mitt svenska kort då smarthuvudet liza åker och tänker handla utan pengar på kontot! Sen åkte jag hem, tog mig en låååång dusch innan jag satte mig i bilen igen för att åka till Yasmin. Vi fick oss en go pratstund i solen (därav min bränna) och sedan var det snabba ryck hem för att hämta pojkarna. Tog med dem på en glass för att fördriva tiden lite och sen var det en helt vanlig eftermiddag i familjen Burgess hus. Lek, stoj, kladd, skratt och tårar! När Matt kom hem fixade jag maten till ungarna (läs; tog ut maten ur frysen och värmde den) och därefter var det samma visa som varenda kväll. Nu är klockan redan tio vilket betyder att datorn ska vara avstängd och jag ska ligga o sova.

Vi fick en sen middag, och tro det eller ej! Men Matt lagade mat!!!! Han kallade det för ”matts amazing mince” och jag vill påpeka att det var som spagetthi köttfärssås, fast tusen gången starkare. Det var inte mammas med grädde i direkt. Onej. Jag vet att han gillar stark mat men nu kändes det som om han tappat chiliburken i eller något.

Kanske är därför jag är så varm?

 

Näsan började i alla fall rinna, vilket var bra! Förkylda liza har nu insett varför ögonen kliar så mycket dessutom. Pollen. Kul! Imorgon blir det en tur till apoteket igen för att hitta nån snabbkur. Jag vägrar klia i ögonen mer. De är helt röda och Matt frågade tusen gånger idag om jag var ledsen…

 

Nåväl, en bättre dag fast kroppen inte är helt hundra någonstans. Jag lovade Erica att dricka massa glas med citronvatten vilket jag älskar så det var inget svårt. Imorgon ska jag vräka en hel citron för att bli frisk till helgen då ENBART roligheter ska göras! Pengar ska brinna, men ha kul ska jag!

 

Något annat bra tips på en snabb huskur mot bonnasnuva?

Nu ska jag borsta gaddarna och sen sova. Lär slockna en minut in på SATC avsnittet men det kanske det är värt.

 

Inte för att jag vill göra en avundsjuka eller så men idag hade  i 25 grader och strålande sol, såg på vädret förut att det blir samma väder imorgon. He-he.

Ha en bra dag!

XO


21 nov

För en gångs skull skriver jag: En mindre bra dag.

Ja, denna dagen har verkligen vart mindre bra. Jag vaknade ändå på bra humör men det förstördes ganska snabbt när jag insåg hur mycket jag hade att göra. Huset var vänt upp-och-ner. Pojkarna var trötta och det var jag också.

 

Jag körde dem i alla fall till skolan, kom hem och åt frukost. Sedan var de ju bara att ta tag i helgens alla kläder som skulle bli tvättade, playroomet som var ett…jagvetintevad och resten av huset. Jag hann ta en promenad med Gwen och vila 10min för att få bort huvudvärken innan det var dags att hämta Sam. Han var, som tur var; väldigt enkel. Vi lekte med Play Doh, läste böcker och sen kollade han på TV och vips så kom de stora pojkarna hem från simningen.

 

Det låter som om dagen var rätt smärtfri, men i min hjärna har det varit kaos och de känns som om jag fått tillbaka förkylningen och febern som så gärna ”kommer-och-går”.

Idag blir det tidig sängläggning och imorgon är det bara att ta nya tag. Jag har i alla fall avklarat en av fem dagar. Bara fyra kvar!

 

Imorgon är det ju egentligen min städdag men jag förtjänar att ha lite kul istället så jag ska åka och handla (för det är ju SÅ kul…not) och sen åker jag och träffar en tjej som heter Yasmin. Om det blir någon städning eller inte, det får vi se.

 

Så, ha en bra dag önskar en lite nere Liza. Som nu ska sova bort både förkylningen, orkanen i hjärnan och alla andra dåliga saker.

Hejsvejs!

Tomten har fått mer paket och en ren, och starbucks har fått sina jul-muggar. Lite julstämning får jag även om man kan gå i shorts och linne vissa dagar.


20 nov

söndag kväll.

Varför går alltid helger så fort? Inte för att jag inte vill ha veckodagarna, utan för att helgerna alltid är så roliga och dagarna går så fort!

Denna helgen var så himla skön.

I fredags stannade jag i Kumeu för att plånboken behövde det. Somnade tidigt och fick sova ut verkligen!

 

På lördagen fick jag som tur var skjuts in till stan! Mötte upp Josefin och en tysk och tog bussen till en festival! Som potatisfestivalen med massa olika små stånd och hoppborgar, fast dubbla antalet personer.  När jag kom hem därifrån mötte jag Erica, vi strosade runt innan vi insåg att vi hade för lite kläder på oss och gick hem. Vi bastade, hade ansiktsmask, hårinpackning osvosv och gjorde oss kliniskt rena även denna helgen. Hur skönt som helst! Därefter tjockade vi oss med chips och godis innan vi somnade.

Imorse vaknade faktiskt Erica först (POÄNG TILL MIG!) och vi gick ut för att äta frukost. Frukosten blev…BURGER KING! Vi slog två flugor i en smäll och körde lukost. Lunch+frukost = lukost. Perfekt. Sen gick vi bara runt runt runt, kollade på triathlon som var genom stan, skrattade åt människor och ja, gjorde ingenting. Bara njöt av solen!

 

Nu sitter jag här, kollar på ett klipp som Erica visade mig, om och om igen. Det är så himla fantastiskt. Det finns så många hjältar i världen, här är en : http://www.youtube.com/watch?v=UH943Az_lPQ&feature=feedf

Det är en pappa vars sons största dröm är att göra ett triathlon. Problemet är bara att pojken är utvecklingsstörd och dessutom sitter i rullstol…vad som händer får ni kolla själva. Varning för gåshud och tårar!

 

Nu ska jag göra en liten fruktsallad igen, det är så himla gott. Sen ska jag faktiskt krypa till kojs. Imorgon börjar ju mitt liv som ”mamma liza” på riktigt. Jag ska nog klara en vecka, jag hoppas det i alla fall!

Hoppas ni haft en bra helg också :)

Saknar er!

XO


Happiness

Idag tror jag på ordspråket ”efter regn kommer solsken”.

 

Kanske för att jag har lite vin i kroppen, kanske för att jag är så himla glad över att jag är här. Kanske för att jag träffat så många underbara människor och kanske för att jag bara älskar detta livet så himla mycket.. Och kanske för att jag vet att jag har hela världen framför mina fötter, och kanske för att jag inte har en aning om vart de kommer tamig någonstans. Eller kanske för att jag bara är…lycklig?



still 18nov

Tredje inlägget på typ..20min. Rekord!
Men jag måste bara visa, har man inget gott fredagsmys hemma tager man vad man haver.
Okej att det är burk-ananas. Men ändå, Smakar sommar. Det är snart sommar. och jag älskar frukt. Färska jordgubbar, vindruvor, banan och ananas. Mummakardermumma.

bildbomb nr 10. En liten sådan.

Här är mina fina listor! Varje veckodag, lunchbox-lista, vad som finns i kyl/frys att ge dem, samt telefonnummer. Hur bra på en skala ett till tio är inte detta? :)
Vi målade pojkarna med gatkritor. Gud va det är kul att måla med gatkritor. hihi
Tänkte ladda upp världens sötaste film på Sam, men det fungerar inte så jag får lösa det på något annat sätt!

18nov

Jag trodde aldrig den här dagen skulle gå over. Men det gjorde den och nu sitter jag och väntar på att pojkarna ska sova så att jag kan få gå och ta lite glass. Vi vill inte mer tårar ikväll kan jag saga.

Fast egentligen har det inte vart SÅ mycket tårar. Det var mest att de blev så himla trötta och hungriga och ja, vem är på bra humör då? (ni som känner mig, svarar förmodligen: inte du i alla fall!)

 

Dagen började med att jag försov mig och fick lite panik. Uppe ur sängen var jag snabbt i alla fall!

Idag flög ju Jo till Singapore och ska vara där en vecka och jag var själv hemma med Sam tills de var dags att hämta pojkarna. Sedan var det de vanliga, afternoon tea, lek och stoj, middag och nu är det snart sängdags.

Allt har gått förvånansvärt bra idag och mitt och Matts teamwork fungerar perfekt!

Vi har dock fått VÄRLDENS listor på allting som lite fusk... Var dag har sin lapp, ungefär. Underbart och jag älskar det!

 

Så nu hoppas vi på att denna vecka blir bra, smärtfri , går snabbt och ja…ni förstår.

Dock, innan dess är det helg och jag har faktiskt fått ledigt imorgon och på söndag TROTS att detta skulle bli min ”jobba-för-sydney” helg.  Ibland har man tur!

 

Nu ska jag lägga upp lite bilder så ni kan få se mina fina listor bland annat, sen ska jag ta glass och kolla på en film. Imorgon blir det stan, fixa lite grejer och sedan kommer Erica till mig! :)

Ha en bra fredag :)

XO


17 nov

Jag ber om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen. Det har varit full rulle från morgon till kväll med tvätt, köpa matvaror, skriva listor och gudvadvetjag. Imorgon åker Jo och därefter blir det jag som blir hönsmamman.

Mamma Liza till er tjänst!

Får visa er listorna imorgon, de är rätt roliga faktist. Men nu ska jag sova, hoppas att dagen går fort imorgon och att lördag-söndag går långsamt.

Jag lär vara död lagom tills Jo är hemma.

Wish me good luck!


15 nov lovely day!

Vilken himla bra dag! Jag har hunnit med SÅ himla mycket och dessutom har det vart kanon bra väder!

 

Jag har hunnit tvätta ca 3 tvättar, hängt ut, sorterat, städat toaletten, gått en promenad med Gwen och sedan åkte jag med och hämtade pojkarna, köpte glass, kom hem, lekte med Gwen, tvättade henne, jag hjälpte till med att rensa lite i rabatten och sedan var det middagsdags för pojkarna.

De sitter nu i soffan, äter sin kvällsbanan och snart är det läggdags. Då är det dags för mig och Jo att ha våran (som nu blivit en liten vecko-tradition) girlsnight som består av någon mat som Matt inte tycker om, samt Downton Abbey och lite glass.

Jag kommer definitivt somna gott ikväll eftersom jag tvättat mina lakan idag och renbäddat. Finns det något bättre än att gå o lägga sig i en renbäddad säng?

 

Jag längtar till torsdag då blir det en trip till apoteket för att införskaffa lite saker för pollen. När Jo klippt gräsmattan går jag runt o toknyser (vilket hon gjorde igår) PLUS att de klipper träden lite längre upp på ”gatan” så jag måste få stopp på mitt nysande. Pollen och jag är inte nå vidare bra vänner! Jag vägrar dock gå till doktorn och få något därifrån eftersom det är tokdyrt och de ger ju antibiotika för vad som helst…

 

Måste egentligen köpa mer solkräm också för idag fick jag verkligen inse hur stark och farlig solen är här (ozonlagret är tydligen supertunt just över nya zeeland). Man kan tydligen bara vara ute i solen högst elva minuter utan solkräm innan man blir kokt. Jag gjorde det felet idag. Jag tänkte bara att ”jag ska bara äta min lunch lite snabbt och eftersom det är så fint väder sätter jag mig ute”.

AJABAJA. Mina armar är lite kokta och jag fick springa in för att ta på solkräm eftersom vi skulle vara ute resten av dagen. Jag lärde mig en läxa i alla fall!

 

Nu måste jag sluta skriva blaj för det är ändå inget intressant att läsa. Dagen kan sammanfattas med ett ord: fantastisk.

Åh, juste. Jag fick mitt november-paket av mamma idag också! Det innehöll enbart nödvändiga saker; trosor, knäckebröd, ett brev och knästrumpor! Perfekt faktiskt! Tusen tack mamma! Det var verkligen vad jag behövde :)

 

Nu ska jag borsta Jacobs tänder!

Ha en bra dag. XO


Bildbomb nr 9 Forts. helgen (och lite måndag)

Detta är LITE skumt kan jag lova...
bara...härligt!
fina Erica!
jag målade en hoppa-hage idag! hihi
"this is your toilet..." Thank you Sam!
Klart att sveriges flagga måste målas!
Tyckte det var så gulligt. jag var med på familjebilden!

14 nov

Jösses vilken dag. Fantastisk dag om jag ska vara ärlig!

Måndagar brukar ju vara veckans jobbigaste dag då Sam är hemma hela dagen med mig och de stora pojkarna har simning. Men nu blir det ändring på det!

Sam ska börja gå till countrybears på måndagar! I alla fall till ett-två på dagen. Det vill säga: En extra dag att städa/pyssla iordning på!

När Jo åkte med pojkarna imorse bestämde jag mig för att äta frukost, städa playroom, lägga i minst två tvättmaskiner (det är inte lite tvätt efter helger) och sedan ta en promenad med Gwen. Min geniala plan gick sönder när jag plötsligt ser en vit bil utanför porten. SHIT! Min kontaktperson var här! Jag hade totalt glömt av att hon skulle komma (Jo också!) och det var rena turen att jag såg bilen eftersom jag var uppe och städade och inte hörde porttelefonen ringa.

 

Hon var här i ca 45min och vi gjorde väl inte så mycket, hon kollade mest läget och hjälpte mig lite med learning storyn som jag ska göra om Sam varje månad. ÄNDÅ sprang tiden iväg och plötsligt var klockan elva och allt var fortfarande världens mess.

I samma veva kom Jo hem från mataffären och sjuttioelva kassar skulle packas upp. Stressad tjej? Japp!

Jag hann i alla fall med allting, tvätten är sorterad och jag har tillochmed hunnit städa min egen garderob idag!

 

Nu sitter jag och väntar på att Jo ska komma hem från hundträningen så vi kan planera morgondagen, sedan ska jag faktiskt gå upp på mitt rum o mysa ner mig i sängen.

Hon åker ju till Singapore på fredag vilket betyder att jag har hand om pojkarna nästan ensam nästa vecka. Matt ska försöka jobba hemma så mycket han kan… Men jag känner på mig att det kommer bli tufft ändå! Jaja, en utmaning det också :)

Ha en fin måndag och hoppas mina bröder är tillbaka hela och rena från Berlin?!

Love you!

XO


13 nov

söndag.

Det är så skönt att den där söndagsångesten inte finns där varenda söndag kväll. Det var ju något av det värsta med skolan – Söndagsångesten.

Nu är det snarare att jag nästan längtar till att en ny vecka ska börja för alla veckor ser olika ut och dessutom blir det ju snabbare helg om veckan sätter igång!

 

Idag har det i alla fall varit den skönaste söndagen ever sen jag kom hit! Vad gjorde vi Erica? Ingenting!

Vi (eller Erica) blev väckt med skönsång från youtube runt elva. Vi segade och städade iordning lägenheten och gick sedan ner till hamnen för att äta frukost. Spenat och fetaost rulle utan fetaost och en smoothie! Vi satt där ett himla bra tag innan vi gick vidare. Vi bara lunkade på! Efter lite fönstershopping gick vi och köpte oss varsin cola och lite smått o gott och gick till vår älskade Albert. Det är vår älskade Albert park. Vi bara la oss på gräset, pratade, halvsov och skrattade…

 

…Tills det var dags för mig att pallra mig upp i lägenheten. Min älskade hostfamily hade vart o simmat i poolen och vi hade bestämt tid. Sen åkte vi hem, åt tacos (eller burritos som de säger här) och nu sitter jag här i sängen och tänker sova tidigt! Det blir ett SATC avsnitt och sedan får John blund hälsa på mig!

 

Hoppas ni får en lika skön söndag som jag hade!

Puss älskar er


Bildbomb 8. Helgen!

Zoo med Sam - Fredag
Tandemcykling med AuPairLink - Fredagkväll
Myskväll. Vi hittade våran pizzaaa!

12 november

Fortfarande lördag och gud vilken härlig dag!

Erica kom hit vid ett, vi gick en runda på stan för att inhandla nödvändiga saker och sen åt vi lunch!

Eftermiddagen spenderades i lägenheten för att slinga hår och sedan gav vi oss ut för att köpa pizza, och vet du mamma? Vi hittade take-away pizza! Dock var de liksom, panpizza som var fryst och som de bara värmde men det var gott ändå! Jag har testat nya zeeländsk kebab och sveriges kebab är fortfarande bättre.

Kvällen har spenderats i bastun där vi gjort oss kliniskt rena från alla döda hudceller och baciller och nu sitter vi nergosade i soffan med chips, godis och varsitt glas vin. Rena och fräscha!

Ansiktsmasken är precis borttvättat och det var längesen jag kände mig såhär ren.

 

Det blev en icke-expensive dag och jag är kalas nöjd!

Imorgon kväll när jag ändå inte har något för mig får ni bilder från helger, men än så länge få ni njuta av fina bilder på mig och erica!

Hoppas ni får en bra lördag och att ni inte är allför bakis!

Puss

Update: Vi sitter o kollar på TV, Erica sappar och går förbi "maori television där det visas en svensk film med engelsk text...det kändes inte lite skumt!


2 månader <3

12 Sep, vilket betyder att det idag är exakt 2 månader sedan jag lämna den lilla hålan Sverige. Har verkligen insett hur stor världen är, fast ändå så otroligt liten!

 

De har utan tvekat varit de bästa 2 månaderna i mitt liv och jag ser fram emot resten. Jag har bara roligheter att se fram emot dessutom!

Att jag nu gjort en tredjedel av min resa vill jag inte tänka, jag vill inte åka hem än. Och jag vill inte tänka ”jag är snart hemma” för jag vill inte vara hemma, inte än på ett tag i alla fall!

 

Jag firade mitt hittils 2månader långa förhållande med Nya Zeeland med färska jordgubbar på sängen imorse. Jag älskar mitt Nya Zeeland. 2 månader, och mer ska det bli!

Nu ska jag snart ner o möta Erica, sen ska vi ha en icke-expensive dag (önska oss lycka till!)

 

Jordgubbarna här är förövrigt gigantiska, och super duper goda kommer förmodligen komma hem som en jordgubbe…stor, röd och tjock! Hoho.

Sov gott på andra sidan jorden! Så ska jag fortsätta fira!

Puss och kram


11.11.11 dock inte klockan 11.11.

Haha, jag hade inte tänkt uppdatera om dagen, eftersom jag är trött. Men jag gör det enbart för att jag ville kunna skriva rubriken! Hihi.

 

Nåväl, fredagkväll och jag är inte ute o partar utan sitter med värmedynan på i sängen i lägenheten.  Lyssnar lite på go musik, skypar och funderar snart på att sova faktiskt.

Dagen har varit fantastisk. Zoo-tripen var underbar och jag har aldrig riktigt insett hur STORA giraffer (tillexempel) är!! Det är enorma?!

Vi såg så himla många roliga djur och Sam var så otroligt duktig som gick o höll mig  i handen hela tiden! Inte en enda gång klagade han och det måste ju vara positivit…eller?

Sedan fick jag i alla fall skjuts in till stan där min hostmum till och med köpt lunch till mig! Väldigt snällt av henne!

Jag åt den snabbt och sedan gick jag ut på stan innan jag skulle ta tåget till Nanna. Hängde hos henne, och sedan kom Amandah. Vi åkte tillsammans till Mission Bay och skulle cykla tandemcykel med AuPairLink. Haha, herregud vad roligt det var! Ni ska få se bilder, det lovar jag!

Kanske kanske kanske att jag lägger upp något imorgon (om inte Erica tar all min tid imorgon..höhö)

 

Nu ska jag faktiskt krypa ner för ett Glee avsnitt eller kanske ett SATC avsnitt och sen ska jag sova sova sova. Drömma något sött och försöka sova länge imorgon. Låt oss se hur det går!

Ha en bra dag och ha det så kul o Berlin mina älskade bröder!

XO


10 nov

Jag skulle ha en ”ensam-dag” här hemma idag. Jo och hennes mamma skulle åka o shoppa och alla barnen var på skola/daycare. Skönt tänkte jag, men inte då!

När man är ensam börjar man alltid tänka, tänka,tänka. Något vi i min familj är alldeles för bra på. Hemska saker också. Dessutom hade jag drömt en jobbig dröm och jag bara kände en miljard tunga stenar på mina axlar.

TUR då att jag har sådana otroligt underbara systrar som vet exakt va de ska säga vid dessa tillfällen!

Tillslut bestämde jag mig i alla fall för att gå en runda, strunta i allt och bara gå.

Det slutade med att jag gick runt blocket och sen tog jag en till promenad med Gwen.

Tvättade hunden, dammsög köket, städade toan (låter som jag gör det varje dag…) och sen åt jag lunch.

Pojkarna kom hem och vi lekte innan vi faktiskt åkte ut på middag!

De har pratat ända sen jag kom hit om att få visa mig ”the fire place”.

Så, bilen gav sig av och som vanligt åt jag för mycket! Nu sitter jag proppmätt och supertrött i min säng och tänker somna om en sekund. Jag måste ha all energi jag kan imorgon när jag ska ta med Sam på Zoo! Hoppas det går bra och att även han håller humöret uppe…

Wish me goodluck!

 

Ha en bra dag. Love


9 nov

Good evening friends and family!

 

Jag har nästan inte gjort något idag förutom att dammsuga och gå ut med Gwen, så det är synd om skriva om vad jag gjort.

En rolig sak har gjorts i alla fall.

Klicka på länken (http://www.caveraft.com/blackwater-rafting/ ) och läääs. För Liza, med sin rädsla för mörker och trånga utrymmen HAR bokat black water rafting!!!!!!

Nej, jag kan inte tro det heller men jag ska minsann övervinna min rädsla.

 

Som sagt, det var det mest intressanta som hänt på hela dagen! Nu regnar det igen och jag ber med alla kroppsdelar om att det är fint imorgon. Då ska jag minsann sola lite.

Jag har verkligen ingenting att skriva..hm… nä, hjärnan är för en gångs skull TOM.  Eller nej men det jag har där är inget jag tänker skriva offentligt.

 

Nu ska jag krya till kojs och lyssna på regnet och Adele. Hoppas ni får en bra dag och att ni inte glömt mig. Jag lovar att skriva något lite mer intressant när det dyker upp.

Puss på er


9 nov

Reflexpär trotsade vädret och gav sig ut!

8 nov

Oboy! Vilket vackert väder, solen skiner idag!

Ni vet den sången, ni ska höra när Nanna sjunger den som faktiskt pratar skånska på riktigt. As ballt.

 

Nåväl, här sitter jag och väntar på bättre tider. Nej inte alls, jag väntar på att det ska bli full rulle när pojkarna kommer hem från skolan och Sam från countrybears.

Jag har gjort så himla mycket idag (fast ändå inte).

Jag har såklart städat eftersom det är tisdag. Jag har gått runt blocket och jag har faktiskt bakat cookies. Super goda blev dom! Hoppas barnen tycker om dom men med tanke på hur lite choklad det var tror jag Josh kommer vara skeptisk, speciellt eftersom han ÄLSKAR choklad.

 

Bara för att jag har energi över och för att ingen ändå är inne på skype (mycket förståeligt med tanke på klockslaget) så funderar jag på att dammsuga så jag slipper det imorgon, fast å andra sidan har jag nästan inget att göra imorgon. Vilket i-landsproblem?

 

Annars hålls det på att planeras en del. Det är weekends efter weekends som ska fyllas med roliga saker. Den 26:e är det tydligen surfskola och jag hoppas jag är där! Den 27:e åker vi tjejer till Waitomo (stavning?) och gör roliga saker och sen är det inte långt kvar till Sydney!!!!!!

Men innan dess ska jag jobba in en kompensationshelg. Fast dock sa min hostmum idag att Matt förmodligen inte behöver mig under helgen så vi får se. Blir ju enkelt om jag ska jobba in Sydney, fast jag är ledig. Haha. Återstår att se!

 

Ikväll är det girls-night och vi ska äta lax. Can´t wait!

Annars hade jag inget nytt. Nu ska jag gå ner o se vart Gwen är, hoppas hon inte rymt. Vår gate är trasig så den står helt öppen. Imorgon kommer det förhoppningsvis gubbar o fixar till den. Gud vilka ointressanta saker ni får veta just nu :)

 

Nu ska jag kila ner o leta efter min gosevovve.

Puss på er!


7 nov

Detta är så himla sjukt, men jag satt precis och kollade igenom min blogg och tänkte att det var så himla konstigt att JAG har en blogg? Jag som aldrig velat visa någon vad jag skriver. Hm. Dessutom har jag LITE tappat greppet om vilka som läser den, Kan ni inte ge mig ett hum? Annars blir det nog lösenordsskydd. He-he.

 

Nåväl. måndag idag vilket innebär MASSA jobb. Och skratta inte åt mig nu för måndagar är faktiskt väldigt mycket jobb. Sam är hemma och Jo gör sina ärenden på måndagar.

Denna måndagen började dock inte som någon annan. Gwen (hunden) var sjuk och hade…ja…haft diarré hela natten. Det var kaos och det luktade bajs överallt. Hunden mådde absolut inte bra och hela morgonen fick jag sitta och försöka lugna ner henne medans hon skakade och ja, inte mådde bra! Plus att Sam ville leka.

Hon mådde bättre runt tolv i alla fall och jag och Sam har lekt hela dagen med allt möjligt. Vi har vart i playroom och inte alls städat iordning det som vi skulle. Vi har ätit massa jordgubbar och målat. Han målade sin familj för första gången idag! Kan visa er ett kort sen. Blev så himla glad när de stora pojkarna kollade på teckningen och sa ”Men liza, du är ju inte med på bilden”. Då dog jag lite.

 

När pojkarna kom hem och det gjordes läxor, lagades mat och spelades spel innan vi åt familjemiddag för första gången på år och dar! Min favorit dessutom; Pasta med röd pesto, kycklig, spenat och svamp! Till efterätt: MERA JORDGUBBAR.

 

Nu sitter jag här och har inte riktigt något att göra. Klockan är bara tjugo i åtta men jag funderar på att fixa allt jag ska på datorn och sen bara sova. Skönt!

En liten sak bara, jag kan inte komma på vad det är på svenska: Icing sugar???? Eller har vi ens det? Åh snälla hjälp mig!

 

Ni får en till liten bildbomb idag, för dagen har vart så rolig och fin. Så nu har ni MASSA bilder. Bra va?

 

Hoppas ni får en fin måndag i alla fall. Kan sarah vara snäll och boka mig i sin kalender förresten? Gärna på morgonen…eller nej, DIN måndag KVÄLL? Annars får du boka in mig på din morgon runt 9. Säg till dina arbetskamrater att det är ett riktigt viktigt möte. Hihi.

 

Ha det bra mina vänner. Puss

Detta vaknade jag till imorse...

"this is me, and this is my dad" Sam, 3år.

Haha!


Bildbomb 7 - Rangitoto

En liten bildbomb från Rangitoto
keep on walking, keep on walking..
PÅ TOPPEN! wihu!
Utsikten. TYvärr var det ju ganska disigt och liiite duggren men...
Sedan blev det djungel...
Jag, med min räsla för mörker och min lilla klaustrofobi gick in i en grotta som var kolsvart. Rätt stolt över mig själv!
Nanna lekte jesus...haha
Haha, Ni får gissa själva vem som körde....KAN det vara gubben? Ja det kan det! Roligt var det iallafall. Och skumpigt. På sidorna kan ni se det som Erica inte trodde var sant, stenar från lavan. haha. Tänker på Teneriffa, det där kortet därifrån när vi lyfter stenar. Remeber?
Så, vad tycker ni? Fint? Det var fint även om jag inte är någon duktig fotograf!

6 Nov - Rangitoto

Klockan är 20:36 och jag är så trött så jag dör. Helgen är över och den har varit så himla..bra!

 

Idag har jag varit på Rangitoto tillsammans med Amandah, Nanna och Erica. Detta är alltså en vulkan ö som man kan typ vandra på. Dagen har bara varit komisk och så himla rolig verkligen! Vi möttes vid båten och när vi sedan kom till ön började vi våran färd mot toppen. Jag var (såklart) den första som klagade på att det var jobbigt att gå. Haha.

Efter kanske 1,5-2tim var vi uppe och herrejösses vad fin världen kan vara! Ni ska se asså. Det var värt alla steg man kunde ta! På toppen möttes vi av en himla blåst och lite duggregn men vi satte oss ändå ner för att äta lunch. Sedan vandrade vi vidare, in i en grotta, vi vandrade upp och ner och tillslut kom vi fram till Rangitoto Wharf. Där skulle vi spendera resten av timmarna tills färjan skulle ta oss hem. MEN – tacka världen för bra människor!! När det endast var 30min kvar tills färjan skulle gå kommer det två killar och frågar om färjan verkligen går från Rangitoto Wharf eftersom det var en gubbe som sa till dem att man var tvungen att gå till andra sidan av ön (där vi tydligen hoppade av). Vi tänkte att de hade fel och bestämde oss för att stanna tills vi insåg att ”hm, här har vi ju faktiskt inte vart förut” och ingen (Trots att Erica påpekade av någon anledning att hon kände igen sig på vägen) kände absolut ingen sig!

Tillslut kom det en vagn som var som ett turist-tåg, Guidad tur och vi frågade gubben som körde. Svaret var : Ni är på fel sida av ön, kan ni inte läsa kartan? Lyssnade ni inte på va de sa på båten? Kan ni tala om för mig vart flytvästarna finns på båten så ser vi om ni lyssnade?

Trevlig kille? Nej.

Vårt problem var: Vi var på HELT fel sida av ön, det skulle ta oss 1,5timme att GÅ till den rätta sidan och sista färjan gick hem 17.00. DVS : vi hade inte hunnit!

Vi frågade gubben snällt om vi fick åka med (vi fyra, två killar och ett par) och då behövde vi betala 2dollar var för att få åka med. Förmodligen stoppade han pengarna i egen ficka. Så, vi hakade på en surgubbe som gjorde narr av oss hela turen MEN vi hann i alla fall till färjan. och det var längesen jag skrattade så himla mycket

 

Detta låter som världens tråkigaste historia men ni kan inte tänka er hur kul det var. Fyra trötta tjejer som hade vandrat heeela dagen och bara ville hem. Och så har man gått fel. Men vilket äventyr det var och harrejösses va kul vi hade det. Jag får förklara mer över skype till var och en av er för jag insåg att det gick inte att skriva om hur kul det var!

Nåväl. Jag orkar inte skriva mer. Jag tyckte bara det var så himla roligt fast när jag läsr det nu igen inser jag att det inte lät som om det var så  kul, fast det var det. Eller hur girls?

 

Nu har min thaimat lagt sig tillrätta i magen, jag ska hoppa in i världens snabbaste dusch så jag slipper lukta lava/skog/svett/äckligt och sen ska jag ladda inför en ny vecka med sömn. Det behöver jag. SÅ HA EN BRA DAG OCH GLÖM INTE ATT JAG ÄLSKAR ER.


5 Nov

Lördagen den femte november spenderas i soffan till Americas next topmodel och fyrverkerier utanför. Det smäller inte LITE kan jag säga!

 

Idag vaknade jag först vid åtta (såklart) och var superhungrig! Åt frukost och lyckades somna om till slutet av lejonkungen2. Vaknade vid halv tolv (hör och häpna!) och skypade med diverse folk. Sedan traskade jag iväg till ett av alla miljontals busstopp. Enligt google fanns det en supermarket vid en park så jag tänkte, ”varför inte chansa?” Busschauffören hade inte en susning om vad jag pratade om men google var på min sida och tillslut hittade jag vad jag skulle ha! Väl hemma igen började jag fixa lunchen till morgondagens utflykt och därefter ringde niclas på skype. Gud, tiden bara flög iväg och plötsligt var klockan sex på kvällen! Stackaren kommer nog vara trött när han vaknar…

Jag sprang i alla fall till warehouse för att köpa solkräm (SNÄLLA SÄG ATT DET ÄR SOL IMORGON OCH INTE REGN) och sedan gick jag till gymmet eftersom energin var på topp!

Jag tog vääärldens längsta dusch och nu sitter jag här i min sköna soffa. Erica droppar in om en timme och sen ska vi göra oss redo för morgondagen. Besöka en vulkanö låter väl inte så tråkigt?

 

Hm. Och där insåg jag att jag beskrivit min dag i minsta lilla detalj. Vilken otroligt ohändelserik dag ändå?

Jaja. Dagen sprang iväg och nu är redan lördagen över. Sjukt.

Nu ska jag fortsätta kolla innan Erica kommer. Ha en fantastisk lördag! Lovar att ta massamassa bilder imorgon, om det är sol och fint!

Håll en tumme för vädret åt mig tack!

 

Puss på er


Live from Starbucks.

fredag. Äntligen äntligen fredag. Matt var inte i lägenheten utan ute på något ärende så jag tänkte, varför inte gå och ta en latte på mitt älskade starbucks? Sagt och gjort, här sitter jag nu som en riktig turist med mina väskor omkring mig .

 

Jag är så himla glad idag. Säg någon dag jag inte är det i och för sig men ändå. Jag är så glad att jag tog chansen och bara åkte hit. Att jag har kommit till en sån fantastisk bra familj och har så sjukt bra vänner omkring mig. Självklart skulle jag förstå redan innan jag åkte att vännerna i Sverige förmodligen skulle falla bort lika snabbt som löven faller. Det är verkligen som alla sa innan jag åkte – ”de äkta vännerna kommer finnas kvar” och redan NU, efter ynka 2mån har jag insett vilka jag kommer hålla fast vid och vilka som jag kommer släppa. Och det känns skönt, så jag inte slösar energi på onödiga saker.

 

Jag har lärt mig så himla mycket redan, om mig själv, om andra, om livet. ALLT. Jag har kommit på hur man verkligen njuter. Vilket jag gör nu. Jag sitter på starbucks, dricker min latte i min ensamhet och GUD VAD SKÖNT DET ÄR. Ni kanske tror att jag lever i himlen och ja, det tror jag också ibland. Även om jag har mina dåliga dagar här så slutar det ändå alltid att jag somnar med ett leende på läpparna av någon anledning. Kanske för att jag helt enkelt är så himla lycklig? Kanske för att det nu var min tur att få uppleva lycka? För detta, detta ÄR verkligen så som livet ska vara ibland. LYCKA.

 

Massa blaj men gud vad skönt det är att bara sitta här . Jag som alltid har velat planera och inte vart den största spontan-tjejen har ingen aning om vart mina fötter kommer ta mig ikväll och bara det, är så himla skönt. Jag är nöjd så länge jag får mitt glas vin. För efter en lång vecka förtjänar varenda kotte något gott. Det får bli Fat Bird från min lilla kines uppe på hörnet igen. (Fat bird är en vinflaska för er som inte förstod det)

 

Förlåt för att jag öppnade min hjärna. Men vi alla har säkert våra små lilla filosofi-dagar när man skulle kunna skriva en bok om precis ingenting.

Nu ska jag dricka upp min latte, fortsätta göra det jag älskar – kolla på människor!

Sedan ska jag gå upp i lägenheten och bege mig till gymmet/poolen för att få röra på mig. Då förtjänar jag definitivt något gott.

 

Glad fredag på er där hemma. Jag älskar er. Jag saknar er och ni är världens bästa. Glöm inte det.

Puss :)


Still 3 nov

What a day! (känns som om jag säger ofta?)

Idag har det varit en otroligt konstig dag, fast bra ändå! Jag har ibland haft tårarna i halsen och i nästa sekund velat springa o bara sjunga...

Den startade bra iallafall . Pojkarna var super duktiga vid frukosten och utan fight hoppade de in i bilen! Runt kvart i tio kom ju då Nanna och vi gick på promenad. När hon åkte gick på ännu en promenad med Gwen så min rumpa kommer ju vara så gott som död imorgon. Men struntsamma.

Sen hade jag lunch, pojkarna kom hem med en extra kompis och guuud va bra de lekte. Tack o lov! Jag var trött, mina ben värkte och jag var inte alls på humör. Från att ha världens energi till…ingen energi alls! Vad hände där?! Sen var det bara att ge barnen mat och nu ligger de äntligen och sover (eller ja, Jo säger god natt till den sista nu…)

 

Nu sitter jag och kollar Masterchef Australia finalen i alla fall. Vi ska strax äta kvällsmat och sedan ska jag gå upp och försöka somna tidigt. Imorgon är det äääntligen fredag, jag har fått veckopeng och ja. fredag helt enkelt!

Förövrigt har det varit strålande sol och KOKHETT idag. När jag var på min andra promenad kändes det som om jag gick inne på universum i detdär regnskogs-rummet ni vet.Fast inte lika fuktigt. Dock ösregnar det nu, så jag  antar att det inte bara är Sverige som har otroligt växlande väder utan aaalla länder. Nu kom dessutom vädret på tvn och det ska bli regn, sol och vind. Som vanligt då! (De har förövrigt vädret som en reklampaus, perfekt!)

 

Nåväl, hade verkligen inget intressant att säga så ja, det blev en massa blaj. Har ingen fantasti längre för på dagarna gör jag ofta det samma nuförtiden. Nästa vecka blir i alla fall rolig. I alla fall fredag! Först ska jag på Zoo med Sam, och sen på cykling/picknick med auparlink. I´m looking forward to it!

 

Nu ska jag sluta skriva och invänta Jo. Jag är hungrig!

Spenat och lax paj. MUMS.

Ha en fantastisk dag allesammans. Saknar er så in i norden! Love you

 

Åh, jag måste ju visa er en bild på mitt gräsliga hår med min gräsliga utväxt. Tur jag har Erica som är påväg att fixa till det! :)

 


3 nov (redan nov?)

Jösses. Vi är redan inne på 3 nov!!! Snart har jag vart här i två månader. Kan ni tänka er? TVÅ HELA MÅNADER! Min hostmum sa häromdagen "snart har du gjort en tredjedel". Då blev jag ledsen, jag vill inte att tiden ska gå så himla fort!!!
Nu har jag precis iallafall vinkat Nanna som vart här på lite morningtea. Vi gick runt blocket och pratade, planerade och hade det allmänt mysigt i solen. Har massa roliga saker att se fram emot verkligen!
Idag fick jag förövrigt post, väntade mig ingenting av någon och tänkte "vem har nu skickat något". När jag öppnar det så är det från underbara Katarina, En mamma i konståkningen som är guld värd och hennes döttrar kan ju inte bli mer underbara. Det var teckningar, brev och lite godis. Mitt favoritgodis dessutom! Blev så himla glad!! Tusen tack underbara du!
Nu ska jag faktiskt ta en promenad med hunden också, behöver rensa tankarna och en promenad är aldrig fel trots att träningsvärken i rumpan inte är nådig. I eftermiddag ska pojkarna ha en playdate så vi har en unge till här. Kul kul! Det är bra väder så det kan definitivt bli härligt. Som sagt, ut på nästa promenad. Hoppas ni har det bra hemma i rusket. Jag vill inte veta vad det är för väder. Åh, juste - Sydney är HELT bokat och klart nu! Flyg, hostel, ALLT. Gud, jag är i himlen. SÅ HIMLA LYCKLIG!
Ha en fantastisk dag, eller nej - sov gott först!
Älskar er. Puss

RSS 2.0